27 C
Willemstad
• woensdag 4 oktober 2023

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...

PBC | Centrale Bank: Aanzienlijke risico’s bedreigen economische groei Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondanks hoopvolle groeicijfers, waarschuwt CBCS-president Richard Doornbosch voor aanzienlijke risico’s die het economisch herstel kunnen bedreigen. Het niet bereiken van een oplossing voor ENNIA...

ParadiseFM | Woensdag inaugurele vlucht Avior airlines

De Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Avior gaat weer op Curaçao vliegen. De eerste vlucht vanuit Caracas start op 4 oktober. Dat meldt het Curaçaose toeristenbureau. Avior is de derde...

ParadiseFM | Elizabeth de Cuba nieuw Cft-lid

Elizabeth de Cuba is voorgedragen als lid van het Cft. De Rijksministerraad is vandaag daarmee akkoord gegaan. Zij volgt per 1 oktober Gregory Damoen op als lid...

ParadiseFM | CBV lanceert solidariteitsfonds

Zorgbond CBV lanceert een solidariteitsfonds. Uit dat fonds worden leden die hun werk onderbreken om actie te voeren gecompenseerd. Dat werd gisteren aangekondigd op een persconferentie. Volgens...
- Advertisement -spot_img

AD | Bonden staken acties

HomeMediaAD | Bonden staken acties
Errol Cova | Jeu Olimpio

Willemstad – De bonden die bij Solidaridat Sindikal zijn aangesloten nemen twee dagen de tijd om in overleg met de regering tot een oplossing te komen voor de kwestie rond het minimumloon en de ontslagronde bij telecombedrijf UTS.

Dat heeft woordvoerder Errol Cova gisteren tijdens een persconferentie bekendgemaakt. De bonden komen morgen om 18.00 uur bij het BTG-gebouw bijeen om verslag uit te brengen over het verloop van de gevoerde gesprekken.

Cova verklaarde dat de regering een besluit genomen heeft over de eerder afgekondigde verhoging van de WA-premie met 13,5 procent. Dit was een van de pijnpunten voor de bonden. Die wet is nu van de baan. In gesprek met premier Eugene Rhuggenaath (PAR) verklaarde de minister-president dat de wet nu is gewijzigd. Die wijziging komt volgens de premier overeen met de wensen van de vakbonden, aldus Cova.

De regering heeft aan de bonden gevraagd om te kijken of er een opening is om tot een oplossing te komen.

De bonden zijn bereid om vandaag en morgen, dus binnen 48 uur, te kijken of er mogelijkheden zijn om uit de impasse te komen. Solidaridat Sindikal vergadert met de premier en de verantwoordelijke ministers, in dit geval de minister van Verkeer Vervoer en Ruimtelijke Planning voor de problemen rond UTS en de bewindspersoon van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn voor het minimumloon.

Rhuggenaath heeft in gesprek met Cova verzekerd dat de regering een oplossing wil. Dit met het oog op de arbeidsrust, aldus Cova, die de hoop uitsprak dat partijen tot een oplossing komen.
De bonden voeren sinds vorige week woensdag acties. De massale steun voor de acties is tot nu toe uitgebleven. Zo was voor afgelopen vrijdag een actie aangekondigd waarbij de Isla-raffinaderij plat zou gaan als gevolg van actievoerende werknemers. Maar de raffinaderij draaide gewoon.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

 1. @ericlapas, Ooit Lord of the Rings gezien? Valt het je op dat Cova zeer veel lijkt op Gollum? Cova en zijn KFO MFK PS en KdnT vormen het kwaad!

 2. @ Plasje, ook voor jouw is het te laat, jij mag van MIJ persoonlijk samen met je maffia vrienden Gerrit de Raaf en tuinkabouter Cova rechts streeks naar de H.l toe lopen. destabiliseren en terorriseren dat is het enigste wat jullie bedoeling is, omdat jullie geen gelijk krijgen moet het eiland maar gewoon zonder pardon naar de knoppen worden gebracht, alleen lukt het jullie niet.

 3. Aan de reacties te zien, kunnen wij concluderen dat Cova niet erg geliefd is. Het is wel jammer want het leidt de aandacht af van de echte issue, de strijd tussen goed en kwaad. Ik begrijp niet waarom de obispo niet zijn discipelen en volgelingen oproept om vooruit in de strijd tegen het kwaad te gaan. Mag ik de obispo aan herinneren wat in het heilige boek staat? “Gods wil zal geschieden”. Nou als de duivel de tegenpartij is, zal Gods wil niet uit zichzelf geschieden.

 4. ze zouden hem in Betesda vast moeten binden…en niet meer vrij laten rondlopen..
  oude maffia mannetjes moeten rustig in hun verzorgings tehuis blijven.

 5. Cova probeert zijn gezicht te redden door op deze manier de staking succesvol te noemen terwijl het een afgang was. En de regering wil rust hebben aangezien er duizend en 1 meer dan belangrijkere dingen te doen zijn..

 6. het is mij 100% mee gevallen, dat het volk slim genoeg was om niet achter deze maffia figuur aan te lopen.
  ze hebben zelf ook wel in gezien dat hij de opdracht had van Gerrit de Raaf.
  Mooi om te beseffen dat het grootste deel hier intelligent genoeg was om dit in te zien.
  geeft de burger hoop voor de toekomst van Curaçao.
  jammer dat die andere vakbonden geen inzicht hebben en het belang van Curaçao aan hun laars lappen. door blind achter deze trol aan te lopen.
  ik heb een paar foto”s gezien van die zogenaamde vakbondsleiders, en heb daar geen intelligentie in kunnen ontdekken..

 7. 2×24 uur.
  Daarvan zijn 20 uur niet productief omdat ie ligt te slapen, 8 uur omdat ie moet eten/drinken, 6 uur omdat ie zijn katheter moet legen, 8 uur televisie kijken, 4 uur voor overleg bonden en 1 voor het schreeuwen aan de overlegtafel om de 3 punten van tafel te krijgen. Houdt hij nog een half uurtje per dag over om met zijn Dushi in Nederland te praten over hoe hij gefaald heeft.
  Overleg? Dat gaat hem nooit lukken!

 8. De vazal en hooft troll ,Cova heeft van opper hooft oproer kraaien en supper narsict cq pathologische beroeps leugenaar Gerrit de (roofvogel) Raaf ,de opdracht gekregen om net te doen of,en de boel zo te verdraaien dat het er op lijkt dat de regering op hun knieën liggen voor de tuinkabouter, om maar geen actie meer te voeren, wat een lamzakken die bonden, nu ze zien dat er geen hond zin heeft om zich voor hun karretje te laten binden zo vlak voor de kerst, en trekken zij zich terug, wat een lafaards zijn het toch, ergens aan beginnen en dan zien dat het niet ff snel genoeg lukt, gauw de hand doek in de ring gooien, echt MFK/KFO/PS systeem.

 9. Schreeuwende tuinkabouter Cova weet dat zijn acties volledig mislukt zijn.

  De man hoort op het kerkhof thuis waar zijn politieke partij, de PLKP – verantwoordelijk voor het failliet van en massa ontslag bij ALM, al jaren ligt.

  Zich inzetten voor Aapiaments onderwijs en zijn kinderen op de International School zetten. Dat is Cova ten voeten uit.

  Zich druk maken over een paar tientjes WA premieverhoging maar de ogen sluiten voor de miljoenen verkwistende Wacko Werner Wiels in het multi disciplinair team. Waarom? Omdat Error Cova daar ook op de payroll stond en staat!

  Misselijk mannetje.

 10. Waarom gunt de regering trol Cova nog een ‘gentleman’s exit’ ?
  Zijn doel was het de-stabiliseren van het eiland met verzonnen issues.
  Zijn eigen achterban heeft hem al uitgekotst, dus het was handiger geweest om dit stuk vreten gewoon met pek en veren in een bolderkar door de stad te laten rijden. Laat hem die gifbeker maar helemaal leegdrinken, geen medelijden mee hebben……………dat had hij namelijk ook niet met de bevolking van Curacao toen hij, in opdracht van de MFK, het eiland probeerde plat te leggen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties