29 C
Willemstad
• woensdag 27 september 2023

Opinie | Curacao, het nieuwe Las Vegas del Caribe

Opinie George Lichtveld De koude rillingen slaan mij om het lijf. Soms vraag ik mij af of ik, op deze gevorderde leeftijd begin te halllucineren en dwaalsporen begin...

NRC | Johannes Vermeer Prijs voor zangeres Tania Kross: ‘Ik droom van een schouwburg op Curaçao’

Mischa Spel Highlight: Zangeres Tania Kross (47) is de winnares van de Johannes Vermeeprijs, de grootste en belangrijkste staatsprijs voor de kunsten. „Waarom zou ik alleen optreden voor een...

NU | Curaçao koopt beroemd bordeel zelf op, opbrengst is voor bestrijden criminaliteit

De regering van Curaçao heeft het openluchtbordeel Campo Alegre gekocht voor acht miljoen Antilliaanse gulden (ongeveer 4,2 miljoen euro). Het geld gaat naar een fonds waarmee criminaliteit op...

Democracy now! | Dinsday, September 26, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

DolfijnFM | Bouwexperts van Defensie oefenen op Curaçao en Aruba

Bouwexperts van de Koninklijke Landmacht zijn gisteren begonnen met een oefening op Curaçao en Aruba. De eenheid gaat in opdracht van Carmabi aan de slag bij Shete...

Extra | Journaal 26 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

AD | Carrefour ziet potentie op Curaçao

HomeLandenArubaAD | Carrefour ziet potentie op Curaçao
Nu al plannen voor uitbreiding naar Aruba en Bonaire

Willemstad – Het is nog maar net bekend dat de Franse supermarktketen Carrefour een eerste winkel zal openen op Curaçao en er wordt meteen al gekeken naar verdere uitbreiding. Niet alleen liggen er meer vestigingen op het eiland zelf in verschiet, maar mogelijk ook op Bonaire en Aruba.

Dat werd bekendgemaakt tijdens de persconferentie in Sambil afgelopen vrijdag. François Huyghues Despointes, voorzitter van de Raad van Bestuur van Carrefour Caribbean Safo Group, legde in zijn introductie uit dat Carrefour is opgericht in 1959 en meer dan 12.000 winkels en e-commercesites beheert in tien geïntegreerde landen en in ruim twintig landen met partners, verspreid over Europa, Azië en Latijns-Amerika.

De keten is in het Caribisch gebied bijvoorbeeld vertegenwoordigd in Guadeloupe, Martinique, Frans-Guyana, de Dominicaanse Republiek en Sint Maarten. ,,En nu dus ook op Curaçao”, aldus Despointes. ,,En wie weet ook nog op Bonaire en Aruba.” Medeaandeelhouder van Carrefour Curaçao en Sint Maarten, Sunil Khatnani, voegde daar aan toe dat de eerste supermarkt op Curaçao ‘een eerste stap is’, ‘maar dat er meer vestigingen op het eiland in het verschiet liggen’.

Deze vooruitblikken zijn helemaal in lijn met de reden waarom de keten naar Curaçao is gekomen: ,,Omdat wij geloven in de Curaçaose markt en het potentieel van het eiland”, aldus Khatnani. De eerste Carrefour market zal gehuisvest worden in het meest westelijke deel van Sambil, wat nog vóór het einde van het jaar afgebouwd moet worden. Het concept van deze vestiging zal vergelijkbaar zijn met de supermarkten op Sint Maarten; met een assortiment van nieuwe, verse producten, tegen goede prijzen.

Om die voordelige prijzen mede mogelijk te maken, zullen zo veel mogelijk producten afgenomen worden van lokale distributeurs en producenten, aldus de vertegenwoordigers. ,,De producten zijn van Europese kwaliteit, maar tegen lokale prijzen. Kwaliteit hoeft namelijk niet duur te zijn”, zo verkondigde de lokale vertegenwoordiger Aubrey Regina. ,,De consumenten zullen merken dat het een nieuwe supermarkt is met een ander concept dan wat zij gewend zijn. Een lokale supermarkt in een internationaal jasje.”

Ook bij het aanstellen van personeel en het opleiden van managers wordt de prioriteit gegeven aan lokale mensen. Carrefour gaat in eerste instantie op zoek naar tachtig gekwalificeerde lokale krachten, die worden opgeleid om mee te draaien in de moderne bedrijfsvoering van de keten. Daarna volgt een toegespitste training voor de datum van de werkelijke opening, die nader bekendgemaakt zal worden. Tevens wordt een enthousiast en professioneel managementteam gezocht dat deze uitdaging aan wil gaan. De werving van personeel zal lopen via het lokale bureau Balance Recruitment.

Bron: Antilliaans Dagblad

10 reacties

 1. @ La Stiwz,

  De importeur betaalt over de import OB, levert het aan de supermarkt, die dus OB aan hem betaalt en vervolgens betaalt de c0nsument die nog een keer OB betaalt.
  Zou je een restaurant of andere horeca gelegenheid hebben die bij de supermarkt inkoopt (en dat zijn er zeer veel) dan betalen zij dus de OB van de consument en vervolgens hun gasten nog een keer OB.

  Dat is dus 3 a 4 keer OB, zoals het hier standaard gaat.

 2. Op SXM was het altijd onze supermarket hier hebben we er eigenlijk genoeg dus mag Ik aannemen dat het een zoveelste witwasoperatie wordt-:)

 3. @Opmerker: 3 a 4 keer OB is exact 21% BTW.

  Daarbij hoezo 3 a 4 keer OB. Als ik een kilo spinazie importeer en in het schap leg, zit daar precies 1 keer OB op.

 4. De producten zijn van Europese kwaliteit, maar tegen lokale prijzen. Kwaliteit hoeft namelijk niet duur te zijn”
  hahahaha wat een quote. 3-4 OB erover en iedereen die er in elke stap aan moet verdienen en dan nog zeggen “Kwaliteit hoeft niet duur te zijn”.

  Wat een idioten

 5. @Brian S
  Klopt, maar de huidige lieden van het eilandsbestuur zaten daar mooi te pronken met de komst van Carrefour! Waarom doet men daar niets aan?? Of waarom is de eilandbevolking niet kritisch richting haar bestuur? Dit voortzetten maakt die lieden van het huidige eilandbestuur toch even medeplichtig?
  Ik begin steeds minder van dat eiland te begrijpen, ik word het op deze manier op een zeker moment eens met Wilders dat we dit eiland, alvast, op Markplaats moeten plaatsen.

 6. @Ruben, Met dank aan Charles Cooper en Gerrit Schotte.

  Geen belasting betalen en handig voor die bedrijven om hun geld wit te wassen.. Daarom winkeltjes daar die steeds verdwijnen en dan opnieuw weer beginnen.. maar nooit klanten.

 7. Ik meen me te herinneren dat Sambil, allemaal tax holidays in de wacht heeft weten te slepen, omdat ze deviezen zouden gaan genereren. Weet u het noch, de toerist uit Latijns Amerika die hierheen zou komen, om haar inkopen te gaan doen in Sambil.
  Daar is niets meer van over, heerlijk geen belasting betalen en lekker de lokale markt bespelen. Voor Carrefour en Sambil een super uitkomst, maar met de lokale markt worden er helaas geen deviezen binnen gehaald. Een advies aan het eilandsbestuur, trek die belastingvoordeeltjes maar weer in of aan de andere supermarkten, beding ook een tax holiday.
  Alsof de lokale economie hierop zit te wachten? Visie ontbreekt volledig op dat eiland.

 8. “Om die voordelige prijzen mede mogelijk te maken, zullen zo veel mogelijk producten afgenomen worden van lokale distributeurs en producenten, aldus de vertegenwoordigers. ,,
  Dat gelooft geen mens! De tussenhandel (distributeurs) werken zeker niet voor niets en zullen hun huidige hoge marges zeker niet verlagen. Met rechtstreeks importeren ontloopt men al 1 trap OB. Of men moet er van uitgaan dat de consument dit toch betaald maar dan kunnen zij die zg voordelige prijzen niet aanbieden.

 9. Omdat wij geloven in de Curaçaose markt en het potentieel van het eiland”, aldus Khatnani.

  RED FLAGS RED FLAGS!

  De YDK kan dit niet veroorloven. Alleen politieke figuren hebben geld om hier te shoppen!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties