31 C
Willemstad
• zondag 24 oktober 2021 13:51

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Cifa-leden akkoord met protocol IFG

Voormalig premier Ys is werkzaam in de top van de groep van de financiële instellingen van Hushang Ansary (Banco di Caribe, verzekeringsmaaatschappij Ennia en investeringsbank NIBank) | FOTO ARCHIEF

Willemstad – Het samenwerkingsprotocol tussen Cifa en IFG is gisteravond goedgekeurd door de leden van de Curaçao International Financial Services Association (Cifa). Dat gebeurde tijdens de jaarlijks algemene ledenvergadering.

Een aantal jaren geleden ontstond er een breuk binnen de belangenvereniging van de internationale financiële dienstverlening. Die is eind januari 2011 hersteld toen de voorzitters Etienne Ys (Cifa) en Ralph Palm (International Financial Group, IFG) een samenwerkingsprotocol tussen de twee belangenverengingen tekenden over de wijze van samenwerking bij aangelegenheden van wederzijds belang.

Voormalig premier Ys is werkzaam in de top van de groep van de financiële instellingen van Hushang Ansary (Banco di Caribe, verzekeringsmaaatschappij Ennia en investeringsbank NIBank). Palm was op dat moment partner en fiscalist van KPMG Tax en Legal Services, maar maakte onlangs de overstap als chief executive officer (ceo) van Ennia.

- Advertentie -

Overigens is Palm naar alle waarschijnlijkheid niet meer de voorzitter van IFG, maar is dat Edsel Doran van Citco. IFG werd gevormd door KPMG, Citco en United International Trust. Voor zover bekend is dat nog het geval.

Cifa heeft zo’n honderd leden bestaande uit onder andere internationale en lokale banken, verzekeraars, trustkantoren, belastingadviesen accountantskantoren, advocaten- en notarispraktijken en (mutual) funds.

Het accent van de samenwerking tussen Cifa en IFG ligt op het versterken van de sector van internationale financiële dienstverlening door middel van onder meer het promoten van Curaçao als jurisdictie, het ondersteunen en faciliteren van de leden en het lobbyen bij en adviseren van de overheid.

,,Dit gezien het feit dat beide partijen hetzelfde doel nastreven en de ontwikkelingen in de internationale financiële sector wereldwijd ertoe nopen om de krachten te bundelen en gezamenlijk in het belang van de financiële sector op te treden”, stelden Cifa en IFG begin dit jaar in een gezamenlijke persverklaring.

- Advertisement -

De organisaties zullen zich onder meer focussen op het succesvol afsluiten van verdragen met belangrijke economische landen, heronderhandeling voor een nieuwe belastingregeling voor het Koninkrijk (BRK) en promotie van Curaçao als ‘een betrouwbaar financieel- en zakencentrum’.

Daarnaast zal er eveneens aandacht zijn voor productontwikkeling en compliance van de sector conform Internationale regelgeving, aldus beide verengingen in verband met het samenwerkingsprotocol.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

RTL | Minister Hoekstra mikpunt bij oproep EP tot actie tegen brievenbusfirma’s

Chris Koenis Het Europees Parlement eist meer inspanning tegen brievenbusfirma's, witwassen en belastingparadijzen naar aanleiding van de onthullingen in de Pandora Papers. Bij een breed aangenomen resolutie kreeg...

Democracy now! | Friday, October 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Video: eerste smart bushalte bij Cas Coraweg

Op de Cas Coraweg is gisteren de allereerste smartbushalte op Curaçao geplaatst. De ‘slimme’ bushalte werd geplaatst tegenover het Radulphus College. Bij de halte staat een touchscreen, waar...

Nu.cw | Stichting Ambulans Deseo laat laatste wens in vervulling gaan

Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK) is onlangs opgericht naar voorbeeld van de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. Het doel van de stichting is om nog eenmaal een laatste...

PBC | EZ Air vanaf 3 december naar Medellín

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Na een periode van enkele maanden voorbereiding, is luchtvaartmaatschappij EZ Air op donderdag van start gegaan met de verkoop van vluchten naar Medellín in Colombia....
- Advertentie -