29 C
Willemstad
• dinsdag 21 september 2021 22:32

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Dag voor nationaal gebed

Dag voor nationaal gebed | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Minister-president Eugene Rhuggenaath heeft vandaag – dag zes sinds het afkondigen van de staat van crisis op Curaçao – uitgeroepen tot een dag voor gebed.

,,Ik wil de gehele gemeenschap vragen – en dit is geen religieus beroep, maar om licht, hoop en een gevoel van eenheid te verkrijgen – om de dag te wijden aan het doen van gebed, mediteren of wat het ook zij, om zodoende positieve ontwikkelingen binnen onze gemeenschap teweeg te brengen”, aldus de premier bij de persbriefing gisteren.

Tijdens een bijzondere dienst in de Fortkerk, gelegen naast het regeringscentrum, zullen vandaag diverse spirituele leiders die de verschillende geloofsgemeenschappen op Curaçao vertegenwoordigen, aanwezig zijn.

- Advertentie -

De Raad van Kerken laat weten dat de dienst direct na de dagelijkse persbriefing over het coronavirus begint, omstreeks 12.30 uur. ,,Dit wordt dan een moment waarop iedereen, waar ze ook zijn – thuis, op straat of op het werk – deelneemt aan een nationaal gebed”, aldus de Raad van Kerken.

Aan alle kerken met een klok wordt gevraagd deze om 12.30 uur te luiden. Automobilisten die op dat moment op straat zijn, wordt verzocht de koplampen van hun auto aan te doen. De Raad van Kerken vertrouwt erop dat de Curaçaose gemeenschap op deze dag in gebed zal gaan, opdat het eiland wordt beschermd tegen onheil en bewindspersonen en medische werkers de nodige kracht en wijsheid hebben. De kerkdienst wordt live uitgezonden. Tijdens de dagelijkse persbriefing over het coronavirus werd gisteren gemeld dat de teller van het aantal positief geteste coronapatiënten op Curaçao nog steeds op drie staat. De eerste patiënt ligt in het ziekenhuis CMC en zijn situatie wordt scherp in de gaten gehouden.

Op de vraag hoe lang ‘social distancing’ moet worden toegepast, legde epidemioloog Izzy Gerstenbluth – die dinsdag volgens de aangescherpte regels op ruim twee meter afstand stond van de premier en de journalisten – uit dat dit niet van tevoren aan te geven is omdat ‘we in deze situatie helaas te veel afhankelijk zijn van onbekende factoren’. ,,We moeten hier elke week naar kijken. Als je je maatregelen namelijk verslapt terwijl de epidemie om je heen nog woest om zich heen slaat, heeft het geen zin. En tegelijkertijd moeten we beseffen dat de maatregelen – zolang die van kracht zijn – een enorme impact hebben op de economie.”

Dit laatste werd duidelijk met een grote hoeveelheid zaken die de deuren (tijdelijk) hebben gesloten, waardoor er geen omzet meer wordt gegenereerd. Salarissen worden in de meeste gevallen nog tot eind van de maand doorbetaald, maar daarna wordt het allemaal uiterst onzeker.

- Advertisement -

,,Alles hangt ervan af of Nederland de situatie weet te beheersen, wat de Verenigde Staten besluiten te doen en wat in andere landen om ons heen gebeurt. We moeten goed kijken naar wat er om ons heen gaande is, voordat we besluiten om de maatregelen te verslappen. Want als je dat vroegtijdig doet, kom je in dezelfde situatie terecht. Wat er daarbuiten, om ons heen gebeurt, bepaalt wat wij als land verder gaan doen. Maar als ik een ‘time frame’ zou moeten geven, dan ga ik een beetje af op de situatie in China en zou ik zeggen dat we rekening moeten houden met zo’n twee tot drie maanden.”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

10 reacties

 1. door de raad van kerken wordt aan automobilisten gevraagd de koplampen van de auto aan te doen. De meeste auto’s hebben geen lampen in de koplamp units. zowel voor als achter niet. Ik bid dat iedereen op tijd zijn lampjes in de units geplaatst heeft. De kerken hebben overal een gebed voor om onheil de baas te worden. Dus ik laat ze maar in hun waan.

 2. KNOEK-KOE en MELOEN………..Whaaaaaahaaaa. Jongens jongens, hoe komen jullie op zulke uitlatingen.???? Wat een giller, mijn dag kan niet stuk vandaag van al het lachen. Hebben jullie nog meer????????????????????????

 3. Als we toch bidden tot God om dit corona-disaster te stoppen, kunnen wij Hem dan ook vragen waarom Hij het heeft laten ontstaan?

  ( Geloof is het opium voor het volk. Karl Marx).

 4. Laten we bidden. Ieder voor zich, en God voor ons allemaal. Wat kan je anders in crisis tijd. Een plan maken misschien? Een overlevingsstrategie voor bewoners en economie samenstellen waarbij ook rekening wordt gehouden met tijd en effecten op langere termijn? Hou het maar op bidden

 5. Ik kom niet meer bij van het lachen, dit is toch wel het grootste zwaktebod wat er is: We gaan bidden ! Gaan we een onzichtbaar mannetje bedanken voor het sturen van een virus? Nee natuurlijk niet want dat onzichtbare mannetje wordt alleen maar als oplosser gezien, nooit als veroorzaker. Op een eiland waar de `goddeloosheid` hoog in het vaandel staat en waar men zo ongeveer alles doet wat er verboden is gaan we nu ineens bidden. Schijnheilige hypocrieten.

 6. We moeten bidden van Rhuggenaath.
  Laten we dan bidden dat Curaçao ooit door leiders met visie, daadkracht en hart voor Curaçao zal worden bestuur i.p.v. zakkenvullers of zakkenvuller gedogers.

 7. En wanneer komt Ruggenaath met wat meer serieuzere dingen ? Eerst moeten we zingen en dansen, nu moeten we bidden, maar geen van dat alles gaat de problemen van velen op dit eiland oplossen.
  Dus Ruggenaath, hou aub op met deze onzin verhalen en toon dat je een leider bent. Laat zien dat je alles onder controle hebt, laat zien dat je snapt wat de gevolgen kunnen zijn en laat zien dat je weet wat er nodig is om dit eiland bovenwater te houden.
  Weet je het niet ?
  Doe iedereen een lol en maak plaats voor degenen die het wel snappen.

  Bidden, zingen en dansen …………
  Je blijft lachen op deze klip zou Arthur geschreven hebben.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, September 21, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Aangifte Electorale Raad wegens onduidelijkheid donaties

De Electorale Raad zal aangifte gaan doen bij het Openbaar Ministerie (OM) over het gebrek aan transparantie wat betreft grote donateurs tijdens de laatste verkiezingen. Dat bevestigt...

Nu.cw | Minister Charles Cooper bedreigd

De minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, Charles Cooper, is bedreigd met de dood. Voor de muur van de kerk van Groot Kwartier stond een bord...

Nu.cw | Ontsnapte honden doodden geiten in Katoentuin

Een aantal honden hebben in de omgeving van Katoentuin vier geiten afgelopen weekend om het leven gebracht, meldt de Extra. De honden van de buren wisten te...

DolfijnFM | Een kwart van de kandidaten aan de verkiezingen moet giften nog doorgeven

Van de 353 kandidaten die aan de verkiezingen van 19 maart hebben deelgenomen, moet nog circa een kwart (90 kandidaten) een formulier bij de Electorale Raad (ER)...
- Advertentie -