AD | CIFA wil samenwerken met IFG

CIFA wil samenwerken met IFG

Willemstad – De oprichting van de nieuwe belangenvereniging International Financial Group (IFG) voor de internationale financiële dienstensector door Citco, Fortis, KPMG en United Trust heeft volgens het Bestuur Curaçao International Financial Services Association (BCIFSA) de aandacht getrokken en tegelijkertijd voor verwarring gezorgd.

Volgens manager Lionel E. Anthony van Cifa Business Development Services (CBDS) en de Curaçao International Financial Services Association (CIFA) kwam de verwarring, omdat er niet wordt afgeweken van de belangen die door CIFA gediend worden en die de IFG derhalve uniek zouden maken. ,,Dat is ook niet mogelijk”, stelt hij.

,,Versplintering heeft geen enkel voordeel voor onze sector, onze economie en ook niet voor ons land. Dat weet iedereen drommels goed.” CIFA is sinds haar oprichting in 1980 tot op heden de belangenvereniging geweest van de IFS-sector op Curaçao. CIFA vertegenwoordigt het brede spectrum van zowel grote als kleine dienstverlenende bedrijven binnen de sector en vindt haar basis in een ledenbestand van meer dan honderd bedrijven.

Citco, Fortis en KPMG zijn altijd trouwe leden van CIFA geweest en zijn ook tientallen jaren vertegenwoordigd geweest in het bestuur van CIFA. In november 2005 is er bestuurswisseling geweest, die geheel conform de statuten, transparant en democratisch, heeft plaatsgevonden. Deze groep (Citco, Fortis en KPMG) heeft hierna in 2006 ontslag genomen als CIFA-leden zonder dat zij tot en met heden een reden voor dit besluit hebben aangegeven.

Het huidige bestuur van CIFA heeft herhaaldelijk pogingen ondernomen om deze bedrijven weer terug te krijgen binnen CIFA. Dit is echter tot op heden zonder positief resultaat geweest. CIFA heeft woensdag door middel van een officiële brief, wederom herhaald dat deze bedrijven nog steeds welkom zijn bij CIFA. Ook nodigt CIFA zowel United Trust als International Financial Group uit om lid te worden van CIFA. CIFA is van mening dat samen een machtiger geheel voor de IFSsector wordt gevormd en daardoor de doelen kunnen worden gerealiseerd die ze gemeen hebben.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *