28 C
Willemstad
• woensdag 22 september 2021 05:17

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Curaçaohuis blijft van Land

Rechter: Een Gevmin is geen lid van de Raad van Ministers, echter slechts ambtenaar van het Land. Weliswaar had de ministerraad onder leiding van toenmalig premier Ivar Asjes (PS) goedkeuring gegeven, maar ook de Staten moesten instemmen.

Willemstad – Het voormalige Antillenhuis en later Curaçaohuis aan de Badhuisweg/Wagenaarweg in Den Haag blijft behouden voor het Land Curaçao.

De verkoop eind september 2015 door de omstreden voormalige Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (Pueblo Soberano), met de zegen destijds van het kabinet-Asjes, gaat niet door. Al eerder hadden de Staten in september 2017 – twee jaar nadat Wiels de overeenkomst had ondertekend – unaniem hun vereiste goedkeuring aan de verkoop onthouden. Gisteren heeft het gerechtshof in Den Haag een streep getrokken door de maatschappelijk fel bekritiseerde deal.

In een arrest beslist het Hof in het nadeel van Wiegla Beheer bv en Forreal Investments bv, beide gevestigd in Amsterdam. Met hen was de koopovereenkomst aangegaan, waarbij Wiels drie registergoederen van het Land van de hand deed: aan de Badhuisweg 173/173a, de Badhuisweg 175 (waar tot 1 mei 2014 jarenlang het Kabinet van de Gevolmachtigde minister was gevestigd) en de Wagenaarweg 3 (de ambtswoning).

- Advertentie -

Wiels was in die tijd Gevolmachtigde minister (volgens de formateur persoonlijk aangewezen door haar later vermoorde broer PS-leider Helmin Wiels), maar de Gevmin is geen lid van de Raad van Ministers, echter slechts ambtenaar van het Land. Weliswaar had de ministerraad onder leiding van toenmalig premier Ivar Asjes (PS) goedkeuring gegeven, maar ook de Staten moesten instemmen. Daarvoor werd telkens de termijn verlengd.

Het Hof in Den Haag wijst erop dat het een en ander zich (na de ondertekening door Wiels, red.) afspeelde ‘tegen een dynamische politieke achtergrond’. Dit was ook een oorzaak voor de vertraging. Bedoeld wordt dat het Land in de periode na het sluiten van de koopovereenkomst geconfronteerd is geweest met vier regeringswisselingen, inclusief twee verkiezingen.

Al die tijd is niet één poging gedaan om de instemming van het parlement te verkrijgen, totdat Wieglia het Land (vergeefs) heeft gesommeerd en in gebreke gesteld. Bijna een jaar geleden werd door de huidige Staten met PAR, MAN en PIN als regeringsfracties unaniem – dus inclusief de oppositie – tegen verkoop van het Curaçaohuis gestemd.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

1 reactie

  1. Het zou raadzaam zijn dit pand te bestemmen als studentenhuis voor de bursalen die te kampen hebben met huisvesting, dan hoeven zij niet na 2 jaar waar ze wonen te vertrekken naar een ander kamer. Dit is een vereiste van de laatste jaren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, September 21, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Aangifte Electorale Raad wegens onduidelijkheid donaties

De Electorale Raad zal aangifte gaan doen bij het Openbaar Ministerie (OM) over het gebrek aan transparantie wat betreft grote donateurs tijdens de laatste verkiezingen. Dat bevestigt...

Nu.cw | Minister Charles Cooper bedreigd

De minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, Charles Cooper, is bedreigd met de dood. Voor de muur van de kerk van Groot Kwartier stond een bord...

Nu.cw | Ontsnapte honden doodden geiten in Katoentuin

Een aantal honden hebben in de omgeving van Katoentuin vier geiten afgelopen weekend om het leven gebracht, meldt de Extra. De honden van de buren wisten te...

DolfijnFM | Een kwart van de kandidaten aan de verkiezingen moet giften nog doorgeven

Van de 353 kandidaten die aan de verkiezingen van 19 maart hebben deelgenomen, moet nog circa een kwart (90 kandidaten) een formulier bij de Electorale Raad (ER)...
- Advertentie -