29 C
Willemstad
• dinsdag 19 oktober 2021 20:31

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | CBCS-aangifte tegen Ennia

In de beschikking stond dat er is ‘gepoogd’ de 100 miljoen dollar te onttrekken, maar nu blijkt dat dit wel was gelukt. Het geld zou inmiddels zijn teruggehaald.

Willemstad – De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft aangifte gedaan tegen Ennia, zo blijkt uit een korte mededeling van de woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM), Norman Serphos.

,,De procureur-generaal (PG) belast met Team Bestrijding Ondermijning (TBO) is belast met het onderzoek”, zo voegt hij eraan toe. Meer informatie kan Serphos niet geven. Ennia is de laatste dagen in het nieuws vanwege het ‘tegen de instructies in’ wegsluizen van gelden (100 miljoen dollar) terwijl het verzekeringsbedrijf al onder toezicht stond van de CBCS. De directie en de voltallige Raad van Commissarissen (RvC) is inmiddels ontslagen. Op dit moment geldt een noodregeling en de directie en RvC zijn door de Centrale Bank overgenomen.

Het wegsluizen was de druppel die de emmer deed overlopen want in de afgelopen zes maanden heeft de Ennia-top systematisch niet alle aanwijzingen van de CBCS opgevolgd. Belangrijk is dat de activa weer terugkomen op de Ennia-balans, zo is deze week tijdens een persconferentie uitgelegd. De verzekerden bij Ennia hoeven zich geen zorgen te maken, de schadeclaims en uitkeringen gaan gewoon door.

Ook noodregeling bij zesde Ennia-bedrijf

- Advertentie -

Het Gerecht heeft gisteren ook nog een noodregeling uitgesproken ten aanzien van een ander Ennia-bedrijf, EC Investments. Nu blijkt er ook nog een EC Holding te zijn

Het Gerecht heeft gisteren de noodregeling uitgesproken ten aanzien van een ander Ennia-bedrijf. Dit keer betreft het de EC Holding nv. Na de bedrijven Leven, Schade, Zorg, EC Investments en Ennia Caribe Holding, is EC Holding nv nu het zesde bedrijf van de verzekeraar dat sinds afgelopen dinsdag door de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) onder curatele is gesteld.

In de beschikking wordt gesteld dat de verzoeker, de Centrale Bank, na het uitspreken van de noodregeling heeft moeten constateren dat zij tot dusver door Ennia ‘onjuist is geïnformeerd over de actuele organisatiestructuur van de groep’. Het is de CBCS namelijk gebleken dat tussen Ennia Caribe Holding nv en de vennootschappen Ennia Caribe Leven nv, Ennia Caribe Schade nv, Ennia Caribe Zorg nv en EC Investments bv, nog een houdstervennootschap blijkt te zitten; EC Holding nv. De Centrale Bank verwijst daarbij naar een aangepast en verbeterd organogram.

Het verzoek is volgens het Gerecht toewijsbaar. Het Gerecht verwijst hiervoor naar hetgeen in de beschikking van 4 juli 2018 is overwogen en beslist en stelt dat deze dienen te worden herhaald en ingelast. ,,In het bijzonder hetgeen daarin ten aanzien van Ennia Caribe Holding nv is overwogen, geldt evenzeer ten aanzien van verweerster.

- Advertisement -

Aannemelijk is dat het doel van de noodregeling – in het bijzonder de beoogde herstructurering en de verbetering van de solvabiliteit van het verzekeringsbedrijf van Ennia – vergt dat ook ten aanzien van verweerster de noodregeling wordt uitgesproken”, aldus het Gerecht. Bij EC Holding nv staat bij de Kamer van Koophandel Abdallah Antoun Andraous ingeschreven als directeur en Ralph Palm als tweede bestuurder.

De CBCS liet gisteravond weten dat met de uitbreiding van de noodregeling ‘de uitgangspositie voor de herstructurering van Ennia wordt versterkt’. De herstructurering van het verzekeringsbedrijf verloopt voorspoedig, zo stelt de Bank verder: ,,Onder andere is inmiddels het bedrag van 100 miljoen dollar dat kort geleden buiten de Ennia- groep was verplaatst, weer teruggehaald.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift KKC

Beschikking CBCS noodregeling Ennia 172639835

2018 07 04 – Beschikking CBCS Noodregeling Ennia 172639835 by Black Lion on Scribd

2018 07 06 – Beschikking CBCS Noodregeling EC Investments Ennia-Ansary-Palm by Black Lion on Scribd

- Advertisement -

Artikel delen

1 reactie

  1. En de ordinaire patser Ralph Palm die met de premies van verzekerden zijn lange reeks bysides betaalde, hij liet ze maandelijks businessclass naar Nederland vliegen, gaat vrijuit.

    Of zou Erick Faneyte aangifte tegen hem gaan doen?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Paradise FM | Weer iemand overleden door Covid-19

Er is weer iemand overleden aan de gevolgen van Covid-19. Zo blijkt uit de coronacijfers van maandag. Het aantal mensen op Curaçao dat door een Covid-besmetting is...

Democracy now! | Monday, October 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Medici Curaçao distantiëren zich van minister van Volksgezondheid

Persbureau Curacao Huisartsen en specialisten op Curaçao distantiëren zich van uitspraken van minister van Volksgezondheid Dorothy Pietersz-Janga. In een Tv-interview afgelopen donderdag zei zij geen bezwaar te zien...

PBC | Passagiers tussen Bonaire en Curaçao zijn honderden dollars extra kwijt aan coronatesten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Passagiers die reizen tussen Bonaire en Curaçao zijn vanaf vandaag honderden dollars kwijt, alleen al aan Covid-testen. De extra uitgaven zijn het gevolg van...

PBC | Bonaire heeft ruim meer besmettingen dan andere eilanden

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De besmettingscijfers op Bonaire zijn vier keer hoger dan op Curaçao. Vergeleken met Aruba is het zelfs zes keer. Dat concludeert het RIVM op...
- Advertentie -