27 C
Willemstad
• maandag 26 september 2022

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...

AD | Botresten op Aruba zijn niet van vermiste Natalee Holloway

Simone van Zwienen

Botresten op Aruba zijn niet van vermiste Natalee Holloway

De botresten die door vader Dave Holloway en een privédetective zijn gevonden in een Arubaans park, zijn niet van de in 2005 op het eiland verdwenen Natalee Holloway. Dat stelt een forensisch expert. Daarmee is er nog altijd geen duidelijkheid over het lot van de Amerikaanse tiener.

Vader Dave hoopte zo dat dit de doorbraak zou zijn en hij er eindelijk achter zou komen wat er met zijn dochter Natalee is gebeurd, die bewuste avond dat ze met Joran van der Sloot naar het strand ging.

Tussen de gevonden resten zat één bot van een mens, maar het DNA matcht niet met dat van moeder Beth Holloway. ,,Dus is het niet afkomstig van Natalee”, zegt onderzoeker Jason Kolowski tegen de website Oxygen.com. Van wie het bot wel is, is niet duidelijk.

Vader Holloway kreeg naar eigen zeggen een tip van een oud-huisgenoot van de beste vriend van oud-verdachte Joran van der Sloot. Die tipgever stelt dat Joran GHB in het drankje van Holloway deed. Het slachtoffer zou vervolgens gestikt zijn omdat ze moest overgeven. Joran zou het meisje daarna samen met zijn vader Paul hebben begraven in een park.

Het was niet geheel toevallig dat Dave Holloway met het nieuws over de aangetroffen botresten naar buiten kwam. Enkele dagen later werd een documentaire over zijn zoektocht uitgezonden.

Eerder werd op dezelfde plek gezocht, maar niets gevonden. Zo ontkrachtte het Openbaar Ministerie van Aruba de vondst van Holloway. Ook misdaadverslaggever Peter R. de Vries zette er grote vraagtekens bij. Hij sprak van ‘een merkwaardig verhaal’ en een bizar onderzoek.

Studievrienden

Natalee Holloway (18) verdween in mei 2005 spoorloos tijdens een vakantie met studievrienden op Aruba. Ze werd voor het laatst gezien in gezelschap van de Nederlander Joran van der Sloot. Van der Sloot werd na de verdwijning van Natalee gearresteerd, maar ook weer vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

Later verklaarde hij tijdens een undercover-actie van misdaadverslaggever Peter R. de Vries dat hij Holloway op het strand onwel zag worden en een vriend had gebeld om het lichaam in zee te laten gooien. Weer later ontkende hij dat echter.

Joran zelf zit op dit moment een celstraf van 28 jaar uit in Peru voor de moord op Stephany Flores Ramirez (21).

Bron: Algemeen Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. “Tussen de gevonden resten zat één bot van een mens, maar het DNA matcht niet met dat van moeder Beth Holloway. ,,Dus is het niet afkomstig van Natalee”, zegt onderzoeker Jason Kolowski tegen de website Oxygen.com. Van wie het bot wel is, is niet duidelijk.”

    Inderdaad een zeer merkwaardig verhaal.
    “Van wie het bot wel is, is niet duidelijk.”
    Wel wel, áls ik detective/rechercheur was had ik als de wiedeweerga dat ene menselijk botje in beslag laten nemen. Hoe is het mogelijk dat Jason Koelowski niet meteen de politie op de hoogte heeft gesteld van dat menselijk botje? Het DNA is toch bekend? Is het bot van een vermoorde Arubaan? Van een omgebrachte Amerikaan? Of heeft vader Holloway dat botje uit Amerika meegenomen om zijn prive-onderzoek kracht bij te zetten? Ben zeer benieuwd. Vreemd verhaal.
    In feite interesseert het hele Joran-gedoe mij geen bal, maar dat botje is toch een bewijs dat ergens een moord is gepleegd? Misschien is het menselijk bot afkomstig uit begraafplaats.. (is pa Holloway een lijkenpikker? 😆 )

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Hoofdrolspelers wanbestuur bij SLM mogen Suriname niet meer uit

De Nederlandse directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, Paul de Haan, en een belangrijke ex-adviseur van president Chan Santokhi, Prenobe Bissessur, hebben in Suriname een uitreisverbod opgelegd gekregen.

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -