31 C
Willemstad
• zondag 17 oktober 2021 18:37

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Beslag op Mullet Bay

CBCS en OM treden op in verband met noodregeling Ennia

Willemstad – In het kader van de noodregeling bij Ennia is door het Openbaar Ministerie (OM) in samenwerking met de Centrale Bank CBCS beslag gelegd op diverse activa van de groep.

De beslagleggingen zijn op een tiental bedrijven van Hushang Ansary, grootaandeelhouder van Ennia. Onder andere gebeurde dat bij Sun Resorts Ltd. nv op Sint Maarten. Het toeristisch gebied Mullet Bay, grenzend aan het gelijknamige strand waar ook een golfbaan is gevestigd, maakt deel uit van Sun Resorts.

Hiermee toont de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten aan op daadkrachtige wijze uitvoering te geven aan de noodregeling, die vorige week woensdag ten aanzien van zes vennootschappen op Curaçao werd toegewezen. Naast de verzekeringsbedrijven Leven, Schade en Zorg – waar de CBCS in het kader van de wet toezicht op houdt – ook op EC Investments, Ennia Caribe Holding en in een later stadium ook nog EC Holding.

- Advertentie -

In het weekeinde bereikten het Antilliaans Dagblad berichten over beslagleggingen. Formeel worden hier geen mededelingen over gedaan, ‘om de rust te bewaren’. Maar deze krant kreeg uit meerdere bronnen bevestigd dat het OM op verzoek van dan wel in samenwerking met de CBCS tot de beslagen is overgegaan.

Tijdens de persconferentie donderdag verklaarde financieel-economisch directeur José Jardim van de CBCS in deze kwestie nauw op te trekken met het OM, waardoor sneller en effectiever kan worden opgetreden. Om in het belang van verzekerden de balans van Ennia weer gezond te maken en het verzekeringsbedrijf solvabel.

Alles dat onder Ennia Caribe Holding valt is van Parman International bv van grootaandeelhouder Ansary. Sun Resorts op Sint Maarten valt, volgens het bij de laatste noodregeling-beschikking toegevoegde schema, onder EC Investments. Holiday Car Rental nv, Resorts Development & Management Ltd. en Towers at Mullet Bay nv maken deel uit van Sun Resorts.

Dit deel van de structuur van Ennia Caribe Holding – de beleggingen – staat blijkens het organogram apart van de verzekeringsbedrijven van Ennia (alsmede Banco di Caribe). Die vallen alle onder EC Holding nv. Dat geldt ook voor Ennia Sint Maarten en Ennia Aruba.

- Advertisement -

Het OM heeft na de aangifte het Team Bestrijding Ondermijning (TBO) op de zaak gezet en vrijwel direct vanuit Willemstad beslag gelegd op ruim tien bedrijven van Parman/Ansary op Sint Maarten.

De druppel die voor de CBCS de emmer deed overlopen, waarna de toezichthouder vorige week dinsdag besloot het gerecht te verzoeken de noodregeling uit te spreken, was de ontdekking dat 100 miljoen dollar ‘buiten de Ennia-groep was geplaatst’. Zoals deze krant zaterdag berichtte, meldde de Centrale Bank vrijdagavond dat ‘de herstructurering van Ennia voorspoedig verloopt’ en wees erop dat ‘onder andere inmiddels het bedrag van 100 miljoen dollar weer is teruggehaald’.

Naast Sun Resorts vallen nog drie andere entiteiten onder EC Investments, waaronder Energy Equipment International Ltd. (in de Britse Maagdeneilanden) en EC Investment International Ltd. (Backbondo Ltd.).

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

1 reactie

  1. Andermaal wordt duidelijk dat Ralph Palm meer met zijn bus bysides bezig is geweest dan met directie voeren.

    Deze patser is een blamage voor de financial services op de eilanden.

    En de commissarissen keken, naar goed Curacao’s gebruik (Karel Frielink, Remigio Booi) met gesloten ogen toe.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | PCR- en antigeentest vanaf maandag verplicht voor reizigers Bonaire naar Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Reizigers uit Bonaire moeten vanaf maandag een negatieve PCR-test voor vertrek tonen en drie dagen na aankomst op Hato een antigeentest ondergaan. Reden is...

PBC | 2.000 deelnemers uit 34 landen bij KLM Curaçao Marathon

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De organisatie van de KLM Curaçao Marathon verwacht op zaterdag 27 en zondag 28 november 2.000 deelnemers vanuit 34 landen. Zestig procent van hen...

PBC | De top 8 mooiste stranden van Curaçao

Persbureau Curacao Curaçao is een heerlijk vakantie-eiland in de Caribische Zee. Het staat bekend om zijn prachtige baaien, dito zandstranden en kraakheldere zee. Ga je op vakantie naar...

NOS | Drukte op Schiphol, meer herfstvakanties geboekt dan voor corona

Waar het coronavirus tot voor kort een dikke streep zette door vakantieplannen, wordt er deze herfstvakantie weer volop gereisd. Reisorganisaties spreken van een 'inhaaleffect': "Het vertrouwen van...

Parool | Duits tijdschrift veegt vloer aan met Nederlands drugsbeleid

Bob van Huet Nederland is door een buitensporig drugsbeleid tot een maffiaparadijs verworden, vindt Der Spiegel. Het Duitse weekblad wijdt een opmerkelijke coverstory aan het buurland. Nadat eerder de...

PBC | Daling zet door, dodental loopt op

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Twee personen die besmet waren met het coronavirus zijn afgelopen dag in een verzorgingstehuis overleden. Het aantal coronadoden komt daarmee op 171 te staan. Het...
- Advertentie -