34 C
Willemstad
• donderdag 28 september 2023

NOS | Rechter: Trump pleegde fraude door vermogen bedrijven enorm aan te dikken

Donald Trump heeft jarenlang fraude gepleegd door de waarde van zijn bedrijven te overdrijven. Dat heeft een rechter in de staat New York bepaald in een civiele...

Democracy now! | Wednesday, September 27, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Inhouden belasting op pensioen niet meer van kracht

De Belastingdienst houdt geen belasting meer in op het pensioen van gepensioneerden. Volgens het ministerie van Financiën inde de Ontvanger tot nu toe de belastingschuld via het...

DolfijnFM | Caribische gulden mogelijk pas vanaf 2025 in gebruik

De nieuwe lanceringsdatum van de Caribische gulden is uitgesteld naar 31 maart 2025. De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft dit besloten, na overleg met...

DolfijnFM | Man aangehouden voor mishandeling

Een 59-jarige man is zaterdagmiddag op Bonaire aangehouden, omdat hij een andere man met een betonblok tegen het hoofd had geslagen. De mannen hadden volgens de politie...
- Advertisement -spot_img

AD | Cordoba waarschuwt premier Asjes

HomeMediaAD | Cordoba waarschuwt premier Asjes
PS STatenlid Jaime Cordoba waarschuwt premier Asjes
PS Statenlid Jaime Cordoba waarschuwt premier Asjes

Willemstad – Parlementariër Jaime Cordoba van regeringspartij Pueblo Soberano heeft zijn eigen premier Asjes gewaarschuwd naar aanleiding van diens poging om een gewijzigde Sanctiewet in te voeren.

Dat gebeurde afgelopen zaterdag bij de wekelijkse partijbijeenkomst van Pueblo Soberano. Voordat hij zijn waarschuwing uitte zei Cordoba dat hij deze week een paar mensen op hun nummer had gezet, ook het kabinet- Asjes.

Cordoba hekelde het feit dat Asjes geen rekening houdt met het standpunt van de PS-fractie.

,,Het is onmogelijk dat terwijl jouw fractie de eerste keer in de Staten tegen de Sanctiewet stemt, jij het een tweede keer weer probeert en wij dat tegenhouden. Vervolgens heb jij de brutaliteit om voor een derde keer ermee aan te komen zetten.”

Cordoba verklaarde dat hij duidelijk was geweest in zijn woorden.

,,Ik zei, strike one, strike two, bij de derde keer is het wel out. We spelen geen spelletjes, met niemand. Je respecteert de ideologie, het gedachtegoed van onze leider of je moet iets anders doen.”

Volgens het Statenlid was zijn boodschap luid en duidelijk, de parlementariër omschreef zichzelf als iemand die niets verhult, een persoon die gedood kan worden om wat hij zegt.

,, Als jouw fractie aangeeft dat hetgeen waar jij mee komt niet in het voordeel is van dit land en dat aan jou uitlegt, moet je dat begrijpen. Wanneer Nederland daar weer mee komt aanzetten moet jij zeggen: Nee, nee, nee, niet hier, weg ermee.”

Het Statenlid verklaarde dat Nederland alles eraan zal doen om de wet toch door te drukken. Daarom is alertheid geboden, zodat deze dingen niet gebeuren, aldus Cordoba. De PS-politicus bracht de Bosmanwet over personenverkeer in herinnering.

,,Toen ze merkten dat Curaçao de wet twee keer verwierp, probeerde zij (Nederland, red.) toch mensen (van oorsprong Curaçaose criminelen die in Nederland overlast zou hebben veroorzaakt, red.) deze kant uit te sturen. Die mensen zijn nu op Curaçao, ik heb ze zelf gezien en ben daar niet blij om.”

Die mensen zouden volgens Cordoba de hele tijd met open mond zitten staren, ze zijn helemaal van de wereld af.

,,Hun vader of moeder is hier geboren, zij zijn zelf geen Curaçaoënaar”,

zo zei het Statenlid. Het land heeft geen behoefte aan deze mensen. In zijn toespraak haalde Cordoba ook uit naar de coalitie, mede door wijlen Wiels te citeren:

,,Wij zijn wel samen maar ieder behoudt zijn eigen identiteit.”

Volgens de politicus moest hij wel reageren toen er door coalitiepartij PAIS werd gezegd dat wie tegen de Sanctiewet is, pro het terrorisme is. De politicus verklaarde verschillende definities van terrorisme te hebben gelezen en had een voorkeur voor een definitie die volgens hem bij Nederland past.

,,Als je een volk terroriseert vanwege zijn vrijheid, ben je ook een terrorist. Dat betekent dat politiek Den Haag terroristisch is.”

Bron: Antilliaans Dagblad

5 reacties

 1. “De parlementariër omschreef zichzelf als iemand die niets verhult, een persoon DIE GEDOOD KAN WORDEN OM WAT HIJ ZEGT.”

  De politici hebben er slechts een kreet bijgekregen op Curacao om hun “niet aflatende strijd voor het volk” meer inhoud te geven. Dat is zo ongeveer het enige wat kennelijk overgebeleven is als herinnering aan de moord op Wiels. Slechts een interessante kreet.

 2. @ Henkie. Wiels is dood, nu wachten we tot ook de PS verdwijnt.
  Inmiddels gaat de strijd om “de nieuwe Wiels” te worden gewoon door.
  Een meerderheid bij verkiezingen is niet het winnen van een referendum. Alleen simpele zielen denken zo.
  En wat de Sanctiewet betreft : Wie betaalt , bepaalt.

 3. hmmm is de Hr Asjes geen NVT, geboren in Nederland. Hebben de toenmalige regeringen niet criminelen gestuurd richting Nederland met een enkel ticket.
  terecht dat de sanctie wet niet opgelegd kan worden, wij willen niks van nederland geen wetten, geen rechtszekerheid, geen paspoort en geen hulp in welke vorm dan ook zoals ondersteuning, geld. De PS moet bij de volgende verkiezingen inzetten op onafhankelijkheid,want zolang we bij het Koninkrijk blijven zullen we aan de spelregels van de rijksregering mee moeten doen.
  Haalt de PS dan de meerderheid dan hebben ze gelijk wat het volk wil.

 4. “… Je respecteert de ideologie, het gedachtegoed van onze leider …”
  Welke leider? De voormalige is er niet meer en de rest zijn na-apertjes.

  Voor als deze na-aper Cordoba het niet weet:

  “Terror = violence or threats of violence used for intimidation or coercion.”
  Zo is de Pueblo Soberano in de politiek gestapt. “Kultura di miedu” is geaccentueerd na 10-10-2010 dankzij Pueblo Soberano!

  “Terrorist = a person who employs terror or terrorism, especially as a political weapon.”
  Is dit niet de definitie van de voormalige leider? Wiels? Werd hij niet “chapidó di kurá” genoemd? Ook de na-apertjes willen nu met deze definities bekroond worden.

  Heb persoonlijk helemaal geen sympathie voor Asjes, maar de sanctiewet moet komen! Als Pueblo Soberano en z’n na-apertjes zaken willen doen met drugshandelaren, terroristen en maffia’s, moeten ze dat thuis in hun eigen achtertuin doen en niet in de Fórti en zeker niet met de belangen van het volk.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties