AD | Daily Meal Program van start

Daily Meal Program van Berry Wouters van Delinova | Manon Hoefman – Picture This!

Willemstad – Veel mensen op Curaçao hebben, ondanks de distributie van voedselpakketten, geen gelegenheid om zelf te koken, omdat ze bijvoorbeeld simpelweg geen keuken of fornuis hebben.

Kant-en-klare, warme maaltijden van het Daily Meal Program biedt voor hen de uitkomst, zo geeft de organisatie aan. Op de  de eerste dag werden 222 maaltijden bereid, naar de distributiecentra gebracht en bezorgd bij mensen thuis die het het hardst nodig hebben.

Aantal pakketten opgeschaald

Door toename van het aantal hulpvragen hebben de Samenwerkende Hulporganisaties Curaçao (SHC)/Voedselbank de productie van voedselpakketten verhoogd naar 2.000 pakketten per week. ,,Dit heeft consequenties voor de inkoop, de inrichting van de productielijn, het aantal vrijwilligers, de logistiek en distributie.

Op Goede Vrijdag (10 april) heeft de eerste productie plaatsgevonden en zijn er 850 pakketten geproduceerd. Op woensdag 15, vrijdag 17 april en woensdag 22 april zijn 1.000 voedselpakketten per dag gemaakt. Vrijdag 24 april is de productie opnieuw opgeschaald, naar 1.500 pakketten. Totaal zijn er 5.350 pakketten gemaakt. De pakketten worden de dag na productie via verschillende hulporganisaties gedistribueerd naar de bezorgadressen”, zo wordt nader uitgelegd. Vanaf 10 april zijn 5.000 adressen in de database opgenomen.

Minister-president Eugene Rhuggenaath (PAR) en de minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW), Hensley Koeiman (MAN) hebben onlangs een bezoek gebracht aan SHC/Voedselbank waar op dat moment 1.500 voedselpakketten ingeladen werden om te worden bezorgd op de verschillende centrale afleveradressen.

De ministers werden door de stuurgroep van SHC geïnformeerd over de werkzaamheden en resultaten. Symbolisch werd ook het 5.000e pakket aan beide ministers getoond dat dezelfde dag nog aan een gezin is overhandigd.

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift KKC

Voor meer informatie, klik voor de Facebook pagina van Daily Meal Program hier

2 Reacties op “AD | Daily Meal Program van start

  1. Tromp heeft ook een maaltijd verzoek ingediend, met de Aqualectrarekening van Maart j.l.

  2. Well done Berry!

    Dit soort mensen verdienen een lintje, en niet de enge in-crowd kliek die ze vorige week ontvangen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *