31 C
Willemstad
• zondag 17 oktober 2021 18:58

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | CNSJF slaat jaartje over

CNSJF slaat jaartje over

Willemstad – Fundashon Bon Intenshon (FBI) en Mojo Concerts hebben besloten om in september 2017 geen Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJF) te organiseren. ,,De reden hiervoor is dat er geen hoofdacts beschikbaar zijn in deze periode”, zo laat de organisatie in een persverklaring weten.

Er is over het algemeen met teleurstelling maar ook ongeloof kennisgenomen van dit besluit. Voor velen was het CNSJF een vast gegeven geworden. Na zeven prachtige edities met legendarische concerten maakt het festival in 2017 naar eigen zeggen echter ‘pas op de plaats’.

,,Om het evenement op internationaal topniveau te houden zijn er minstens twee artiesten van wereldklasse nodig. Afgelopen maanden is gebleken dat deze in september volgend jaar niet beschikbaar zijn.”

- Advertentie -

Het wordt volgens Bon Intenshon en Mojo steeds moeilijker om in het betreffende weekend grote artiesten te strikken. Er zijn rond die periode weinig grote acts op tournee en het invliegen van artiesten, hun band, crew en apparatuur voor slechts één concert is zeer kostbaar. Lees verder op Antilliaans Dagblad

De persverklaring besluit:

,,FBI en Mojo zullen zich komend jaar gezamenlijk beraden op de toekomst van het festival na 2017.”

Het CNSJF was de afgelopen jaren verreweg het grootste en meest professioneel opgezette evenement van Curaçao. Het festival, geheel bekostigd door de particuliere goededoelenstichting Bon Intenshon van Gregory Elias, zorgde voor beduidend betere toeristencijfers en ongekend hogere inkomsten in het traditionele laagseizoen, zoals de jaarlijkse rapporten van onderzoeker Tico Croes aantoonden, en kreeg wereldwijd veel onbetaalbare publicitaire aandacht.

- Advertisement -

Menig Caribisch (ei)land, maar ook daarbuiten, keek met grote bewondering en enige jaloezie naar de opzet en uitvoering. Gedurende de CNSJF-week was er ook altijd een gratis optreden. Het motto was dan ook van meet af aan: van, voor en door Curaçao.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

15 reacties

 1. Wat mij het meeste tegenstaat Joep en @Zon dat de meeste reacties van Europ Ned komen en juist wij moeten elke goede intentie te omarmen vind ik. Waarvan akte.

 2. Wat een verschrikkelijk zure reacties van een aantal die zelf nog nooit 1 cent aan het eiland hebben gegeven zonder er iets voor terug te verwachten.
  Jullie doen het voorkomen alsof jullie persoonlijk alles hebben betaald en dat Elias slechts een soort van parasiet was.

  Feit is gewoon dat hij CNSJF zelf op de kaart heeft gezet, met zijn eigen geld. Daar ieder jaar fors op heeft moeten inleveren en dan praat ik niet over een paar gulden. De organisatie van zo’n festival kost een fortuin en het enige wat hij er voor terugkreeg was de standaard Curacaose afgunst en minachting.
  Het is voor velen alhier volstrekt onmogelijk om gewoon enthousiast te zijn voor hetgeen positievelingen wel voor elkaar kunnen krijgen, maar de negativelingen niet.
  Hier op Curacao verbannen we liever iedereen die zijn hoofd boven het maaiveld uitsteekt en die probeert iets bij te dragen aan de ontwikkeling van dit eiland. Hier blijven we liever zo dom als het maar zijn kan en bereiken we geen donder op het gebied van voortuitgang.
  Bijna 50 jaar na de zogenaamde revolutie zijn we nog steeds een derde wereldland. Jatten we liever dan dat we gaan werken voor ons geld, kraken we liever alles af dan het toe te juichen en zijn we kwaad op iedereen die er iets van probeert te maken.
  Daarentegen juichen we voor alle criminelen en corrupte politici.

  En de reacties op deze topic tonen dat weer eens zeer duidelijk aan.
  Wat een stelletje lapzwanzen zijn jullie.

 3. Elk nadeel hep sijn voordeel, in 2017 niet meer de anti reclame voor het eiland van bezoekers die met Insel Air het festival bezochten en daardoor een dag ervan misten.

  Al haalt Insel Air waarschijnlijk september 2017 ook niet.

 4. Flauwe reacties, het waren geweldige evenementen die de ‘schatkist’ behoorlijk heeft kunnen spekken.
  veel volle vluchten uit Canada, AA, etc.
  Dat we hier zulke aculturele politici hbbn die alles wat top is denek omdraaien is iets anders. De opmerking van vette Whiteman kon al niet door de bocht.
  dat heeft m.i. met de Panama papers nix te doen, behalve incompetentie vde regeringen.

 5. [email protected],
  Bethesda is geen Habaai, het is een verpleeghuis waar ook jongeren die door ongelukken hersenletsels hebben opgelopen terechtkomen voor professionele hulp. Wees al is het één keer in je leven effe eens slimmer dan de vieze poten waarmee je tijpt!

 6. Het is over en uit met cnsjf, en vraag mij niet waarom! Ik weet het wel, het is jaren een witwasserij project geweest, omzetten met ouwe lullen optredens van miljoenen, hotels zaten zo genaamd vol, hondert duizend mensen .WHaaaa. Neem je moeder in de maling Mojo.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | PCR- en antigeentest vanaf maandag verplicht voor reizigers Bonaire naar Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Reizigers uit Bonaire moeten vanaf maandag een negatieve PCR-test voor vertrek tonen en drie dagen na aankomst op Hato een antigeentest ondergaan. Reden is...

PBC | 2.000 deelnemers uit 34 landen bij KLM Curaçao Marathon

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De organisatie van de KLM Curaçao Marathon verwacht op zaterdag 27 en zondag 28 november 2.000 deelnemers vanuit 34 landen. Zestig procent van hen...

PBC | De top 8 mooiste stranden van Curaçao

Persbureau Curacao Curaçao is een heerlijk vakantie-eiland in de Caribische Zee. Het staat bekend om zijn prachtige baaien, dito zandstranden en kraakheldere zee. Ga je op vakantie naar...

NOS | Drukte op Schiphol, meer herfstvakanties geboekt dan voor corona

Waar het coronavirus tot voor kort een dikke streep zette door vakantieplannen, wordt er deze herfstvakantie weer volop gereisd. Reisorganisaties spreken van een 'inhaaleffect': "Het vertrouwen van...

Parool | Duits tijdschrift veegt vloer aan met Nederlands drugsbeleid

Bob van Huet Nederland is door een buitensporig drugsbeleid tot een maffiaparadijs verworden, vindt Der Spiegel. Het Duitse weekblad wijdt een opmerkelijke coverstory aan het buurland. Nadat eerder de...

PBC | Daling zet door, dodental loopt op

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Twee personen die besmet waren met het coronavirus zijn afgelopen dag in een verzorgingstehuis overleden. Het aantal coronadoden komt daarmee op 171 te staan. Het...
- Advertentie -