27 C
Willemstad
• zaterdag 18 september 2021 06:06

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | ‘Binnenstad verdient aandacht’

In de afgelopen 10 jaar is ontwikkeling van Pietermaai een baken voor groei geweest, met boetiekhotels, trendy restaurants en bars die Instagram-feeds waardig zijn

Willemstad – Scharloo is onderweg net zo succesvol als Pietermaai te worden, maar Otrobanda en Punda hebben nog voortdurend de aandacht nodig.

Zeker gezien deze wijken de thuisbasis vormen van enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van Curaçao, ze de cruisepassagiers ontvangen en de meeste voetgangers trekken.

Dat zei de nieuwe directeur van de Curaçao Tourist Board (CTB), woensdag tijdens de 25e eindejaarslunch van de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) in het Atrium van Renaissance Curaçao Resort Hotel.

- Advertentie -

Pennicook noemde Pietermaai als een positief voorbeeld en zegt te hopen de elementen uit het ontwikkelingsmodel van deze wijk ook toe te kunnen passen in de andere drie wijken van Willemstad. ,,In de afgelopen tien jaar is de ontwikkeling van Pietermaai een baken voor groei geweest, met een reeks boetiekhotels, trendy restaurants en bars die Instagram-feeds waardig zijn.

Vanuit Amerikaans perspectief is de gentrificatie en positionering van het gebied – vergelijkbaar met Brooklyn in New York of het kunstzinnige Wynwood-gebied van Miami – aantrekkelijk voor de veeleisende reizigers die op zoek zijn naar een uniek toevluchtsoord”, vertelde Pennicook.

Gezien de stijgende hoeveelheid streetart, de verborgen coffeeshops en de kunstgalerijen, timmert Scharloo volgens de CTB-directeur ook al hard aan de weg. In tegenstelling tot Punda en Otrobanda. ,,Ons doel is om de Unesco Werelderfgoedstad om te toveren tot een levendige omgeving die de authenticiteit van Curaçao, de Europese architectuur en de mix van internationale culturen laat zien”, aldus Pennicook, die zowel bestaande als toekomstige ondernemers wil aanmoedigen om de potentie van Punda en Otrobanda te benutten en samen verder te gaan met het diversifiëren van het aanbod aan winkels, horecagelegenheden en entertainmentmogelijkheden.

Het ontwikkelen van de Werelderfgoedstad is slechts een van de vele pijlers in het Toerisme Masterplan dat in de periode van 2015 tot 2020 geïmplementeerd moet worden om ervoor te zorgen dat Curaçao aan het einde van de rit de nummer één bestemming is in het Caribisch gebied. Pennicook wil wat betreft het masterplan in 2019 een inhaalslag maken.

- Advertisement -

,,Want laten we eerlijk zijn, we lopen achter.” De CTB-directeur wil daarom samen met de andere stakeholders gaan focussen op de toename van het aantal arrivals, marketing van de bestemming, monitoring van het product en het verhogen van de efficiëntie binnen CTB.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Hij mag dan wel een verandering zien in Scharloo, maar ik zie die niet. Er lopen geen hordes toeristen, wel drugsverslaafden en je daar op straat begeven is nog atijd risicovol.
    Punda loopt meer en meer leeg, veel panden zijn slecht onderhouden en de eigenaar (ja, het is dezelfde eigenaar van alle panden) weigert ook maar iets aan de panden te doen en blijft absurde huurprijzen vragen voor afgetrapte zooi.
    De Handelskade en de Breedestraat zijn nog steeds niet autovrij en wil je de binnenstad ooit ontwikkelen dan zul je daar wel naartoe moeten.

    En dan hebben we natuurlijk de puist op het gezicht van Punda, de bouwval naast de parkeergarage. Ik wil het niet eens meer bij de oude naam noemen, want het lijkt er in de verste verten niet meer op. Het is een ruïne, die op instorten staat en waar we tegenwoordig, middels hekken, in een ruime boog omheen moeten lopen.
    Wanneer gaat de overheid al deze misstanden nu eindelijk eens aanpakken ?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Rijksoverheid | Sluiting drugspanden op de BES-eilanden

De gezaghebbers van de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES) constateren een toename in drugshandel vanuit woningen en lokalen. Nu ontbreekt vaak de wettelijke grondslag...

ParadiseFM | Caribbean Motors failliet volgens eigenaar Autocity

Caribbean Motors is in feite failliet. Dat zegt Jolly Holding, de Arubaanse eigenaar van AutoCity, Ultimate Automobiles en Crown Automotives, in het Antilliaans Dagblad. Door verschuivingen in...

Democracy now! | Friday, September 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nog geen toestemming Centrale Bank Aruba voor verkoop Banco di Caribe

De Centrale Bank van Aruba (CBA) heeft nog geen toestemming gegeven voor de verkoop van Banco di Caribe aan United Group Holdings. Zo schrijft de CBA vrijdag...

Nu.cw | Aruba Tourism Authority richt zich op duurzamer toerisme

De ATA-directeur Ronella Croes heeft woensdag tijdens een bijeenkomst met de minister van Toerisme, Dangui Oduber, haar marketingplan voor 2022 toegereikt. Aruba Tourism Authority (ATA) heeft een strategie...
- Advertentie -