30 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AD | Chata scheidt kaf van koren

HomeNieuwsAD | Chata scheidt kaf van koren
chata_lisa dindial
De Curaçao Hospitality and Tourism Association (Chata)

Willemstad – De Curaçao Hospitality and Tourism Association (Chata) heeft sinds juni dit jaar 22 aanbieders van kleinschalige accommodaties voor toeristen op het eiland gecertificeerd. Zij voldoen aan de minimumeisen van het Small Accommodation Program van Chata.
De vraag naar accommodaties met maximaal 40 kamers neemt toe. Tegelijkertijd is er op het eiland een groot aanbod van kamers voor toeristen in bijvoorbeeld een bed & breakfast, guesthouse, vakantiehuis of boutique hotel.

Via het programma kunnen organisaties die wél aan de kwaliteitseisen voldoen zich onderscheiden van diegenen die onder de maat werken. Volgens Kyara Wanga van Chata is ongeveer de helft van de 6.000 kamers op Curaçao in een kleinschalige accommodatie.

,,Een deel daarvan is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, maar een groot deel is onbekend. Juist omdat er zo veel interesse is en het aanbod zo groot willen wij degene die serieus met een bedrijf bezig is, onderscheiden van degene die dat niet is. Het lijkt zo gemakkelijk om een kamer te verhuren aan een toerist, maar daar komt nog heel wat bij kijken.”

Nadat tien bedrijven hun voorgingen, ontvingen vorige week donderdag nog eens twaalf kleine accommodaties die deelnemen aan het Small Accommodation Program het keurmerk en een onderscheiding. Zij zullen profiteren van de samenwerking tussen Chata en de touroperators TUI en Corendon. Esther van Heemskerk nam de onderscheiding in ontvangst namens The Beach House.

,,Het programma is niet alleen voor ons, maar ook voor het eiland belangrijk”,

zegt van Heemskerk. Nu loopt het eiland geld mis doordat betalingen direct via Nederland gaan of organisaties niet geregistreerd zijn. Ik denk dat met het Small Accommodation Program meer inkomsten uit toerisme direct terugvloeien naar de Curaçaose economie.”

The Beach House op Bapor Kibrá heeft 24 appartementen en krijgt vooral gasten uit Nederland. Van Heemskerk:

,,Anders dan toeristen die voor een groot hotel en de anonimiteit kiezen, vinden onze bezoekers het een-op-eencontact juist prettig.”

Van Heemskerk profiteert van het contact met organisaties die eenzelfde soort accommodatie aanbieden en van de op ‘small accommodations’ afgestemde marketing door Chata.

,,Gegevens, informatie en marketing zijn niet meer op de grote hotelketens gericht, maar via het programma veel beter afgestemd op het type toerist dat ons bezoekt”, aldus Van Heemskerk.

Het is de bedoeling dat veel meer accommodaties meedoen aan het Small Accommodation Program. Wanga: ,,Wie geïnteresseerd is, kan lid worden van Chata en zich aanmelden voor het programma. Maar wij gaan zelf ook op zoek naar nieuwe deelnemers.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties