27.6 C
Willemstad
• woensdag 29 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

AD | Countdown voor Insel Air

HomeMediaAD | Countdown voor Insel Air
De bankgarantie

Willemstad – De rechter heeft Insel-bewindvoerder Rogier van den Heuvel tot 28 december uitstel gegeven om ervoor te zorgen dat interCaribbean alsnog een bankgarantie laat zien.

Van den Heuvel zet via een kort geding druk op de ketel. Het kort geding staat voor morgen 9.00 uur gepland. Van den Heuvel ziet het als een uiterst redmiddel om alsnog een zekerheidsstelling af te dwingen bij de luchtvaartmaatschappij in de Turks- en Caicoseilanden. Want alleen dan zal de rechter op 28 december het akkoord voor de overname van Insel Air International goedkeuren.

In de Heads of Agreement is vastgelegd dat interCaribbean over een periode van negen jaar 11.050.000 dollar beschikbaar stelt ten behoeve van de crediteuren. Bovendien zouden op korte termijn drie nieuwe vliegtuigen naar Curaçao komen.

Tijdens de zitting gistermiddag was behalve Van den Heuvel, als bewindvoerder in de surseance van Insel, ook algemeen directeur Lars de Brabander in de rechtszaal aanwezig. Na verontrustende berichten uit de Turks- en Caicoseilanden was de zitting al een dag uitgesteld, juist om van de directie van interCaribbean te horen wat er aan de hand was. Maar de stoelen die waren gereserveerd voor de vertegenwoordigers van interCaribbean bleven leeg.

Noch advocaat Arndt van Hoof, noch de directieleden Lyndon Gardner en Trevor Sadler kwamen opdagen. Etienne Ys, voorzitter van de commissie die de onderhandelingen voert namens de overheid, laat desgevraagd aan de rechter weten een app te hebben ontvangen van Gardner. ,,Hij wil telefonisch toelichten dat hij in overleg is met de bank”, zegt Ys, maar op dat verzoek gaat de rechter niet in.

Bewindvoerder Van den Heuvel leest in de rechtszaal, waar ook ongeveer twintig Insel-medewerkers gespannen meeluisteren, een brief van advocaat Van Hoof voor. Daarin zegt interCaribbean nog altijd ‘committed’ te zijn, maar dat men ervan uitging dat een bankgarantie pas nodig was bij het tot stand komen van een Shares Purchase Agreement.

,,Dat is voor hun rekening”, reageert een zichtbaar geagiteerde Van den Heuvel. ,,Het is niets nieuws dat een zekerheidsstelling nodig was om de goedkeuring van de rechter te krijgen voor de overeenkomst.”

Bovendien komt interCaribbean onverwacht met nieuwe eisen: nog eens een due diligence, overeenstemming met de Curaçaose burgerluchtvaartautoriteit over de structuur met een overheid die vruchtgebruik heeft op 51 procent van de aandelen en een goedkeuring van het businessplan door de overheid. De voorwaarde om opnieuw onderzoek te doen naar de risico’s van een overname vindt de bewindvoerder ‘niet redelijk’.

,,Op 22 augustus zijn medewerkers van interCaribbean naar Curaçao gekomen voor een due diligence die drie maanden heeft geduurd. Dat onderzoek heeft geleid tot een Heads of Agreement”, legt Van den Heuvel aan de rechter uit. Hij heeft de indruk dat de bank die groen licht moet geven voor de financiering daarachter zit en zelf ook een kijkje wil komen nemen.

,,Maar die tijd hebben we niet”, zegt Van de Heuvel na afloop van de zitting op de trappen van het stadhuis tegen de lokale media.

Op pagina 6
‘Zonder bankgarantie
weinig hoop Insel’

Bron: Antilliaans Dagblad

13 reacties

 1. Iemand die enkel 1 gulden voor Insel Air biedt, is niet toerekeningsvatbaar / zwak begaafd. Laat staan al die miljoenen voor gebakken lucht.
  Dus beter een psychiater bellen dan een kort geding bij de rechtbank.
  Insel Air failliet laten gaan en op later moment kan elke luchtvaartmaatschappij gratis instappen, ja in wat eigenlijk ………

 2. Kort geding ? Bankgarantie afdwingen ?
  Het lijkt me dat in de contracten staat dat een bankgarantie voorwaarde is voor het definitief doorgaan van de overeenkomst. Geen bankgarantie : het gaat dan definitief niet door. Nog afgezien van het feit dat als de rechter wel die bankgarantie afdwingt het lijkt op een gedwongen huwelijk.
  Dat is m.i. geen goed uitgangspunt om tot een succesvolle luchtvaartmaatschappij te komen.

 3. Het zal toch niet een vooropgezet plan van interCaribbean en Laser geweest zijn om Insel Air aan het lijntje te houden totdat het water Insel Air dusdanig aan de lippen stond dat de rechter niets anders kan doen, weliswaar alsmaar weifelend, dan het faillissement uit te spreken? IntCar en Laser kunnen gedacht hebben : weer een concurrent minder, dat geeft kansen op uitbreiding voor ons? Het zal toch niet?

 4. Ik begrijp niet dat, als je onderhandeld over een beperkte overname, je tijdens de onderhandelingen niet alle scenarios de revue laat passeren.
  Als je een bankgarantie vraagt, dan is het toch logisch dat je met ICA en financierder open kaart speelt en samen gaat kijken of de finaciering doelmatig en aantrekkelijk is voor beide partijen. Voor je een beslissing neemt of een handtekening zet dient alles in kannen en kruiken te zijn.
  In dit geval heb ik het idee dat we met een stel onbenullen te maken hebben. Teweten onbenullen van Inse Air, ICA, bewindvoerder, commissie voorzitter en financierder.
  Nieuwe soap die verfilmt wordt voor uitzending op: Most hilarious movies punt com

 5. Misschien kan InterCaribbean ook meteen het Plaza Hotel erbij nemen…

  Op 22 augustus zijn medewerkers van interCaribbean naar Curaçao gekomen voor een due diligence die drie maanden heeft geduurd.

  Een onderzoek van 3 maanden waar elke grapjas maar 30 minuten voor nodig heeft?

 6. Het is weer water naar de zee brengen .
  Curacao is de paljas van de Caribisch continent .
  Pappen en nat houden .
  Weer zo,n gebakken lucht actie .

 7. Het grootste schandaal is dat Etienne Ys 7 ton (Ang. 700.000) betaald krijgt voor dit gekonkel. Martina heeft het goedgekeurd terwijl het geheel niet rond is en niet meer rond zal komen. Heeft deze parasiet ook voor Laser groep en andere belangstellenden kunnen vangen?
  De PAR zegeningen blijven als ‘manna uit de hemel’ vallen voor de eigen besloten kring.
  Waar was Schotte ook alweer voor veroordeeld?

 8. Dit is weer een bewijs dat men in zee gaat met spook-investeerders.
  Voor Inter Caribbean is het gratis publiciteit voor hun thuisfront.
  Ermee kappen want het wordt toch niets met dergelijke investeerders.

 9. Wie is er vandoor met de poen?
  Dat is hockeybal Jeroen!

  Door hem blijven we trekken aan een dood paard.

  Hij en de laffe nietsnut Karel Frielink zouden persoonlijk aansprakelijk moeten worden gesteld voor de honderden milkjoenen belastinggeld die er bij Insel Air zijn verdwenen.

  En leg ook maar beslag op de villa van Jurgen Lippinkhof in Jan Thiel.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties