29 C
Willemstad
• donderdag 16 september 2021 21:05

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Commercieel directeur Insel weg

Jurgen Lippinkhof neemt na 12 jaar Inselair afscheid

Willemstad – Jurgen Lippinkhof, de commercieel directeur van Insel Air, heeft gisterochtend zijn ontslag ingediend. Dat bevestigt Lippinkhof tegenover deze krant. Hij blijft nog twee tot drie maanden aan om de zaken netjes af te wikkelen.

Ceo Lars de Brabander laat weten dat ook de financieel manager vertrekt. Welingelichte bronnen melden tegenover deze krant dat het om IJede van der Kooij gaat.

Het vrijwillig ontslag van de commercieel directeur van het noodlijdende luchtvaartbedrijf is een stap uit solidariteit, zo laat hij weten. ,,Het belang van het bedrijf en zijn mensen staat voor mij voorop. Als iemand van de directie zijn ontslag indient, heeft  dat meer impact dan wanneer een personeelslid met een andere functie wordt ontslagen. De beste bezuinigingen doe je aan de top”, aldus de chief commercial officer.

- Advertentie -

,,Hopelijk kunnen door mijn ontslag meer mensen blijven.”

Lippinkhof trad twaalf jaar geleden als manager commercial operations in dienst van Insel Air. Na een jaar werd hij benoemd tot commercieel manager. ,,Ik heb het bedrijf helpen opbouwen. De groei die we hebben meegemaakt was mooi om te zien en het was fijn om te doen. Daarna is het iets minder gegaan, maar ik heb nog steeds alle vertrouwen in het bedrijf. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat er een toekomst is voor Insel, al dan niet in afgeslankte vorm.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift KKC:

- Advertisement -

Alle relevante curator en rechtbankverslagen inzake InselAir vindt u hier.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Inderdaad, Brian S, een maatschappij met twee (voornamelijk defecte) vliegtuigjes heeft ook geen commissarissen nodig. Dus dat was Frielink dan ook niet.

  Ik denk dat Lippinkhof weet dat de rechter binnenkort de stekker uit Insel trekt, en dat wil hij voor zijn. Solidair had hij namelijk al vele jaren eerder moeten zijn, niet nu het schip gezonken is.

 2. En Ijede van der Kooij IS financieel directeur van Blue Bay, dus Insel Air was een bijbaantje voor hem?

  Een vliegtuigmaatschappij met 2 vliegtuigjes heeft toch geen full time Financeel directeur nodig? (En Directeuren, Managers, Raad van Commissarisen, Curator)

 3. ‘Daarna is het iets minder gegaan,’

  Honderden miljoenen schuld, honderden ontslagen, duizenden mensen gestrand op alle Insel Air bestemmingen. Het bedrijf technisch failliet en niet meer dan een slechte busverbindingen met Aruba en Bonaire.

  Iets minder gegaan, volgens Lippinkhof, iets.

 4. Uit solidariteit weg? Laat me niet lachen!

  ‘Ik heb het bedrijf helpen opbouwen.’ Helpen opbouwen? Hij heeft het ten gronde gericht met zijn idiote bestemmingen en het door blijven vliegen op het failliete Venezuela! Met goedvinden van Karel ‘Ich habe es nicht gewusst’ Frielink.

  En Ijede van der Kooij IS financieel directeur van Blue Bay, dus Insel Air was een bijbaantje voor hem?

 5. De man heeft 12 jaar een buitensporig salaris verdiend en gaat nu uit solidariteit weg. Wat een grapjas zeg, hij verlaat het zinkend schip om ergens anders weer de boel leeg te zuigen. Ik vind trouwens dat de man als een junkie uitziet, hij zal het geld toch niet aan witte poeder hebben opgemaakt, hoop ik.

 6. IJede van der Kooij was ook financieel directeur bij DAE.. Blijkbaar niet goed met cijfertjes.. (Wel met Jamaicaanse vrouwtjes).

  Lippinkhof zou de miljoenen uit Venezuela halen.. Wat is daarmee gebeurt?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Rapper Jetten veroordeeld tot 6 jaar voor poging tot doodslag

De lokale rapper Jetten is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor poging op doodslag en het overtreden van de vuurwapenwet. Volgens de rechtbank is voldoende bewezen...

Democracy now! | Thursday, September 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Banco di Caribe verkocht aan United

Banco di Caribe wordt verkocht aan United Group Holdings BV. De verkoop omvat alle bancaire activiteiten op Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten. Ook de verzekerings- en...

Nu.cw | Knops geholpen door ambtenaren bij privékwestie

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Raymond Knops (CDA) kocht in 2010 privé grond aan. Zijn ambtenaren met juridische analyses en de communicatiestrategie, hadden hem geholpen toen hier vorig jaar...

Nu.cw | 109 baby-schildpadden bereiken zee bij Porto Mari

Op het strand van Porto Mari zijn zaterdag 109 baby-zeeschildpadden uit hun ei gekropen. De Sea Turtle Conservation Curaçao ontdekte de lege eieren. De organisatie heeft de eieren...
- Advertentie -