27 C
Willemstad
• donderdag 22 april 2021 23:06

ParadiseFM | Verkeerslichten Schottegatweg uitgevallen

Let op als je vandaag de weg op moet, verschillende verkeerslichten functioneren niet. Zowel aan de noord- als aan de zuidkant zijn de lichten bij kruispunten uitgevallen. De...

ParadiseFM | In afgelopen maand veel coronapatiënten overleden

In de afgelopen weken is aantal overleden coronapatiënten op Curaçao flink gestegen. Op 21 april waren er 95 mensen overleden, twee weken daarvoor ging het om 58...

Democracy now! | Thursday April 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Inflatie Bonaire lager door toeslagen overheid

Consumentengoederen en diensten op Bonaire waren in het eerste kwartaal van dit jaar goedkoper dan een jaar eerder. Dat meldt het Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook...

Nu.cw | Vaccinatiemarathon op Aruba

Op Aruba wordt komende zaterdag en zondag een vaccinatiemarathon gehouden. Het doel is 10.000 burgers hun eerste prik te geven. ,,Vaccineren is een daad van solidariteit en gezamenlijke...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAD | Controlepost Simpson Bay Bridge door megajacht verwoest

AD | Controlepost Simpson Bay Bridge door megajacht verwoest

SXM Controlepost Simpson Bay Bridge door megajacht verwoest

Philipsburg – Het controlekamertje van de Simpson Bay Bridge is afgelopen zondag vernietigd toen een megajacht de lagune binnenvoer. Dat maakt The Daily Herald bekend. Op het moment dat de brug om 15.00 uur openging, botste het observatieplatform, hoog op de boeg van het schip Ecstasea, tegen de controlepost op de brug.

De brugwachter kon nog net op tijd uit de cabine springen en was ongedeerd. De controlepost brak af en viel in het water. Simpson Bay Lagoon Corporation (SLAC) projectmanager Bertrand Peters vertelde The Daily Herald dat een combinatie van ongunstige stroming en windomstandigheden, zoals op zondag, de toegang tot de lagune vaak uitdagend maakt voor kapiteins. Ongevallen zijn echter zeldzaam, aldus Peters.

,,Het was lastig – het schip had wat problemen. De controlepost werd geraakt, maar de bedieningselementen en uitrusting bleven allemaal intact, waardoor de brug volledig operationeel is gebleven en de openingstijden niet worden beïnvloed. We hebben de nodige maatregelen genomen om de apparatuur tegen regen te beschermen.”

De SLAC heeft geen contact gehad met het betreffende megajacht, maar de overheid, politie, kustwacht en scheepvaartinspectie hebben contact met elkaar opgenomen. Er wordt aan de hand van de gebeurtenissen een rapport samengesteld dat met SLAC wordt gedeeld en vervolgens wordt gecombineerd met het rapport van SLAC zelf.

Havenautoriteit Port Sint Maarten verklaarde dat ‘een inkomend megajachtschip te veel naar rechts boog en tegen de controlepost botste, en structurele schade veroorzaakte. Er waren geen gewonden en de schade bleef beperkt tot het inkomende megajachtschip. De operationele apparatuur van de brug blijft intact en volledig functioneel.

Minister van Toerisme Melissa Arrindell-Doncher is blij dat er geen slachtoffers zijn gevallen. ,,We zijn verheugd te kunnen melden dat de brug zelf beperkte schade heeft geleden en volledig functioneel is. De brugoperaties zullen gewoon doorgaan.”

Het personeel van Port Sint Maarten heeft een voorlopige beoordeling uitgevoerd op de locatie van de brugbedieningscabine en er worden stappen ondernomen om de cabine te repareren, aldus de minister. Stakeholders worden op de hoogte gehouden van de wederopbouwwerkzaamheden die zullen plaatsvinden.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

 1. https://youtu.be/2tzNm7dP-1w
  Die brug wachter lag gewoon te slapen
  Je kon honderden meters ver al zien dat die klep openstond. En ik heb tientallen videos gezien en ze schuiven allemaal naar die kant.
  Beetje krap wel allemaal.
  Jacht had niks maar t huisje is weg.
  Niks geloven wat ze zeggen tot je de video ziet.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties