Roumou overgebracht naar Curaçao
Philipsburg/Willemstad – De bekende Sint Maartense blogster Judith Roumou is uit angst te worden vermoord van het eiland ‘gevlucht’.
Vrienden, onder wie een Nederlandse ex-commando, hebben haar buiten het zicht van haar vermeende belagers naar Curaçao overgebracht waar ze op een geheim adres op adem kan komen.
Inmiddels is een inzamelingsactie gestart om de blogster als het even kan nog deze week naar Nederland te laten reizen.
Roumou stelt op haar massaal gelezen blogs voortdurend misstanden aan de kaak, vooral de greep die lokale casinobazen op politici en ambtenaren volgens haar hebben, is een terugkerend onderwerp. Dat zij daarbij niemand ontziet en man en paard noemt, wordt haar door de betrokkenen niet in dank afgenomen.
De blogster is de afgelopen jaren veelvuldig bedreigd, een aantal keren daadwerkelijk mishandeld en ook bestolen, onder meer door Statenlid Leroy Weever die inmiddels is veroordeeld voor het stelen van haar tablet.
Zij zegt ook tegengewerkt te worden door de overheid.
Verder zijn er raadselachtige stroomstoringen die alleen haar woning treffen en is internetten vanuit huis al helemaal onmogelijk.
Roumou is meerdere keren door de politie opgepakt. Eerder dit jaar zat zij een week in arrest nadat aangifte tegen haar was gedaan wegens belediging en bedreiging. Tijdens haar detentie beklaagde ze zich erover dat haar de medicijnen die ze dagelijks nodig heeft werden onthouden.
Na haar vrijlating kreeg ze inbeslaggenomen medicamenten, telefoons en computers niet terug. In oktober werd ze veroordeeld voor het beledigen van een politieagent.
Vorige maand werd ze in een restaurant aangevallen door een aannemer die eerder is veroordeeld voor moord. De man maakte duidelijk niet gediend te zijn van de blogs van Roumou en begon op haar in te slaan. Het was aan het ingrijpen van omstanders te danken dat de gevolgen beperkt bleven tot ‘slechts’ een hersenschudding, een ontwrichte kaak en kneuzingen.
Sindsdien zou de woning van Roumou in het oog worden gehouden door Haïtiaanse werknemers van haar belager. Ze durfde geen stap meer buiten de deur te zetten en liet de gordijnen ook overdag gesloten. Kennissen die eten kwamen brengen werden geïntimideerd.
Vrienden die zich grote zorgen maakten, hebben haar woensdag onopgemerkt uit haar huis weten te ontzetten, naar het vliegveld gebracht en op een vlucht naar Curaçao begeleid. Daar is zij door andere kennissen opgevangen. Intussen is er ook onderdak in Nederland geregeld, reden waarom er geld wordt ingezameld voor een ticket.
Roumou (39) is op Sint Maarten geboren en getogen. Ze vertrok op haar zestiende voor studie naar de Verenigde Staten.
In 2009 keerde zij terug naar Philipsburg en ging voor de overheid werken. In 2011 begon ze met haar blogs waarin zij bepaald geen blad voor de mond nam en een lange reeks beschuldigingen uitte aan het adres van in haar ogen corrupte politici en melding maakte van witwaspraktijken in de gokscene.
Doordat ze aan asperger lijdt, wordt ze door de mensen die ze op de korrel neemt consequent als ‘psychisch gestoord’ aangeduid. Ook zou ze volgens hen een spion in dienst van Nederland zijn en de Nederlandse leden van het Recherche Samenwerkingsteam en de marechaussee van informatie voorzien.
De vervolging van Roumou was eerder dit jaar voor het Tweede Kamerlid Ronald van Raak (SP) aanleiding om in schriftelijke vragen aan minister Ronald Plasterk (PvdA) van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zijn zorgen uit te spreken over de persvrijheid en het recht op vrije meningsuiting op Sint Maarten.
Bron: Antilliaans Dagblad
ja dit zijn de naweeën van de Nederlandse Antillen waarbij sint-maarten altijd een paar zetel hadden om de Antilliaanse regering te vormen. Het centrale gezag vanuit Curacao stond alles toe wat de politici op sint maarten wilden.
daardoor was dus alles belastingvrij op sint maarten , werd er nooit belasting in enige vorm gecontroleerd, dit alleen zodat de politici van curacao maar op het pluche konden zitten.
dus ze weten niet beter
Het OM (STAANDE MAGISTRATUUR) verhoudt zich tot de Rechterlijke Macht ( ZITTENDE MAGISTRATUUR) als de jonge broer tot de oudere broer. Als het OM ongestoord en ongehinderd zo fout kan blijven optreden zoals nu -al dan niet terecht – constant wordt beweerd, is het zaak om bij de grote broer die dit alles beziet, dit alles met de mantel der liefde bedekt en kennelijk oogluikend toelaat, te rade te gaan.
Dit is een aspect waaraan te weinig aandacht wordt besteed.
Ik ben ervan overtuigd dat in vele gevallen sprake is van het door grote broer de hand op het hoofd houden van de kleine broer, waarbij ernstige fouten met de mantel der liefde worden bedekt.
Het wordt tijd dat de gehele justitiële keten van zg Caribisch Nederland eens goed wordt doorgelicht.Dat kun je niet overlaten aan lokale organisaties zoals de Raad voor de Rechtshandhaving. Want dat is allemaal een pot nat .
Peter de Witte, ex-politiecommissaris : een bij uitzondering zeer geliefde makamba bij een aantal ,al dan niet op het eiland geboortige, figuren op dat eiland……zeker toen hij nog in functie was.
De Knipselkrant Redactie, die heeft de reddingsactie van dichtbij meegemaakt, heeft bovendien een kopie van haar dossier, inclusief OM correspondentie en politie gedragingen. Het is nog veel ernstiger wat op St Maarten wat daar klaarblijkelijk binnen de politiek & justitieketen allemaal heel gewoon is.
Nou, bang om vermoord te worden lijkt we rijkelijk overdreven.
Ik denk dat ze psychisch niet helemaal ok is, of dat ze aandacht wil.
Met alle respect voor haar blogs, dit is zwaar overdreven.
kan de politie niet corrupt zijn????
kan het OM niet corrupt zijn????
nou ik denk van wel.
zeker in bananen republieken…
ons kent ons…maffia heeft geld en is gul…
Waar blijft de OM ?
Dat de politie haar spullen niet terug geeft en de OM niets doet is niet te geloven.
Het kan niet waar zijn.
Anders is de politie ook corrupt.
Dus dit verhaal kan niet kloppen.
St Maarten is een kleptocratie, geen democratie.
Dit kan gewoon niet waar zijn in een democratie. De overhied heeft tot taak iedereen te beschermen. EN het is alleen aan het gerecht te bepalen of iemand schuldig is.