29 C
Willemstad
• maandag 11 december 2023

PBC | Curaçao schittert morgen in Ranking the Talent op SBS6

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De op Curaçao wonende operazanger Michiel René van ‘t Landt doet morgen, zaterdag 9 december mee met het televisieprogramma Ranking The Talent op SBS6....

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven. Engeland en...

Democracy now! | Friday, December 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Drie minderjarigen op St. Maarten veroordeeld voor mishandeling en steekpartij

Die minderjarige jongens zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gevecht op school dat in januari 2022 plaatsvond. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM)...

Nu.cw | Politie waarschuwt voor meer alcoholcontroles tijdens feestmaand

De politie gaat tijdens de feestmaand meer alcoholcontroles in het verkeer houden. Dat maakt het Korps Politie Curaçao via een persbericht bekend. Volgens het KPC neemt het alcoholgebruik...
- Advertisement -spot_img

AD | Campo: Dreiging seksuele chaos

HomeNieuwsAD | Campo: Dreiging seksuele chaos
Campo Alegre Resort is bezorgd om de grote toestroom van Venezolaanse vrouwen
Campo Alegre Resort is bezorgd om de grote toestroom van Venezolaanse vrouwen

Willemstad – Campo Alegre Resort is bezorgd om de grote toestroom van Venezolaanse vrouwen die illegaal bij snacks als prostitué gaan werken. Het bedrijf vreest voor een seksuele chaos die de volksgezondheid bedreigt. Doordat de vrouwen illegaal werken is er het risico dat seksueel overdraagbare ziekten verspreid worden.Dat heeft woordvoerder Marlon Regales van Campo gisteren tijdens een persconferentie verklaard waarin het bedrijf aankondigde op zaterdag 15 november een open dag te organiseren. Volgens Regales doet de overheid niets om de stroom van illegale prostituees te stoppen, de vrouwen komen als toerist naar het eiland. Er is sprake van mensenhandel, uitbuiting van de vrouwen die onder valse voorwendsels naar het eiland komen en dan in de illegale prostitutie belanden. Lokale mannen worden soms ook het slachtoffer van de Venezolaanse vrouwen, omdat zij hen over de buurt uithoren en er dan later overvallen gepleegd worden.
Tijdens de open dag informeren verschillende organisaties de samenleving en het Campo-personeel over preventie van bijvoorbeeld seksueel overdraagbare ziekten, maar ook over de risico’s van verslaving. De woordvoerder vertelde dat de vrouwen die bij Campo werken niet altijd goed op de hoogte zijn van de risico’s van het vak en de wensen van de klanten. Tijdens de open dag kunnen de sekswerkers van het bedrijf de lezingen of presentaties bijwonen. De vrouwen wisselen elkaar daarbij af omdat het bedrijf wel blijft draaien. Het publiek heeft tijdens de open dag de kans om met de vrouwen van Campo te praten over hun werk en ervaringen.
Aan de open dag doen verschillende organisaties mee zoals Fundashon pa Maneho di Adikshon, Famia Planeá, Fundashon Pro Bista, de Stichting tegen Kindermishandeling en Fundashon Sinta Ros. De open dag die van 12:00 uur tot 18:00 uur wordt gehouden, is bedoeld om de bevolking en het personeel bewust te maken van de gevaren van onveilige seks.

Bron: Antilliaans Dagblad

15 reacties

 1. De dames uit Venezuela bieden hun diensten niet aan in Campo maar loslopend op straat. Iedereen die een van de dames ,hun diensten aanbiedend, op straat tegenkomt , kan dus de politie bellen. Uiteraard ook Campo-medewerkers.
  Campo is in deze zaak dus vrij van schuld.

 2. Prostitutie is er in de hele samenleving.

  Stephen Capella is het slaafje van Eric Garcia. Voor geld.

  Eric Garcia is het slaafje van Anthony de Lima. Voor geld.

  Stella van Rijn is het slaafje van Gerrit Schotte. Voor geld.

  Elmer Wilsoe is het slaafje van Robby dos Santos. Voor geld.

  Moet ik nog verder gaan?

 3. @Bartje,

  Dank voor uw opmerkzaamheid. Een – bewuste – verschrijving: Kamsutra inplaats van het correcte Kamasutra, is ontoelaatbaar.

  Ik ben dan ook, voor straf, direct spontaan in de hoek gaan staan. Na een aantal minuten in de hoek gestaan te hebben, begon ik te twijfelen aan de – zelfopgelegde – straf. Mijn hersenen pijnigden zich af met de waaromvraag, of beter gezegd: met de vraag waarom?

  Herinneringen kwamen bovendrijven van eerdere kastijdingen. En… ja hoor, daar kwam heel sterk mijn eerste kennismaking met “de hoek” tevoorschijn.

  Mijn toenmalige leraar – heel frappant; Bartjens – stelde aan mij de vraag: Sonny, omschrijf de betekenis van het Nulla Poena-beginsel. Mijn antwoord op deze simpele vraag, verdiende een simpel antwoord: “als je nul florijnen aan poen hebt, kun je niks kopen”

  Inplaats van een compliment, mocht ik in de hoek gaan staan. Schande. Maar ik zal u met de afloop van deze tuchtiging niet lastig vallen. We leven in het heden en niet in het verleden, nietwaar? De les die ik geleerd heb: overtreed geen wetten.

  Een vraagje, wat is dat: “de Wet op de Krijgstucht”

 4. Het is KamAsutra, Sonny !!
  Bovendien geloof ik, sinds zwarte Piet geen zwarte Piet meer mag zijn, niet meer in Sinterklaas …
  En “met Gods hulp en een beetje vaseline”….daarmee overtreed je de Wet op de Krijgstucht van Herbie !!! Oeioei… 🙁
  Maar vooruit, als er twee wegen zijn, neem dan vooral de moeilijkste….op de gemakkelijkste is het meestal dringen 🙂

 5. .
  Bartje, vraag als cadeautje aan Sinterklaas: de Kamsutra. Ontdek dat er méér wegen naar Rome leiden. En… bij de marine zeiden wij altijd: “met Gods hulp en een beetje vaseline lukt het altijd”

 6. Illegale dames mogen niet werken, óók niet als dame van plezier. Campo hoeft de politie maar te bellen en de dames worden ingerekend. Illegale prostitutie is alleen mogelijk als Campo het toelaat. Ai pica moet Campo tegen zichzelf beschermd worden? Dat is dan voor het eerst. De leiding van Campo kan ook weigeren die dames te laten pezen wegen het ontbreken van een werkvergunning. Dus hoezo zorgen maken? Illegale dames zijn prima voor de verdiensten. Uitknijpen, net zo als de klanten! Als de overheid Campo koopt kan er weer een gat in de begroting worden gedicht met geld van de eigen mannelijke burgers. Mooi staaltje vestzak broekzak.

 7. Prima toch ,wordt een wip betaalbaarder.Ach de risico’s? We maakt zich daar nu al druk over op deze clip? Dat doen toch alleen macamba’s (pretu’s)?

 8. Misschien is het een goed idee om tijdens deze “open” (huh?)dag een gratis “ritje” te verstrekken bij de dames die zich op hun rug liggend staande proberen te houden ??
  Krijgen ze vast veel aanloop !! 🙂

 9. Fijn te horen dat de directie van Campo zich zorgen maakt over de volksgezondheid vanwege de grote toevloed van Venezolaanse vrouwen. Ik kan me echter niet aan de indruk onttrekken dat door de concurrentie die men hiervan ondervindt, de gezondheidstoestand van de eigen portemonnee het belangrijkste pijnpunt voor Campo is.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties