AD | CTB: Nog in gesprek Air Berlin

Nog in gesprek Air Berlin | Jeu Olimpio

Willemstad – Terwijl de Duitse luchtvaartnieuwswebsite Airliners.de meldt dat 24 oktober de laatste vlucht is tussen de Duitse stad Düsseldorf en Curaçao, zegt toeristenbureau CTB dat ‘de onderhandelingen nog lopen’ en dat uiterlijk maandag antwoord uit Duitsland wordt verwacht.

Het stopzetten van de verbinding zou een grote tegenvaller zijn voor CTB en voor de toeristische belangenvereniging Chata, die hadden ingezet om Air Berlin nog in elk geval tot en met het winterschema in april 2018 te behouden en in de tussentijd te werken aan een plan B.

De maatschappij vliegt al jaren met een omzetgarantie (‘revenue guarantee’) en naar verluidt waren de regelmatige verlate betalingen vanuit Willemstad een reden om de relatie te beëindigen. Ook is Air Berlin bezig met een strategische heroriëntatie.

Air Berlin heeft de afgelopen jaren gezorgd voor een ‘boost’ van het Duitssprekende toerisme naar Curaçao, zo tonen de cijfers aan. Sinds vanuit Düsseldorf rechtstreeks naar Curaçao kan worden gevlogen, groeide de Duitse markt van 6.000 bezoekers per jaar naar 22.000 in 2016; goed voor 231.000 overnachtingen.

De toeristische sector reageerde geschokt op het nieuws. Waarnemend-directeur van de Curaçao Tourist Board (CTB) Hugo Clarinda en een vertegenwoordiger van de Curaçaose luchthaven reisden vrijwel direct af om te redden wat er te redden valt. Even was er optimisme, maar deze week meldden Duitse media dat het toch eerder tot een stopzetting van de vluchten komt.

Clarinda, die afgelopen dagen op dienstreis in Canada verbleef, was niet bereikbaar voor commentaar. Maar vanuit de top van CTB/CTDF wordt gezegd dat de onderhandelingen nog niet zijn beëindigd en dat Air Berlin heeft aangekondigd morgen of anders uiterlijk maandag te reageren op het laatste voorstel van Curaçao.

Bron: Antilliaans Dagblad

4 Reacties op “AD | CTB: Nog in gesprek Air Berlin

  1. Er is geen ruimte in SDKK anders had Brian Mariano wel zijn straf uitgezeten

  2. CTB moet ophouden met deze nonsens. Geef de luchtvaartmaatschappijen en toeristen een reden om naar Curaçao te komen en ze zullen komen. Wij zijn niet echt klantvriendelijk en service-georiënteerd, spreken amper Duits en hebben een zeer gering toeristisch aanbod. Het Europees productaanbod dat er is, zoals de ontwikkelingen op Jan Thiel en Pietermaai of de duiksector, worden tegengewerkt door lokale belangen. Air Berlin is een kunstmatig gecreëerde route met stoelengarantie. Het is eerder een goedkopere Curaçao naar Europa route, dan andersom. Hetzelfde geldt voor de Amerikaanse markt. Als Curaçao genoeg te bieden had zouden ook de Amerikaanse vliegmaatschappijen het eiland opnemen in haar verbindingen, net als Aruba.

  3. Ze moeten al die bolletjesslikker terughalen en opsluiten in SDKK. Daar zitten ze in een ruimte die luxer is dan hun eigen woning.

  4. Eigen schuld, dikke bult.

    Op Dusseldorf werden honderden bolletjesslikkers aangehouden die op Curacao probleemloos het vliegtuig konden instappen, en die vervolgens in Dusseldorf het gevang in moesten: kosten 250 euro per gedetineerde per dag voor de Duitse overheid.

    Deze kosten zijn een veelvoud van wat de vluchten van Air Berlin uit Curacao opleverden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *