29 C
Willemstad
• dinsdag 19 oktober 2021 20:21

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Camelia-Römer eerste patiënt Prikboetiek

Camelia-Römer eerste patiënt Prikboetiek

Willemstad – Het Analytisch Diagnostisch Centrum (ADC) heeft een nieuw concept gelanceerd: de Prikboetiek.

Zaterdag vond de grote opening plaats van de nieuwe priklocatie in Saliña Galleries en minister Suzy Camelia-Römer (PIN) van Gezondheid, Milieu en Natuur was de eerste patiënt.

De Prikboetiek is anders dan andere priklocaties van het ADC, vanwege de ‘Point of Care Testing’ (POCT). Een apparaat dat bloed of urine kan onderzoeken en binnen een aantal minuten met een uitslag komt. ,,Hierdoor hebben patiënten eerder hun diagnose en kunnen ze voor verdere behandeling sneller door naar een arts”, aldus woordvoerder Civianny Axson. ,,Bij het lab duurt het normaal gesproken algauw een halve dag voor de uitslag er is. Nu misschien maar tien minuten.”

- Advertentie -

In de prikboetiek kunnen mensen bijvoorbeeld testen of ze zwanger zijn of suikerziekte hebben. In de toekomst wil het ADC de Prikboetiek gaan uitbreiden met extra services. Onder meer met medisch advies naar aanleiding van de diagnose.

Binnen een aantal maanden zullen de POCT-apparaten op meerdere locaties te vinden zijn. Verschillende huisartsen hebben hun interesse daarin kenbaar gemaakt. Zij willen een POCT in hun praktijk, zodat patiënten onder één dak terechtkunnen voor de testen, het advies en de behandeling.

De eerste bezoekers van de Prikboetiek konden zaterdag gratis hun cholesterol laten meten.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. @E.Lapas, Ik vind het steeds weer vermakelijk dat u voortdurend bezig bent allerlei roddeltjes over u niet welgezinde politici , in uw overigens mede daardoor ,niet zo sterke commentaren te verwerken.

  2. Een gimmick, als je binnen een aantal minuten een uitslag hebt, ga je naar die lokatie en niet naar een lokatie waar je moet wachten. Er is wel een ‘catch’, de POCT apparaten zijn natuurlijk zeer beperkt in wat er getest kan worden, dus de mans is groot dat er ook geprikt wordt voor day geen het apparat niet aaankan, maar wel door de arts is gevraagd. Ook is de vraag hoe deze POCT apparatuur zich verhoud tot de ‘standaard analyse methode’? Hoe is e.e.a. gevaldideert (SVB, Inspectie!)? Prikboetiek lijkt mij een gekunstel zodat een POCT apparatuur handelaar zijn apparatus kan slijten, niets innovatief gewoon weer teren op de portemonnee van de belastingbetaler.

    Als huisartsen deze apparaten ook gaan gebruiken (goed voor de handelaar) dan wordt deze boetiek overbodig. Misschien is dat wel de insteek. De Inspectie moet wel opletten dat geen ‘kwakzalver’ medische adviezen gaat geven in een prikboetiek.

  3. “In de prikboetiek kunnen mensen bijvoorbeeld testen of ze zwanger zijn of suikerziekte hebben” Volgens mij zijn deze testen die iedereen zelf thuis kan doen. Als iemand onbeschermd seks heeft gehad is, denk ik het eerste wat beuren is een SOA test en geen zwangerschap test. Ik vraag me af welke vrouwen nog zo dom zijn om nog onbeschermd seks met hun mannen te hebben. Tegenwoordig vind je op elke hoek van de straat een hoertje.

    Wat moet er gebeuren om van deze minister verlost te worden vraag ik mij af. Deze vrouw is allang over haar houdbaarheidsdatum. Het haar verven om jong uit te zien helpt niet. Ben benieuwd welke vrienden weer in hoge positie benoemd worden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Paradise FM | Weer iemand overleden door Covid-19

Er is weer iemand overleden aan de gevolgen van Covid-19. Zo blijkt uit de coronacijfers van maandag. Het aantal mensen op Curaçao dat door een Covid-besmetting is...

Democracy now! | Monday, October 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Medici Curaçao distantiëren zich van minister van Volksgezondheid

Persbureau Curacao Huisartsen en specialisten op Curaçao distantiëren zich van uitspraken van minister van Volksgezondheid Dorothy Pietersz-Janga. In een Tv-interview afgelopen donderdag zei zij geen bezwaar te zien...

PBC | Passagiers tussen Bonaire en Curaçao zijn honderden dollars extra kwijt aan coronatesten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Passagiers die reizen tussen Bonaire en Curaçao zijn vanaf vandaag honderden dollars kwijt, alleen al aan Covid-testen. De extra uitgaven zijn het gevolg van...

PBC | Bonaire heeft ruim meer besmettingen dan andere eilanden

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De besmettingscijfers op Bonaire zijn vier keer hoger dan op Curaçao. Vergeleken met Aruba is het zelfs zes keer. Dat concludeert het RIVM op...
- Advertentie -