AD | Curaçaohuis krijgt eigen plantsoentje

Bijna halve ton uitgetrokken om uitzicht op geparkeerde auto’s weg te nemen

Rapport Ombudsman: ‘Gevmin Marvelyne Wiels niet integer’

Gevmin Marvelyne Wiels geeft via opmerkelijke aanbesteding veel geld uit voor beter uitzicht voor zichzelf ten koste van parkeerruimte voor personeel en bezoekers

Den Haag – Bij het Curaçaohuis wordt een parkachtige tuin aangelegd. Hiervoor wordt ongeveer de helft van het voor de dienstauto’s alsmede de auto’s van medewerkers en bezoekers bestemde eigen parkeerterrein opgeofferd.

Het plantsoentje draagt overigens niet bij aan de uitstraling van de monumentale panden aan de Prinsengracht 63-65, want het is gelegen aan de voor het publiek niet zichtbare achterzijde. Bedoeling van de groene metamorfose is het uitzicht vanuit de werkkamer van de Gevolmachtigde minister op geparkeerde auto’s weg te nemen.

Met de aanleg van het groengebiedje is een bedrag van bijna een halve ton aan Antilliaanse guldens gemoeid. Voor dat geld wordt het parkje behalve met een fraaie beplanting, voorzien van een kleine ligweide van kunstgras, een zonneterras en een vijver met fontein.

Maandag is met de voorbereidende grondwerkzaamheden begonnen. Gisteren zijn door Tuinplantcentrum Van der Dussen uit Nieuwerkerk a/d IJssel planten, struiken en bomen afgeleverd. Het ontwerp is van de hand van het hoveniersbedrijf Antwan Tuin Totaal.

Het terras en het kunstgrasveldje die deel uitmaken van het nieuwe parkje aan de achterzijde van het Curaçaohuis zijn inmiddels zo goed als gereed. FOTO’S ANTILLIAANS DAGBLAD

Herinrichting parkeerterrrein: het terras en het kunstgrasveldje die deel uitmaken van het nieuwe parkje aan de achterzijde van het Curaçaohuis zijn inmiddels zo goed als gereed. De fontein moet nog komen | FOTO ANTILLIAANS DAGBLAD

Directeur/eigenaar Anton Visser is geen onbekende voor Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels: zijn bedrijf is gevestigd in haar woonplaats Rhoon.

Het is maar zeer de vraag of de ‘Gevmin’ lang van haar groene uitzicht kan genieten. De herinrichting van het parkeerterrein is namelijk onderhevig aan een vergunningsplicht, bevestigt een medewerker van de gemeente Den Haag tegenover deze krant:

,,In het bestemmingsplan heeft de grond de bestemming parkeerterrein. Als je daar gedeeltelijk een tuin van wil maken, wijk je af van het bestemmingsplan en is er dus een omgevingsvergunning vereist.”

Of het Curaçaohuis een dergelijke vergunning heeft aangevraagd, kon de gemeente gisteren niet zeggen, maar de woordvoerder gaf wel aan dat er in de huidige praktijk niet gauw toestemming wordt verleend om in stadscentrum gelegen parkeergelegenheid voor andere doeleinden te bestemmen.

Net als veel gemeenten in Nederland voert Den Haag een strikt beleid dat eigenaren en gebruikers van bedrijfspanden verplicht te zorgen voor voldoende parkeerruimte op eigen terrein. Die plicht kan worden afgekocht, maar de afkoopsom kan per parkeerplaats oplopen tot enkele tienduizenden euro’s.

Wat de procedure om een vergunning te verkrijgen extra complex maakt, is dat het Curaçaohuis gevestigd is in twee officieel erkende rijksmonumenten. Dat feit beperkt de mogelijkheden om veranderingen aan zowel de panden zelf als het terrein door te voeren.

De afdeling Persvoorlichting van het Kabinet van de Gevolmachtigde minister bleek niet in staat om voor de deadline van deze editie te reageren op de vragen van deze krant over het project.

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

12 Reacties op “AD | Curaçaohuis krijgt eigen plantsoentje

 1. Abraham Mossel

  Het gaat hier niet om bananen, het gaat hier gewoon om zo snel mogelijk zakken vullen, geld stelen zo lang het kan, zij wist vanaf haar aanstelling als opperhoofd viswijf in Den Haag dat dit minimaal 1 jaar en maximaal 4 jaar kon. Als je berekend wat zij aan 20 á 25 aan féé heeft ontvangen onder de tafel die zij aan makelaars. tuinman, klusser neef, verhuur pand, etc etc etc etc etc etce etc,kosten heeft ontvangen . dan hoeft het viswijf geen baan meer te zoeken, en zie wij haar eerdaags bij haar nieuw opgerichte tuincentrum , Broed K(J)asjes & Magnus de zweep zwaaien.

 2. Omdat ze onder Asjes valt en die keurt alles goed, we hebben een paar dagen terug een rapport wat klonk als een klok door hem en wat kompanen onder de mat zien vegen. Als dat kan dan kan een plantsoentje er ook nog wel bij. Groeien er bananenbomen in Den Haag, het zou daar niet misstaan denk ik

 3. En ze zeggen dat Jardim een goede minister van financien is. Als dat zo is hoe kan doña nadie de staatskas leegroven ?

 4. dat de armoe groot is op curaçao, moet ze weten.
  maar zij wil niet op lelijke auto”s uitkijken, dus het geld moet aan haar besteed worden, niet aan de mensen die amper te eten hebben (is niet van belang voor het viswijf).

 5. dat de arome groot is op curacao, moet ze weten.
  maar zij wil niet op leleijke auto”s uitkijken, dus het geld moet aan haar besteed worden, niet aan de mensen die amper te eten hebben (is niet van belang voor het viswijf).

 6. ze heeft Asjes bij de ballen (die hij niet heeft).
  dus ze kan doen wat ze wil.
  het kabinet en de staten zijn lafaards…dus ze doet wat ze wil…

 7. Woehahahaha…..miss Piggy weer in de bocht …Hoe VERZINT ze het….ik vind het onderhand om je te bescheuren….
  Je aan het gedrag van deze moloch, dit ..product..ergeren en protesteren helpt al lang niet meer.
  Ze wordt nu eenmaal niet bepaald aan de grond gehouden door haar geestelijke zwaartekracht; ze is wat ze is, maar weet dat zelf nog niet
  Wat een circus 🙂

 8. Wat zal het Frauduleuze Fraudeleyn nu zeggen???
  “Wat blanke meneer? gaat u mij nu discrimineren? Ikke allemaal niet weet, ikke dikke buitelander, Ikke nie begrijp. Door die KKC en Dick Drayer heb ik al genoeg aan mijn hoofd” .

 9. joop van Meel

  Hoe lang wordt deze nationale ramp nog de hand boven het hoofd gehouden. Zij brengt het eilandgebied Curacao in grote verlegenheid door haar wangedrag.

 10. De burger van C betaalt wel. Onbegrijpelijk de zwijgende staten.

 11. Wiels calling Asjes, Asjes we have a problem. Er moet snel een “achter af” Statenvergadering gehouden worden om mij te voor zien van een vergunning. Als het je niet lukt ben ik weer een half miljoentje kwijt. Ai en dat komt jou erg duur te staan.

 12. Abraham Mossel

  Aangezien Fraudelyn’s Wil, Wet is zal er wel geen vergunning zijn aangevraagd zijn. Het mag wat kosten, dit losgelaten everzwijntje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *