27 C
Willemstad
• dinsdag 3 oktober 2023

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...

PBC | Centrale Bank: Aanzienlijke risico’s bedreigen economische groei Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondanks hoopvolle groeicijfers, waarschuwt CBCS-president Richard Doornbosch voor aanzienlijke risico’s die het economisch herstel kunnen bedreigen. Het niet bereiken van een oplossing voor ENNIA...

ParadiseFM | Woensdag inaugurele vlucht Avior airlines

De Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Avior gaat weer op Curaçao vliegen. De eerste vlucht vanuit Caracas start op 4 oktober. Dat meldt het Curaçaose toeristenbureau. Avior is de derde...

ParadiseFM | Elizabeth de Cuba nieuw Cft-lid

Elizabeth de Cuba is voorgedragen als lid van het Cft. De Rijksministerraad is vandaag daarmee akkoord gegaan. Zij volgt per 1 oktober Gregory Damoen op als lid...

ParadiseFM | CBV lanceert solidariteitsfonds

Zorgbond CBV lanceert een solidariteitsfonds. Uit dat fonds worden leden die hun werk onderbreken om actie te voeren gecompenseerd. Dat werd gisteren aangekondigd op een persconferentie. Volgens...
- Advertisement -spot_img

AD | Bewaring Jamaloodin verlengd

HomeMediaAD | Bewaring Jamaloodin verlengd
Bewaring Jamaloodin verlengd

Willemstad – De bewaring van voormalig minister van Financiën George Jamaloodin is opnieuw verlengd met acht dagen. Officier van justitie Guillano Schoop meldt dat de rechter-commissaris dit heeft besloten op verzoek van het Openbaar Ministerie (OM).

Nadat Jamaloodin half september door de Venezolaanse autoriteiten is overgedragen aan het Curaçaose Arrestatieteam, is hij direct aangehouden en in verzekering gesteld. Dat is op 21 september verlengd met acht dagen. Het OM had een vordering bevel tot bewaring gedaan en tegelijkertijd deed de verdediging van de ex-minister een verzoek om hun cliënt te schorsen. De rechter-commissaris wees dat laatste verzoek af en stemde in met de verlenging van de detentie met acht dagen.

Die periode is inmiddels voorbij en de bewaring is verlengd door de rechter-commissaris. Opnieuw met acht dagen. Die zestien dagen zijn samen de maximale duur van bewaring. Als het OM daarna van mening is dat Jamaloodin nog steeds vast moet blijven zitten, dan zal er een vordering worden gedaan voor de gevangenhouding.

,,Je kunt er vanuit gaan dat deze er zal komen”, aldus Schoop. Wanneer dit gebeurt, zal de rechter-commissaris Jamaloodin opnieuw moeten horen en ook de verdediging moet een kans krijgen om zich te buigen over de vordering. Zij mogen dan ook opnieuw een verzoek doen tot schorsing van de ex-minister. De rechter-commissaris zal daarna beslissen of er akkoord wordt gegaan met gevangenhouding.

De gevangenhouding zou voor de duur van maximaal zestig dagen zijn, zo legt de officier van justitie uit. Als dit inderdaad allemaal gebeurt, zou de behandeling van de eventuele vordering eind deze week nog moeten plaatsvinden. Er moet namelijk een beslissing worden genomen voordat de verlenging van bewaring – eind deze week – verloopt.

Jamaloodin wordt onder meer verdacht van verduistering, valsheid in geschrifte en het medeplegen van de moord op politicus Helmin Wiels. Het laatste nieuws was dat de verdachte uit veiligheidsoverwegingen is overgedragen naar Bonaire en daar wordt vastgehouden. In de tussentijd zou het ondervragingsproces van Jamaloodin in de drie strafrechtelijke onderzoeken moeten plaatsvinden. Hoelang het proces duurt is nog onduidelijk.

Bron: Antilliaans Dagblad

13 reacties

 1. Beste reageerders,

  we sluiten deze discussie omdat er niet meer on-topic/inhoudelijk wordt gereageerd.

  Vriendleijke groeten,
  KKC redactie

 2. LaS: ta meskos ku
  “Chupa bai ariba, trapa bai abou… Basta ta YDK, trapaaaaaaaaa…..”
  Un rasenchi den un henter wea di papa di maishi……..
  Mi ta kla ku bo!

 3. @Drechi: natuurlijk mag je je eigen mening hebben. Maar als je die mening gaat ventileren EN het is grote onzin moet je niet raar opkijken als daarop gereageerd gaat worden..

 4. @Bert (en de rest van de goegemeente)
  Jij bent me er wel eentje, zeg………. Je laat me soms heel hard lachen.
  Je roept n.l. “de anderen” op om niet meer op mij te reageren, terwijl je dat zelf WEL doet met je reactie. Een beetje onlogisch ……
  Enne… Joep: er ontgaan jou echt wel meer zaken dan dit ene ding hoor.
  LaStiwz: mag ik aub mijn eigen mening hebben? Jij hebt er toch ook een? Niet zo egoistisch doen: Je lijkt Bert wel!!

 5. Hou toch eens op met op DBPT te reageren.

  Hij is even anti MFK als iedereen met meer dan 1 hersencel (sorry, mondi monkeys) maar geniet van jullie boze reacties.

  Hij kwakt wat pro Schotte onzin neer op dit forum en wacht met een hand in zijn onderbroek op jullie reacties. Als hij die krijgt beleeft DPBT een orgasme waar zelfs Eric Beflapas alleen van kan dromen.

 6. @ Drechi pa bosnan tur,

  Ach gut, op je zieltje getrapt dat er weer een MFK’er in het gevang zit ?
  Je vergelijking met Suriname ontgaat mij volledig. Wat heeft Curacao met Suriname te maken ? Hebben we daar iets te zeggen over de rechtspraak ?

  Volkert vd G is veroordeeld en heeft zijn, veel te lage, straf uitgezeten. Dat hij nooit meer vrij had mogen komen is wel duidelijk, maar dat hebben we aan rechters zoals Irma Lips te danken. Daar lopen er heel veel van rond in Nederland.
  En de Neus ? Die heeft al veelvuldig in de bak gezeten en is nu al maanden in een rechtszaak verwikkeld vanwege een groot aantal moorden. Hij zou de opdracht hebben gegeven en dat moet nu worden bewezen. Uiteraard ontkent hij in alle toonaarden. Iets dat Jamaloodin ook wel zal doen mag ik aannemen.
  Maar zelfs wanneer je de hele MFK gewoon objectief bekijkt dan kun, ook jij, niet ontkennen dat deze club verdomd veel criminelen aantrekt en inmiddels verzeild is geraakt in zeer veel illegale activiteiten. Dan kun je gaan vingerwijzen naar andere partijen en daar heb je gelijk in, maar………..er is geen excuus te verzinnen dat dit criminele gedrag goed kan praten. En een moord op een politieke tegenstander ? Dan ben je gewoon 10 grenzen overgegaan. Naast de vele andere aanklachten die er nog zijn tegen Jamaloodin.

 7. @Drechi: ik zou niet weten waarom naar Volkert van der Graafe n Willem Holleeder (de Neus) te moeten kijken.

  Maar toch:
  1. Volkert heeft inmiddels een straf van 18 jaar gekregen en daarvan de tijd uitgezeten.
  2. De neus heeft inmiddels tot nu toe 20 jaar gekregen (en krijgt waarschijnlijk nog meer.) De daarbij behorende “zittijd” van die 20 jaar, zijn inmiddels verstreken.
  3. Wat hebben we met niet veroordeelde Surinamers van doen. Ik ken ook nog wel wat niet veroordeelde Grieken, Spanjolen, Chinezen en Australiers.

 8. Het gaat hier om een Fout in het rechtssysteem. de Echte dader loopt nog altijd vrij rond, en loopt alleen maar voor afleiding te zorgen samen met zijn Clubje.
  dat Clubje is de Maffia Foundation Korsow. MFK en we hebeen het hier over Gerrit Schotte. Hij is de enige echte dader, en had dan ook de meeste belangen bij de dood van Helmin Wiels. OM is het niet eens tijd om wakker te worden!!
  en Regering van jullie moesten je schamen dat je nog met deze Club criminelen in een vergadering durft te zitten. het zijn stuk voor stuk veroordeelde dus horen ze geen toegang te hebben tot Regerings gebouwen. Sluit deze gasten op en maak er een landelijke feestdag van.

 9. @ Brian,
  Ja hoor Brian.
  Maar eh…… Kijk je ook even met een schuin oog naar een Volkert van der G. en de Surinaamse Decembermoordenaars? En vergeet de Neus niet.
  Ik hoor je daar nl niets over zeggen. Blijf jij (en je gelijkdenkenden) vooral alleen maar naar op de MFK -vleugel hopen hoor 🙂

Reacties zijn gesloten.

Zoeken

Recente reacties