29 C
Willemstad
• zaterdag 9 december 2023

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven. Engeland en...

Democracy now! | Friday, December 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Drie minderjarigen op St. Maarten veroordeeld voor mishandeling en steekpartij

Die minderjarige jongens zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gevecht op school dat in januari 2022 plaatsvond. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM)...

Nu.cw | Politie waarschuwt voor meer alcoholcontroles tijdens feestmaand

De politie gaat tijdens de feestmaand meer alcoholcontroles in het verkeer houden. Dat maakt het Korps Politie Curaçao via een persbericht bekend. Volgens het KPC neemt het alcoholgebruik...

Nu.cw | Jong koraal op Curaçao niet verbleekt

Britt van Garderen Jong koraal, afkomstig van in het wild gevangen gameten (geslachtelijke voortplantingscellen), blijkt geen tekenen van verbleking te vertonen op Curaçao, zelfs niet tijdens de voortdurende...
- Advertisement -spot_img

AD | Boze reacties: Curaçaose vissers ontvinnen lachend levende haai

HomeMediaAD | Boze reacties: Curaçaose vissers ontvinnen lachend levende haai

Niels Klaassen | Algemeen Dagblad

Curaçaose vissers ontvinnen lachend levende haai

Een video waarop te zien is hoe een groep vissers op Curaçao enthousiast bezig is om een levende haai te ontvinnen, leidt tot onthutste reacties en Kamervragen. ‘Dit is choquerend!’

De video circuleert sinds dit weekeinde op Facebook. Op de beelden is te zien hoe een groep vrolijke vissers een haai te pakken krijgt, het dier meermaals steekt en vervolgens de vin eraf snijdt.

De Partij voor de Dieren (PvdD) en het haaiencomité van de Dutch Carribean Nature Alliance (DCNA) reageren ontdaan op de dierenmishandeling. De PvdD gaat Landbouw-minister Carola Schouten (CU) om opheldering vragen, zegt Tweede Kamerlid Frank Wassenberg. ,,Dit is choquerend. Op een speciale haaienconferentie heeft Curaçao zelf beloofd dat ze de dieren beter gaat beschermen. En de vissers zijn er trots op, ze lachen gewoon in de camera, dus ik vrees dat het niet de enige keer is dat dit gebeurt.”

Wassenberg wil dat de lokale politie optreedt. ,,Dit is gewoon dierenmishandeling, dat is strafbaar.”

Bron: Algemeen Dagblad

10 reacties

 1. Ik kan de verontwaardiging heel goed begrijpen. Maar als vegetarier zijnde van zo’n 35 jr vind ik het evenzo vreselijk kreeften in heet water te koken. Niettemin best verwerpelijk, dus. Voor de rest moet iedereen maar eten waar hij trek in heeft.

 2. Zoveel verstand heb ik er dus blijkbaar ook niet van, ook kan ik ook niet bevestigen of dat ook de reden was waarom ze zich zo trots uitlaten. Eigenlijk hoort hier dus een goede journalistieke beeldvorming van deze dagen en zou ik wel hebben willen weten hoe de vissers deze dag hebben ervaren. Misschien word dan duidelijk waarom er zo extreem uiteenlopende meningen hierover zijn. Curacao is een klein eiland, gastvrij ontvangen wij vele vakantiegangers van vrijwel over de hele wereld. Toch vraag ik me af kennen wij onze eilandbewoners wel. De survivors die leven van wat het eiland te bieden heeft. De volgers die hun best doen om een rol van betekenis te vervullen in deze maatschappij. Zij die een opleiding hebben genoten en vaak meer wereldwijde kennis hebben vergaard en daarvan heeft een gedeelte hiervan bevoegdheden die heel bepalend zijn voor de wijze waarop gekeken wordt naar hoe er gefunctioneerd wordt. Is dit verschil voor ons eiland niet wat groot/uiteenlopend? Weten we wel hoe divers er wordt geleefd door alle families , hoe ziet een gezellige avond , vrije dag/weekend er uit en wat maakt je gelukkig. Ik verwacht bij de survivors antwoorden die mij terugbrengen naar mijn jeugd. Tja in deze tijd is het onacceptabel deze haai zinloos te laten lijden. Echter, is deze tijd bepaald door onze vooruitstrevende voorouders en voorzien van noodzakelijke en principiele regels. Wat minder aandacht voor Schotte en wat meer voor onze mede eilandbewoners . Van elkaar kunnen we leren dat geldt voor ons allemaal.

 3. het zijn zeker heel shockerende beelden en verdient zeker de nodige aandacht. Echter zie ik hier een ontwikkelingsachterstand mbt…? Deze vissers lachen niet om de vangst van een haai, delen geen euforie bij het afslachten maar zijn helemaal gelukkig met de haaienvin. Deze heeft een hele hoge waarde in het illegale circuit . Dit is een moment van ver terug in de tijd , toen was het gedoogd nu is het uit de tijd en onacceptabel .
  Wat eens normaal was is nu ondenkbaar . Toch gebeurt het waar gaat het mis?

 4. Het is toch belachelijk dat mensen in dit land zonder vergunning mogen vissen. Mijn buurman heeft een boot en hij gaat vaak met wat vrienden en collega’s vissen, ze nemen van alles mee aan boord schuimbakjes met eten, frisdranken en dumpen alles in zee.

  De man heeft een Audi en een boot dus die gaat met zijn vrienden gewoon voor de lol vissen. Heb begrepen dat wat ze teveel vangen gooien ze gewoon weer terug in zee want de freezer is niet groot genoeg.

  Een tijdje terug zag ik op TeleCuracao een eigenaar van een honden asiel nog tegen Sharifa Bashir zeggen dat sommige mensen puppy honden als aas gebruiken om mee te vissen. Nou ik was geschokt maar die Sharifa Bashir die het nieuws presenteerde is alleen geïnteresseerd in goed nieuws dus die liet de man niet uitpraten.

  TeleCuracao is een waardeloze zender met waardeloze wannabee journalisten vooral die bloed irritante Nicole Maduro moeten ze echt van de buis halen, wat een pedante tante zeg.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties