AD | ‘CBCS moet loan sharks aanpakken’

Alex Rosaria | Persbureau Curacao

Willemstad – In een brief aan de Centrale Bank stelt ex-Statenlid en voormalig PAISleider Alex Rosaria dat een wettelijke maximale rente op leningen noodzakelijk is om zo de schuldenproblematiek die zich afspeelt op het persoonlijke vlak, in te dammen.

,,Deze schuldenproblematiek leidt tot sociale ellende op ons eiland”, zo stelt hij, voornamelijk verwijzend naar de zogenoemde ‘loan sharks’ die al jaren actief zijn en krediet verstrekken tegen woekerrentes van soms 3,5 procent.

,,Mensen kunnen dit niet terugbetalen”, zo voert hij aan. Rosaria trok in 2013 als politicus al aan de bel.

,,Ik ben weer benaderd door mensen die hun schulden niet kunnen terugbetalen, die hierdoor relationele problemen ondervinden of die bijvoorbeeld uit hun huis moeten als gevolg van schulden of zelfs in de prostitutie terechtkomen”, aldus Rosaria. In zijn brief aan de Centrale Bank stelt hij dat er zo snel mogelijk een wettelijke maximale rente voor leningen bepaald moet worden.

Bron: Antilliaans Dagblad / Knipselkrant BearingPoint-KPMG

5 Reacties op “AD | ‘CBCS moet loan sharks aanpakken’

 1. er zijn hier bedrijven waarvan een gewoon meerdere kantoren heeft en
  volgens mij niet worden aangepakt
  600 lenen en dan in 6 maanden 1200 terug betalen a nafl. 200 per maand
  ik kon mijn oren niet geloven

  en dat is legaal!? Sh*n F** zoiets….
  maar DAT is volstrekt legaal
  en dat wordt gedaan via salaris inhouding

 2. Door schulden zelfs in de prostitutie terecht komen?dacht het niet.Misschien heeft zijn ex.Elvira hem wijs gemaakt.maar voor geld hoefde zij het niet te doen toch?
  De banken moeten ook hun rente bij leningen ook verlagen immers je spaargeld krijgt je ook hele lage rente’s die nemen de boedel in beslag als je niet betaald.Een loan Sharks kan meestal naar zijn geld fluiten.

 3. Als Rosaria dezelfde betrokkenheid had getoond bij het schaamteloze machtsmisbruik van Fraudelyne Wiels had zijn partij Pais nu nog in de Staten gezeten.

  Maar terwijl zijn vrouw Elvira het hoofd van de VDC neukte, sloot Pais haar ogen voor Fraudelyne en werd daarvoor keihard afgerekend: 0 zetels.

 4. Abraham Mossel

  Als Rosario nu eens goed advies wil geven aan de mensen die woeker rente moeten betalen. Hierbij een tip van Mossel, als je een tweede lening over de eerste lening heb gehad, of zelfs meerder keren, en je komt er niet meer uit omdat je meer rente betaald dan dat je aflost, betaal geen ene gukden meer, en ga naar een advocaat van onvermogen en begin een rechtzaak tegen deze sharks, moet je kijken hoe snel je een regeling hebt die jij eist!!! zo niet heb je kan als je de rechtzaak wint er zelfs geld aan verdient ( terug krijgt ) dat moet je de mensen mee helpen Rosario. mensen als je meer als 27.5 % rente betaald zijn het woekerleningen daar is ook de rechter op Curacao heel erg op tegen en maak je een grote kans de rechtzaak te winnen geloof mij maar. dit is geen grapje die ik u vertel, zoek op Googel, vonnis woeker rente Curacao.

 5. Woekerrente 3,5% procent ? Zetfoutje van AD ? 35 % ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *