27 C
Willemstad
• maandag 11 december 2023

PBC | Curaçao schittert morgen in Ranking the Talent op SBS6

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De op Curaçao wonende operazanger Michiel René van ‘t Landt doet morgen, zaterdag 9 december mee met het televisieprogramma Ranking The Talent op SBS6....

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven. Engeland en...

Democracy now! | Friday, December 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Drie minderjarigen op St. Maarten veroordeeld voor mishandeling en steekpartij

Die minderjarige jongens zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gevecht op school dat in januari 2022 plaatsvond. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM)...

Nu.cw | Politie waarschuwt voor meer alcoholcontroles tijdens feestmaand

De politie gaat tijdens de feestmaand meer alcoholcontroles in het verkeer houden. Dat maakt het Korps Politie Curaçao via een persbericht bekend. Volgens het KPC neemt het alcoholgebruik...
- Advertisement -spot_img

AD | Centraal gebouw Amstel on hold

HomeNieuwsAD | Centraal gebouw Amstel on hold
Centraal gebouw Amstelterrein on hold
Centraal gebouw Amstelterrein on hold

Willemstad – Het plan van de regering om het Amstelterrein, dat eerst bedoeld was voor de bouw van een nieuw ziekenhuis, te benutten voor een centraal gebouw voor overheidsdiensten is ‘on hold’ gezet.

Dat is de uitkomst van de openbare Statenvergadering waarin PAIS-minister Etienne van der Horst van Bestuurlijke Planning en Dienstverlening en minister José Jardim van Financiën gisteren vragen van de parlementariërs hebben beantwoord.

Voordat Van der Horst vragen uit de tweede ronde beantwoordde, stelde de minister dat hij uit de vergadering duidelijke signalen had ontvangen dat de locatie bij het Amstelterrein ongewenst is.

,,Ik durf zelfs te stellen dat het onacceptabel is”,

aldus de bewindsman, die verwees naar de visie van de parlementariërs.

,,Wij hebben besloten om naar de ministerraad te gaan en de raad en het kabinet deelgenoot te maken van de opgevangen signalen. Wij gaan alles wat naar voren is gebracht analyseren en kijken wat dat betekent voor de keuze voor het Amstelterrein.”

Hierna komen de twee bewindslieden naar de Staten om het parlement over de resultaten van de her-evaluatieronde te informeren.

In gesprek met deze krant verklaarde Van der Horst na afloop van de vergadering dat hij nu samen met Jardim moet nagaan wat de financiële gevolgen zijn van het ‘on hold’ zetten van het Amstelterrein.

,,Nu moeten wij nagaan wat voor gevolgen het heeft voor de meerjarenbegroting. Met de bouw van een centraal overheidsgebouw was een besparing van 50 miljoen gulden voorzien.”

Tijdens de vergadering opperde Statenlid Amerigó Thodé van oppositiepartij MFK om het centrale overheidsgebouw in het noodlijdende Plaza Hotel onder te brengen. Het hotel kan zo de schulden met de overheid vereffenen, het is centraal gelegen en bevat veel meer etages dan de vier of vijf bouwlagen die het gebouw op het Amstelterrein zou krijgen. Thodé sprak in dit kader van een win-winsituatie.

Van der Horst stelde dat het Plaza Hotel een mogelijke optie is en signaleerde tegelijkertijd dat er bouwtechnische problemen aan het hotel kleven.

,,Er moet nu een haalbare optie komen waarmee wij als land vooruit gaan.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties