AD | Braam: Zaak wegens smaad

Journalist Cooper kondigde aan met meer onthullingen en bewijzen te komen

Willemstad – Eduard Braam, de opgestapte partijvoorzitter van PAR die nu als onafhankelijk Statenlid opereert, begint via zijn advocaat Sheldry Osepa een zaak wegens smaad en zal ook schadevergoeding eisen van journalist Yves Cooper.
Braam verklaart tegenover deze krant dat Osepa bezig is om de zaak voor te bereiden. De procedure is gericht tegen publicaties op de Facebookpagina van journalist Cooper, waar hij stelt dat Braam als huisarts ontucht met een patiënt(e) heeft gepleegd en dat de kwestie tot in cassatie is behandeld.

Het onafhankelijk Statenlid verklaart aan het Antilliaans Dagblad dat er in 1999 een zaak was waarin sprake was van schadevergoeding, maar deze persoon zou géén patiënt(e) van hem zijn (geweest). De parlementariër wil echter niet nader ingaan op de zaak die er toen speelde.

Uit informatie waar deze krant over beschikt blijkt dat het zou gaan om ontucht met een toen minderjarige vrouw/studente. De zaak zou destijds door het medisch tuchtcollege op Curaçao zijn behandeld. Het incident zelf zou in Nederland hebben plaatsgehad. Lees verder op Antilliaans Dagblad

Het onafhankelijk Statenlid ontkent in alle toonaarden dat er een minderjarige patiënt(e) was betrokken. ,,Als het waar was, dan zou ik daarvoor een gevangenisstraf hebben gekregen en dat is niet het geval. Ik ben nooit veroordeeld en heb ook nooit vastgezeten”, aldus de parlementariër.

Bronnen meldden dat Braam op grond van de zaak bij het medisch tuchtcollege ‘geadviseerd’ was niet langer als huisarts werkzaam te zijn. Wel mocht hij voortaan via zijn praktijk als bedrijfsarts voor klanten zijn medisch beroep uitoefenen als controlerend geneesheer. Deze informatie wordt door de politicus eveneens ontkend.

,,Ik heb me op een gegeven moment als arbo-arts gespecialiseerd. Ik was nooit gedwongen om dat te doen. Mijn vergunning om als huisarts te werken is mij nooit ontnomen. Ik ben bereid om ‘anytime’ naar de inspectie te gaan en daar het bewijs te halen dat ik mijn vergunning als praktiserend huisarts nooit ben kwijtgeraakt. Misschien gaat mijn advocaat wel zover om de inspectie te dagvaarden om te bewijzen dat ik nog steeds als huisarts sta ingeschreven.”

Nu hij Statenlid is geworden heeft de arbo-arts een vervanger geregeld voor zijn praktijk.

,,Eigenlijk kan ik zo veel praten als ik wil, maar zolang ik geen feiten naar voren breng, zullen de geruchten aanhouden”, aldus Braam.

Journalist Cooper, die ook werkzaam is bij tv-zender CBA, kondigde via Facebook aan met meer onthullingen en bewijzen te komen om zijn beweringen te staven.

Bron: Antilliaans Dagblad

6 Reacties op “AD | Braam: Zaak wegens smaad

 1. Braam is dus een pedofiel begrijp ik?

  Laten we deze smerige rat een passend eerbetoon geven en aambeien voortaan Braambeien noemen.

 2. Nog meer foute en mismakende figuren? ze zitten in alle politieke partijen
  begin langzamerhand te denken ze zijn allemaal chanteerbaar en dat is gevaarlijk voor het land en de bevolking.
  WAT VOOR SOORT SCRENING GAAN ZE DOOR. GELIJK BIJ DE LIJSTFORMATIE VERPLICHT RIGOREUSE SCRENING TOEPASSEN.
  VOORDAT MEN OP DE VERKIEZINGSLIJST KOMT.

 3. Als je Sheldry Osepa als advocaat neemt dan weet je wel genoeg

 4. Go Yves! Braam gisteren erg grappig “u ziet toch dat ik super rustig ben?” Om vervolgens pissig weg te benen, haha! Ben ik t of lijkt hij sprekend op Liberace in diens wat meer verlopen jaren? Iemand is op Braams hoofd los gegaan met een liter botox! Daarom kunnen we het niet zien dat hij eigenlijk zich eigenlijk kapot schaamt voor zijn oportunistische verraders actie. Braam die bij de PAR altij luid verkondigde dat niemand zijn zetel mee zou mogen nemen als ze opstappen. Met zijn 200 stemmetjes. Dat waren zeker al zijn familie-leden en , nu ex-, vrienden die inmiddels wel aan wat sterkers dan Botox toe zijn. THE SHAME!!!!!! THE HORROR!!!!!

 5. Braam is een Rat, dat is duidelijk…een schande voor het eiland en zijn familie.

 6. De ontucht van Braam blijkt dus wel degelijk waar te zijn, maar Braam vindt het niet erg want… het was niet met een patient! Wat een idioot.

  Het wordt steeds duidelijker dat Braam een vuile rat is. Dat hij zich verlaagt tot het inhuren van de MFK ratvocaat Osepa, een ordinaire kontenlikker van Schotte, zegt wat dat betreft genoeg.

  Goede journalistiek van Yves Cooper. Hopelijk gaat de rechtszaak van Braam tegen hem door, want die verliest hij kansloos en dan komt ook al zijn vuile was boven tafel.

  Ga zo door Yves! Bai fliet Braam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *