30 C
Willemstad
• vrijdag 22 september 2023

CC | Silvania proud of World Poker Tour to celebrate new gambling legislation

WILLEMSTAD - The WTP Curacao Invitational Poker Tournament in Curacao is scheduled for September 25th. Minister Javier Silvania of Finance announced a few weeks ago that he...

DH | Accomplice of drug lord ‘Nuto’ Wawoe voluntarily extradited

AMSTERDAM/SANTO DOMINGO--The Dominican authorities have now extradited Dutch citizen Terence Ángelo Richard De Vries to the Netherlands. Local media previously reported that he had given up his...

Ingezonden | Kaping werk eilandsraad Bonaire

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Terence de Vries uitgeleverd aan Nederland

De Nederlandse drugsverdachte Terence de Vries is vorige week uitgeleverd aan Nederland. De Vries werd op dezelfde dag als Nuto Wawoe gearresteerd in Sto. Domingo. In tegenstelling tot...

Democracy now! | Wednesday, September 20, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

AD | Camelia-Römer: Nv’s niet actief

HomeMediaAD | Camelia-Römer: Nv’s niet actief
‘Vraag aan OM of Monk nog verdachte is inzake moord op Wiels’

Willemstad – ,,De genoemde nv’s zijn niet geactiveerd. Zij lagen gewoon op de plank. Hetgeen aantoonbaar is.”

Zo verweert minister Suzy Camelia-Römer (PIN) zich tegen de jongste aantijgingen van politicus Carlos Monk van oppositiepartij Kòrsou di Nos Tur (KdNT) van Amparo dos Santos. Monk dreigt met zijn Fundashon Hustisia Pa Un i Tur aangifte te doen tegen Camelia-Römer, omdat hij heeft ontdekt dat zij nog tot eind januari 2020 in het Handelsregister ingeschreven stond als directeur van haar bedrijven SR Management en SR Holding & Investments, terwijl een minister zijn of haar belangen op afstand dient te zetten.

,,Gezien de aanhoudende hetze tegen ministers, heb ik de Kamer van Koophandel verzocht na te gaan waar ik mogelijk nog voor ingeschreven stond”, verklaart Camelia-Römer haar actie om zich bij de KvK uit te schrijven en in plaats daarvan haar echtgenoot Carl Camelia als directeur te registreren.

,,Zoals prof. dr. Frank Kunneman in het Antilliaans Dagblad op 14 oktober 2019 aangaf, maakt inschrijving bij KvK niet uit of je bestuurder bent.” Aldus de bewindsvrouw, die tevens leider is van regeringspartij PIN.

In zijn column ‘Corporate Govenance’ in deze krant schreef hij onder de kop ‘Simpel’: ,,De inschrijving bij de KvK maakt niet uit voor de vraag of u benoemd of ontslagen bent. Die maakt wel uit voor de vraag of en per wanneer anderen er van uit mogen gaan dat u bestuurslid bent geworden of bent afgetreden.”

Camelia-Römer verder in reactie op de dreiging van Hustisia Pa Un i Tur: ,,Bij de integriteitswetgeving gaat het erom dat belangenverstrengeling voorkomen wordt. Daarom moet je zakelijke belangen op afstand zetten. Een niet actief bedrijf dient echter geen enkel belang. Met betrekking tot nevenactiviteiten of werkzaamheden voor stichtingen mag je niet actief zijn. Ook daar maakt het uit wát je doet, niet dat je ingeschreven bent. Ik heb in jaren geen enkele activiteit in die rechtspersonen (SR Management en SR Holding & Investments) uitgeoefend en had ze niet op mijn vizier.”

Laat het recht zijn koers lopen, stelt de minister verder die in haar commentaar tot slot zegt: ,,Met betrekking tot de heer Monk is het goed om bij het Openbaar Ministerie (OM) na te gaan of hij nog verdachte is inzake de moord op Helmin Wiels.”

Bron: Antilliaans Dagblad

2 reacties

  1. Suzy suzy deze dans zal je niet ontspringen .Stanley Bertran spreekt je tegen ook zijn (de nv’s en bv’s) slapende,snurkende ze bleven ingeschreven bij de kvk op jouw naam dan is het strafbaar want ze horen op afstand te zijn.Dus dit verhaal van jouw is gewoon lariekoek we trappen er niet meer in.Wat voor S.Martina en Alcala Wallee telt voor jouw ook.Je zaken zijn allang gevult genoeg is genoeg.

  2. ,,Zoals prof. dr. Frank Kunneman in het Antilliaans Dagblad op 14 oktober 2019 aangaf, maakt inschrijving bij KvK niet uit of je bestuurder bent.”
    Wordt Kuhneman voor zijn columns niet alleen door Insel Air, maar ook door Suzy betaald?!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties