29 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 16:58

AntilliaansDagblad | 81-Jarige Garcia toch de cel in

Willemstad - De 81-jarige Eric Garcia, voormalig directeur van de Girobank, moet alsnog voor vier jaar de gevangenis in. Zo heeft het Hof gisteren in hoger beroep...

Democracy now! | Monday, March 8, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 8 maart 2021

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ysSEqhggufQ&w=480&h=270] Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DeCorrespondent | De benoeming van rechters in Nederland is niet onafhankelijker dan in Polen

Marc Chavannes | Illustraties door Esther Aarts De benoeming van rechters is in Nederland niet beter geregeld dan in Polen of Hongarije. Tijd om een groot lek in...

DKR | Curaçaose goksector incasseert pijnlijke nederlaag

Dossier Koninkrijksrelaties.nl Willemstad – In een poging een criticaster de mond te snoeren, heeft de online gambling-sector op Curaçao, vanwege illegale praktijken vaak aangeduid als ‘gokmaffia’, zichzelf lelijk...

NRC | Curaçaose oud-minister krijgt 30 jaar cel voor opdracht tot moord

Noor Zwolsman | Met vonnis Curaçaose oud-minister krijgt 30 jaar cel voor opdracht tot moord Misdaad George Jamaloodin stond volgens het hof „aan de wieg” van de moordaanslag op...
- Advertisement -

Meest gelezen afgelopen maand

Home Classificatie AD | Beslag Marriott nog steeds van kracht

AD | Beslag Marriott nog steeds van kracht

Olga Kostrzewski en Achim Henriquez hebben vanochtend namens hun 59 cliënten, allen werknemers van het Marriott Hotel, beslag gelegd
Volgens advocaat Olga Kostrzewski reageert Rif Resort niet op verzoeken

Willemstad – Bijna een maand nadat een groep van 59 werknemers van het Curaçao Marriott Hotel beslag liet leggen op de bezittingen van Rif Resort Hotel, is dat nog steeds van kracht.

Volgens advocaat Olga Kostrzewski reageert Rif Resort niet op verzoeken tot schikking.

Inmiddels bestaat de groep die Kostrzewski samen met haar collega Achim Henriquez verdedigt uit ‘tegen de honderd’ van de circa tweehonderd hotelmedewerkers. Sinds op 4 juli beslag werd gelegd op het gebouw en het terrein van het Marriott, hebben de advocaten alleen nog een brief ontvangen waarin Rif Resort stelt dat de beslaglegging onrechtmatig is. Kostrzewski:

,,Wij hebben aangegeven graag bereid te zijn om een schikking te treffen en hebben hen uitgenodigd voor een gesprek, maar daarop kwam geen reactie. Wij hebben niets meer vernomen. Zolang er beslag op rust, kunnen het gebouw en het terrein waarop het Marriott staat niet verkocht worden.”

De werknemers willen weten wanneer en voor hoe lang het hotel dichtgaat na de verkoop van het gebouw en het terrein en eisen duidelijkheid over hun rechtspositie. Lees verder op Antilliaans Dagblad

Mike Willem en Jeanette Hooi-Bonet van Rif Resort Hotel waren gisteren niet bereikbaar voor een reactie. Maar begin juli laat de directie van Rif Resort al weten het conservatoir beslag ‘voorbarig’ te vinden. Er is op dat moment nog geen overeenkomst met een van de twee kandidaat-kopers, Orco Group of Lionstone.

Het personeel wordt tijdens een bijeenkomst op 23 juni al uitgelegd dat dat de onderhandelingen met kandidaat nummer één – Orco Group – ‘nog volop aan de gang’ zijn en dat wordt ook aan de advocaten medegedeeld. Rif Resort benadrukt dat ‘juist in het belang van het gevoelige onderhandelingsproces’ alle betrokkenen geen verklaringen doen over het verloop van de onderhandelingen zolang die nog gaande zijn.

Begin augustus zouden de onderhandelingen met Orco Group, mits de daaraan voorafgaande technische inspectie van het pand zoals gepland op 11 juli werd afgerond, moeten resulteren in een eindakkoord.

Pas dan, zo is volgens Rif Resort ook op 23 juni aan het personeel uitgelegd, kunnen afspraken met de nieuwe eigenaar worden gemaakt over zaken als per welke datum het hotel wordt overgenomen. Maar wie het ook is, Orco Group of Lionstone, de nieuwe eigenaar zal het personeel niet overnemen.

,,Uiteindelijk beslist de nieuwe eigenaar of het hotel dichtgaat, ingaande wanneer en voor hoe lang en ook wat hij daarna gaat doen”, aldus Rif Resort.

Voor de verkoop van het pand dat door Marriott wordt geëxploiteerd, geniet de Orco Group de voorkeur. De groep zou 34 miljoen dollar willen investeren en naast de bestaande 247 kamers er nog 85 nieuwe bij willen bouwen. Marriott International heeft al zijn steun uitgesproken voor beide gegadigden, maar de nieuwe eigenaar zal de details van een nieuw managementcontract met de Amerikaanse hotelketen moeten uitonderhandelen. Rif Resort:

,,In alle scenario’s blijft de Marriott International-keten bij het hotel betrokken.”

Pas nadat de verkoop is goedgekeurd en meer bekend is over de renovatie van het hotel, kunnen mensen in dienst worden genomen voor de nieuwe situatie. Belangstellenden zullen dan opnieuw moeten solliciteren.

 

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties