29 C
Willemstad
• zondag 14 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AD | Deel burgers wil af van Klesch-deal

HomeMediaAD | Deel burgers wil af van Klesch-deal
Charles Cooper van oppositie (MFK) schrijft gouverneur aan | Persbureau Curacao

>Willemstad – Via MFK-Statenlid Charles Cooper heeft een groep van ongeveer 600 bezorgde burgers een brief geschreven aan gouverneur Lucille George-Wout van Curaçao. De groep eist het ontbinden van de Klesch-deal.

In de brief, gepaard met 600 handtekeningen, staat: ,,Uit monde van de minister-president tijdens een persconferentie op 23 december 2019 hebben wij vernomen dat de regering de opstallen van het volk welke in beheer zijn gegeven aan Refineria di Kòrsou (RdK) wil verkopen aan de Klesch Group voor slechts één (1) Amerikaanse dollar.

De regering geeft aan dat een overeenkomst is bereikt met Klesch Group over voornoemde overdracht. Uit de thans openbaar bekende informatie blijkt dat zijdens de RdK goederen van het Land zullen worden overgedragen aan de Klesch Group, doch dat de tegenverplichtingen voor de Klesch Group niet in verhouding staan met de waarde van de door Klesch Group te verkrijgen goederen.

Wij menen dat de overeenkomst met de Klesch Group dient te worden herzien c.q. dat in ieder geval de overeenkomst zoals bereikt niet zomaar wordt doorgezet. Wij wijzen in dit verband op de verschillende beschouwingen van financiële experts op Curaçao, zoals de voormalige president van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten die publiekelijk heeft aangegeven dat de bereikte overeenkomst nadelig zal zijn van ons dushi Curaçao.

Het voorgaande in aanmerking nemende, hebben wij met acclamatie een resolutie bereikt die wij hier onder uw aandacht brengen. Wij vragen u dringend kennis te nemen van de resolutie en ons door tussenkomst van onze woordvoerder, Charles Cooper, binnen uiterlijk 14 dagen na heden, nader te berichten.”

De brief is gedateerd 30 december en is onlangs ook bij de Staten ingediend. In de resolutie wordt overigens van de regering niet alleen geëist dat het contract met Klesch wordt opgezegd, maar ook dat er drie wijze mannen worden benoemd die het proces gaan evalueren en op zoek gaan naar een operator voor de raffinaderij, dat de werkgelegenheid van Isla-werknemers en werknemers van aannemers wordt gegarandeerd en dat ook het werk van andere Curaçaoënaars gegarandeerd wordt.

Eind december was er nog aarzeling en weerstand onder Isla-werknemers. Intussen heeft verreweg het grootste deel aangegeven over te willen gaan.

Bron: Antilliaans Dagblad

18 reacties

 1. Geef mij een politieke partij die ware democratische waarden na streeft en geen eigenbelang, en ik zal ze steunen. Zet een parlement en regering neer die handelt uit hoogmoed, stupiditeit en eigenbelang en ik ageer. Wijs mij mijn partij.

 2. Ta kon por kere un notorio bulado di kurá politiko e kosnan ku e ta bini kune? Majan e ta bula kura atrobe i ta predediká e salmonan di e otro ku e ta respresentá.

 3. Noem eens een partij op deze klip met schone handen. Dat is gemakkelijk, geen. Of er moet een nieuwe partij opgericht worden maar dan grote kans dat de lijders van die partij vuil zijn.

 4. Er zijn en er zullen altijd mensen blijven bestaan die van alles afkeuren, waar zij geen zeggenschap in/bij hebben gehad. Laat het nou een persoon of lichaam zijn die niet bij omkooppraktijken hoort, kan voor mij, hij/zij zich de mond openen bij onderwerpen De Nationale Belangen dienende, en niet de eigen broekzak/vestzak politiek. De MFK heeft zich al bewezen als een politieke partij die met stemmen opkopen en zelfverrijking staande houdt en weet te pogen houden.

 5. Ging laatst tanken in brievengat, moest ik mijn sedula afgeven en werd op een lijst genoteerd , zo komen ze aan de handtekeningen

 6. Cooper is eenbordinaire mannelijke hoer. Hou op met politieke tippel praktijken. Je mis het stelen en het envellop onder de tafel.

 7. deels bevolking wil af van de idioten zoals Cooper, Cova, Schotte, e.a. die of reeds in SDKK zitten dan wel er naartoe zouden moeten worden gestuurd.

 8. Een verminderd toerekeningsvatbare regering (zoals gebruikelijk) heeft besloten om de handel voor één euro te verkopen (exclusief de steekpenningen?).
  De Klesh groep heeft niets goeds in de zin, gaat ènkel de balletjes uit de soep vissen en laat Curacao met de gebakken peren zitten. Maar ja, inzicht in wat dan ook, is niets des Curacaosch. Hoe dom mag je zijn???
  MAAR kan Curacao nog van die waanzindeal af????

 9. Drie wijze mannen om te evalueren. Tuinkabouter, vetnek en hangbuikzwijn.
  De portemonnee van deze personen begint wel erg snel leeg te raken.
  Hebben met z’n allen een rekening bij girobank. 600 handtekeningen van de bevolking. Oftewel klanten van vetnek en hangbuikzwijn.

 10. Je zou bijna geloven dat dit schrijven uit Holo Bole Gijs zijn achterbakse bolle kop zou komen, maar nee hoor daar is hij te dom voor, dit voor hem geprakiseerde verhaal komt van de tuinkabouter Cova en die heeft weer de opdracht gekregen van op naaier Gerrit de Graaf die in het gevang zit en er zo snel als mogelijk uit wil en dat kan alleen als de huidige regering valt, zo niet komt hij weer op de achter achtergrond aan de macht.

 11. Hoeveelste handtekeningen actie heeft deze mafkees c cooper al gehouden, die op niets uitloopt. Dat noemt hij misschien werken het is, niks zinvols doen, maar dat is al genoemd, rondstruinen in de supermarket is een van z’n hobbies.

 12. Tuurlijk deal of gean deal. Primair moet gekeken worden hoeveel we er aan kunnen verdienen (en we is niet het eiland) en de verwachting dat Klesh met enveloppen komt is niet groot dus dan maar dit. Of wat ook kan; raffinaderij laten schieten (heeft voldoende bonussen, ik bedoel welvaart gebracht) en bullebaai markt conform verkopen. Daar valt echt nog wel wat uit te halen! Lang leven de eigen portemonnee!

 13. Echt weer typisch voor deze dorpspolitici.
  Niets zinvols doen al die jaren dat ze in het zadel zitten, en dan overal op tegen zijn.

 14. drie wijze mannen worden benoemd die het proces gaan evalueren en op zoek gaan naar een operator voor de raffinaderij, dat de werkgelegenheid van Isla-werknemers en werknemers van aannemers wordt gegarandeerd en dat ook het werk van andere Curaçaoënaars gegarandeerd wordt.

  Er was al een hele grote club MDTP dat 18 miljoen heeft gekost die dat zou doen. Enige wat ze gedaan hebben is baantjes geven aan bysides en vakantie tripjes.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties