28.2 C
Willemstad
• vrijdag 17 september 2021 22:18

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Bonus voor onderstandtrekkers

,,De regering doet nu haar uiterste best de bonus op 30 december uit te betalen zodat deze uiterlijk de volgende dag op de rekeningen van de onderstandtrekkers staat.” | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Onderstandtrekkers krijgen alsnog een eindejaarsbonus. Als alles volgens planning verloopt, wordt de bonus vandaag overgemaakt en hebben onderstandtrekkers deze morgen op hun rekening.

Dat maakt minister Hensley Koeiman (MAN) van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) bekend.

De minister vertelt dat medewerkers van zijn ministerie gedurende de afgelopen dagen hard hebben gewerkt om de wens van Koeiman om onderstandtrekkers ondanks de moeilijke financiële situatie van het land een bonus te geven te verwezenlijken.

- Advertentie -

De begroting voor onderstandtrekkers was al met 4 miljoen gulden overschreden en het ministerie moest verschillende alternatieve manieren zoeken om het bedrag bij elkaar te krijgen om de bonus uit te kunnen keren, aldus Koeiman.

De bewindsman biedt zijn verontschuldigingen aan voor het feit dat hij niet eerder naar buiten is getreden met deze informatie, ‘maar dit was niet mogelijk voordat alles was vastgesteld’.

,,De regering doet nu haar uiterste best de bonus op 30 december uit te betalen zodat deze uiterlijk de volgende dag op de rekeningen van de onderstandtrekkers staat.”

Koeiman zegt tot slot dat hij en zijn ministerie blijven werken aan het ‘empoweren’ van onderstandtrekkers zodat zij ‘zo spoedig mogelijk deel kunnen nemen aan de arbeidsmarkt om zichzelf en hun gezin te kunnen onderhouden’.

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

10 reacties

 1. Dat is waar deze Ministers goed in zijn: Cadeautjes uitdelen, maar op iemand anders kosten. Pure verkiezingspropaganda, en de belastingbetaler betaalt ( alweer). Of de onderstandtrekkers de bonus verdienen, een rethorische vraag waarvan we het antwoord al kennen. Diezelfde vraag kan echter ook gesteld worden aan de directeuren parlementariers en ministers: Verdienen zij een royaal salaris, bonus en pensioen die ze in soms wel 4 jaar kunnen opbouwen, terwijl ze de kas ook nog eens leeggraaien en een spoor van vernieling achterlaten door nalatigheid of wanprestatie?

  Giro, gatenkaaswegen, volgegroeide riolen, vuilnis dumps in de natuur, ziekenhuis, afvalwaterdrama’s , vliegveld degradaties, lege pensoen- en ziekenfondsen, ennia, svb , BZV, UTS, deposito garantie regeling van 0,00 centen ?

  Dit nalatig bestuur kost per jaar vele miljoenen guldens, en zo’ n wanpresterende Minister krijgt een salaris en een bonus en deelt ook nog eens doodleuk een bonus uit op kosten van anderen en strijkt met alle eer. ( = wordt herkozen).

 2. Bonus, betekenis daarvan en redenen van een bonus. Bonus is latijn voor goed en het tegenovergestelde van het Latijnse Malus, dat slecht betekent. Een bonus is iets extra’s ….. In het bedrijfsleven wordt onder een bonus verstaan een buitengewone extra uitkering, boven op HET LOON VAN DE WERKNEMERS. Dit kan zijn een kerstbonus of een winstdelingsregeling VAN HET BEDRIJF. Vraag: zijn degene die nu een bonus krijgen, in de ogen van de gever van een bonus een cadeau waardig en dat wel van belastinggelden? Waardoor krijgen deze personen, zijn zij een bonus waardig op kosten van de samenleving? Heeft ieder belastingbetaler zelf ook een bonus gehad? Ikzelf heb, zijnde werknemer, vanaf het jaar 1976 tot en met 31 december 2000, nooit meer een bonus noch vakantie-uitkering uitbetaald gekregen. Om nu te moeten lezen of anders geïnformeerd te worden van een extra uitkering aan steuntrekkers, die al van de belasting centjes leven, onder de naam van BONUS, gaat mijn pet te boven. Zelf kregen wij, gewezen werknemers en uitkeringsgerechtigden, zie het betalen c.q. inhoudingen,woonachtig buiten Curaçao, van de Sociale Verzekering SVB Curaçao een Bonus of anders een 13 de maand uitbetaald, maar is dat per december 2018 niet meer het geval. BONUS is naar mijn mening een beloning, een extra betaling voor zij die arbeid leveren of hebben geleverd. Een extra uitkering door winst en prestaties van werknemers voor het bedrijf waarvoor zij werken of hebben gewerkt.

 3. Tuurlijk moeten er stemmen gekocht worden en gebeurd dat bij onderstand en minimum loon dat kost het minst en heeft het meest effect. Wel jammer dat de belasing pot is opgegaan aan graaiende bestuurders en consultancy fees. Jammer daar kunnen we wat aan doen. Niet aan graaien of belachelijke adviseurs dat kan niet en dus moet het uit de zak van de burger komen. Die hebben genoeg en kunnen dat best betalen.
  Burgers hoe lang staan julie toe dat julie beroofd worden? En hoelang blijf je applaudisseren voor een trucje waar julie het slachtoffer van zijn?

 4. Eens met beflapas: eigenlijk bizar dat deze minister (die nog geen dag van zijn leven echt gewerkt heeft) nu anderen wat kruimels toe gooit

 5. Een bonus van zegge en schrijven 30 NAF terwijl deze minister het hele jaar door op zijn luie reet heeft gezeten. Dit is meer een vernedering voor de onderstandtrekkers om hen met een fooi blij te maken terwijl niets gedaan wordt om hen ooit aan het werk te helpen.

  Het is bekend dat hoe langer mensen uit het arbeidproces zijn, hoe moeilijker ze weer aan het werk komen.

  Een grote groep van deze mensen, sommigen in de 30 zullen nooit meer aan een baan komen, simpelweg omdat ze niet weten hoe en de regering doet ook geen moeite om hen een helpende hand te bieden.

  Nos no ke limosna nos ke trabou..

 6. Het verteren van lege potten gaat dus gewoon door.

  Er is een tekort van 4 miljoen in de onderstandpot maar we gaan toch bonusen uitkeren.

  En dat terwijl 99% van de onderstandtrekkers zwart werkt of inkomsten uit de criminaliteit heeft.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Rijksoverheid | Sluiting drugspanden op de BES-eilanden

De gezaghebbers van de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES) constateren een toename in drugshandel vanuit woningen en lokalen. Nu ontbreekt vaak de wettelijke grondslag...

ParadiseFM | Caribbean Motors failliet volgens eigenaar Autocity

Caribbean Motors is in feite failliet. Dat zegt Jolly Holding, de Arubaanse eigenaar van AutoCity, Ultimate Automobiles en Crown Automotives, in het Antilliaans Dagblad. Door verschuivingen in...

Democracy now! | Friday, September 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nog geen toestemming Centrale Bank Aruba voor verkoop Banco di Caribe

De Centrale Bank van Aruba (CBA) heeft nog geen toestemming gegeven voor de verkoop van Banco di Caribe aan United Group Holdings. Zo schrijft de CBA vrijdag...

Nu.cw | Aruba Tourism Authority richt zich op duurzamer toerisme

De ATA-directeur Ronella Croes heeft woensdag tijdens een bijeenkomst met de minister van Toerisme, Dangui Oduber, haar marketingplan voor 2022 toegereikt. Aruba Tourism Authority (ATA) heeft een strategie...
- Advertentie -