27.4 C
Willemstad
• vrijdag 30 juli 2021 04:25

Laatste reacties

- Advertentie -

AD commentaar: De waarheidsfobie van Marvelyne Wiels

Waarheidsfobie?

GevMin Marvelyne Wiels, vlak voordat ze een slaande beweging naar de journalist maakt. Links haar bodyguard. Foto |  Persbureau Curaçao
De waarheidsfobie van Marvelyne Wiels. Op de foto GevMin Marvelyne Wiels, vlak voordat ze een slaande beweging naar de journalist maakt. Foto | Persbureau Curaçao


Het Antilliaans Dagblad jokt er op los.
Dat stelt Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (PS) keer op keer als deze krant een haar niet welgezind bericht publiceert.

Het begon in september vorig jaar met de onthulling dat zij buiten de regels om haar dochter een baantje op het Curaçaohuis had bezorgd. Niets van waar, aldus Wiels.

- Advertentie -

Toen korte tijd later uitkwam dat zij ook een zoon van partijgenoot Wilsoe en twee van haar vriendinnen zonder sollicitatieprocedure in niet bestaande vacatures in dienst had genomen, werd ook dat aanvankelijk ontkend.

Later heette het dat de aanstellingen hadden plaatsgevonden met goedkeuring van de ministerraad.
Een verzoek om instemming werd pas na het ontstaan van de commotie ingediend.

De volgende ontdekking betrof het cv van de Gevolmachtigde minister.
Dat bleek (groten)deels bij elkaar gefantaseerd.
In plaats van een vertrouwensfunctie in de top van ABN Amro was zij werkzaam geweest op een afdeling.

Ook haar mastertitel bleek verzonnen. Wiels deed deze onthullingen af als kwaadsprekerij.

- Advertisement -

In februari had zij een handgemeen met NOS-journalist Drayer, die aangifte deed bij de politie. Dat deed Wiels ook, met een lezing die haaks stond op de later geopenbaarde geluidsopnamen van het incident.

Vorige week berichtte deze krant dat het Curaçaohuis een grondige verbouwing zal ondergaan en dat de afdelingen vanaf 1 mei tijdelijk worden gehuisvest in een nabijgelegen pand.
Wiels liet onmiddellijk een verklaring uitgaan dat het Antilliaans Dagblad er volledig naast zat.

Binnen een etmaal nam premier Asjes echter via Radio Hoyer afstand van de ontkenning van zijn partijgenote: de krant had het dus wel degelijk bij het rechte eind.

Marvelyne Wiels ontkent aan Notisia360 Nafls 300.000 te hebben betaald als afkoopsom
Marvelyne Wiels ontkent aan Notisia360 Nafls 300.000 te hebben betaald als afkoopsom

En dan is er nu de discussie over de opmerkelijke en voor de overheid peperdure vertrekregeling die Wiels getroffen heeft met haar voormalige hoofd Communicatie & Voorlichting.
Ook dat bericht is volgens haar volkomen uit de lucht gegrepen.

,,Kom maar op met de bewijzen”, zei ze onder andere bij Notisia360.

Dat is een vreemd verzoek: de Gevolmachtigde minister zou immers zelf simpel kunnen aantonen dat ze dit keer wel gelijk heeft.
Ze hoeft daarvoor alleen maar de ontbindingsovereenkomst openbaar te maken.

Voor de volledigheid: de redactie van het Antilliaans Dagblad heeft geen verzoek ontvangen om te rectificeren dat Wiels voor ruim 3 ton een voor haar pijnlijke rechtszaak heeft afgekocht.
En mocht dat alsnog gebeuren, zal deze krant daar geen gehoor aan geven:

Wat waar is, kan niet worden gerectificeerd.

Bron: Antilliaans dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

AntilliaansDagblad | Meer achteruitgang dan regio

De economische achteruitgang van Curaçao is in 2020 vele malen hoger dan het gemiddelde van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) tekent een economische krimp op van 18,4 procent, terwijl het gemiddelde van de regio -7,7 procent is.

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.

AntilliaansDagblad | Inspectie roept medicijn terug

Volgens het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), inspectie voor de Volksgezondheid, afdeling Inspectie Geneesmiddelen op Curaçao zijn er mogelijk via de lokale apotheken en in elk geval via één importeur medicijnen geïmporteerd die in Nederland, Canada en de Verenigde Staten teruggeroepen zijn omdat deze een gevaar kunnen opleveren voor de volksgezondheid.
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.

AntilliaansDagblad | Betèsda in de clinch met SVB

‘Overvallen door korting budget’

NOS | ‘Maltese overheid verantwoordelijk voor dodelijke aanslag op journaliste’

Volgens een onafhankelijke onderzoekscommissie is de Maltese overheid verantwoordelijk voor de dood van journaliste Daphne Caruana Galizia. Dat melden verschillende Maltese media. Caruana Galizia kwam in 2017 om...

Democracy now! | Thursday, July 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Regering Pisas neemt 42 vriendjes aan op negen ministeries

Persbureau Curacao De personeelsstop bij ministeries lijkt niet meer te bestaan. De regering Pisas heeft sinds haar aantreden 42 nieuwe mensen aangenomen op negen ministeries. Dat meldt de...
- Advertentie -