31 C
Willemstad
• dinsdag 28 september 2021 17:56

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Belastingdienst mogelijk gesloopt

Brand belastingdienst | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De hele Belastingdienst, -inspectie en Ontvanger, moet verhuizen. 

,,Het is de bedoeling dat via de Raad van Ministers eerdaags besloten wordt of het hele gebouw op Klein Kwartier gesloopt gaat worden zodat daar een nieuw gebouw neergezet kan worden waar dan niet alleen de Belastingdienst komt te zitten maar ook de Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) en de douane”, aldus minister Kenneth Gijsbertha gisteren in een persconferentie van de regering.

Op dit moment wordt er als tijdelijke oplossing, na de brand die een deel van het gebouw onwerkbaar heeft gemaakt, gezocht naar een onderkomen voor de loketfuncties zo legt de minister uit. ,,Zo kunnen mensen blijven voldoen aan hun belastingverplichting.”

- Advertentie -

Er wordt eerdaags gestart bij de balies van de Sociale Verzekeringsbank (SVB), Cpost en de Landsloterij. Voorlopig zal ook een groot deel van het personeel ondergebracht worden bij het datacentrum op Mahuma.

In een persbericht wordt bekendgemaakt dat de aangifte inkomstenbelasting nu niet op 16 september gedaan hoeft te worden, maar vanwege de brand verschoven is naar 2 december.

Ook wordt gesteld dat zolang het systeem niet functioneert er geen inkomsten van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) opgegeven kunnen worden, evenals gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

Mensen die immigreren of emigreren, kunnen ook nog niet terecht bij de Belastingdienst voor de benodigde stempels.

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

9 reacties

 1. Een nieuw te bouwen belastingkantoor ik zie het al voor me,de lijst van graaiers zal zo nog uitgebreid worden de miljoenen die deze corrupte bende bij elkaar zullen graaien gaat als vanouds door,niemand zal ze een strobreed in de weg leggen.Dus mijn volk maak je borst maar nat,

 2. Als men op de huidige plek ook Soab en de Douane wil onderbrengen dan loopt het parkeren helemaal uit de hand. Misschien is het beter om naar een andere locatie te gaan kijken, ik weet zeker dat er “vriendjes” zijn met een groot terrein, die dit uiteraard voor een opgeklopte prijs best willen afstaan… Ik voorzie dan weer een terreinen dans al la Hospital Nobo.

 3. “In een persbericht wordt bekendgemaakt dat de aangifte inkomstenbelasting nu niet op 16 september gedaan hoeft te worden, maar vanwege de brand verschoven is naar 2 december.”

  Snapt U het nog?

 4. Belastingdienst mogelijk gesloopt

  Het wordt weer een feest a la hospital nobo.
  De hulp inroepen van Ivan de Wind, Betrian, Maria Liberia Petrs, etc etc. Het wordt een onderlinge feest.

 5. misschien maar Gilbert Martina en Betrian inhuren voor een geslaagde transitie naar een nieuw gebouw op een veel te dure locatie?

 6. 200 man van de belastingdienst maanden op Netflix, in de snek en privé zwart aan het klussen.

  En het nieuwe gebouw wordt net als HNO een feest voor corrupte politici en consultants.

  Clifton Walle heeft zich al voorgedragen als senior srrategisch communicatie adviseur.

 7. Kortom, we mogen concluderen dat helemaal niemand de komende jaren een antwoord gaat krijgen op een bezwaarschrift, maar ondertussen krijg je wel de deurwaarder aan je deur omdat je de zoveelste onterechte aanslag moet gaan betalen.
  En ondertussen maar blijven beweren dat alles gedigitaliseerd was !

  Maar ik begin me wel af te vragen hoe groot die fraude wel niet moet zijn geweest, wanneer je er een heel gebouw voor in de fik wilt steken ? Dan praten we niet over 1000 NAF aan steekpenningen, dan praten we over bedragen met 6 nullen, minimaal.

  Ik hoop echt dat Nederland nu eens in gaat grijpen, dit eiland kan zichzelf niet besturen, dat hebben we voor de zoveelste keer weer laten zien.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AD | R. Kelly schuldig bevonden aan mensenhandel voor seks: belangrijke spil in ronselen meisjes

Mark den Blanken | Algemeen Dagblad Zanger R. Kelly (54) is door de rechtbank schuldig bevonden aan mensenhandel. Hij heeft decennialang vrouwen en minderjarige meisjes gerekruteerd voor seks....

Democracy now! | Tuesday, September 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nederland pakt gokmaffia Curaçao aan

Nederland gaat de gokmaffia op Curaçao flink aanpakken. Dat kondigde voorzitter René Jansen van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Kansspelautoriteit (Ksa) maandag aan in de...

Nu.cw | 93 procent van coronapatiënten CMC niet volledig gevaccineerd

Van de 181 opgenomen coronapatiënten in het Curaçao Medical Center (CMC) zijn 169 personen niet of niet volledig gevaccineerd. Dat is 93 procent van de ziekenhuisopnames in...

Nu.cw | ENNIA: “Foute berichtgeving pensioenbetalingen september”

De pensioenbetalingen in de maand september worden gewoon uitbetaald door ENNIA. Dat bevestigt de directie. Op sociale media gaat een bericht rond waarin wordt vermeld dat de...
- Advertentie -