30 C
Willemstad
• vrijdag 14 mei 2021 15:39

Telegraaf | ’Vakantie naar Aruba en Curaçao mag ook weer’

Yteke de Jong en Koen Nederhof AMSTERDAM - Het reisadvies voor Aruba en Curaçao gaat op geel. Dat bevestigt het Arubaanse bureau voor Toerisme. Eerder deze week werd...

Democracy now! | Friday, May 14, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 14 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | MFK en PNP slaan gesprek COHO af

De coalitiepartijen MFK en PNP willen niet met Knops in gesprek over het COHO. Dat zegt PNP-leider Ruthmilda Larmonie in de Amigoe. Al eerder gaf de nieuwe...

ParadiseFM | Laatste kans om tweede Pfizer prik te krijgen

Dit weekend is de laatste kans om een tweede Pfizer vaccinatie te krijgen. Dat kan alleen nog aanstaande zondag tussen twaalf en vijf ‘s middags bij het...

ParadiseFM | “Akkoord met Corc nog deze maand”

Refeneria di Korsou (RDK) en potentiële nieuwe uitbater Corc zijn er bijna uit. Ze verwachten deze maand nog tot een akkoord te komen. Dat schrijft het Antilliaans...
- Advertisement -spot_img

AD | CNSJF weer beter dan eerdere editie

HomeNieuwsComin' upAD | CNSJF weer beter dan eerdere editie

CNSJF onderzoek economische impact | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Ook met de negende editie scoorde het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJF), eind augustus, weer beter dan het voorgaande jaar en alle eerdere edities.

Vooral de toeristische sector en de economie profiteren van het event, dat wordt georganiseerd en betaald door Fundashon Bon Intenshon.

Zo heeft The Dick Pope Sr. Institute for Tourism Studies van het Rosen College of Hospitality Management aan de University of Central Florida in Orlando gecalculeerd. De cijfers zijn indrukwekkend: de totale directe uitgaven van het CNSJF voor 2019 worden geschat op iets meer dan 11 miljoen dollar, terwijl de economische bijdrage van het festival aan de economie van het eiland ruim 17 miljoen dollar bedraagt.

,,Dit vertegenwoordigt twee dagen van de bbp-output (bruto binnenlands product) van Curaçao”, aldus hoofdonderzoekers Manuel Rivera en Robertico ‘Tico’ Croes. Laatstgenoemde was voorheen minister van Toerisme van Aruba, maar tegenwoordig al langere tijd professor in Florida.

Beiden gaven gistermiddag een presentatie van hun bevindingen. Ook nu weer bijna optimale scores onder de gasten uit het buitenland. Met 5.008 internationale bezoekers trok het festival voor het eerst in zijn geschiedenis méér internationale dan lokale bezoekers.

Het merendeel van deze internationale gasten kwam uit de regio, wat ook een nieuwe trend is. Internationale bezoekers besteedden 2.522 dollar per reis per persoon en 413 dollar per dag per persoon. De uitgaven per persoon waren 20,3 procent hoger vergeleken met die van de 2018-editie, toen de uitgaven per dag per persoon 343 dollar bedroegen; en 33 procent meer dan die van 2015 (toen 311 dollar werd gemeten).

,,De uitgaven per dag per persoon gedurende hun bezoek dit jaar aan het festival zijn tweeënhalve keer zo hoog als de normale gemiddelde toeristenuitgaven per dag (171 dollar).” Dit is wel even iets om bij stil te staan voor wat betreft de waarde van het CNSJF en vooral het type toerist dat Curaçao hiermee aantrekt.

‘A tantalizing entertainment experience benefiting Curaçao’s economy’, is de veelzeggende titel die de onderzoekers hun evaluatierapport meegaven: ‘Een prikkelende entertainmentervaring ten gunste van de economie van Curaçao’.

Los van de directe economische impact, blijkt ook de promotiewaarde van het festival enorm te zijn. Volgens een rapport van het toeristenbureau CTB werden alleen al in Latijns-Amerika 22 miljoen (potentiële) huishoudens bereikt.

Bron Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties