29 C
Willemstad
• zondag 13 juni 2021 17:37

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | ‘Belang patiënten is niet in gevaar’

“Geen sprake van materiaalschaarste binnen Sehos, waardoor urgente operaties gewoon kunnen plaatsvinden” | Extra

Willemstad – Het belang van patiënten bij het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) is niet in gevaar. Dat wordt zo onterecht door de raad van bestuur van Sehos aangevoerd. Dat stelt het Land in de kortgedingprocedure tegen Sehos.

Dat het belang van patiënten niet in gevaar is, blijkt – zo voert het Land aan – uit de bevestigingen per WhatsApp en per brief door Sehos en uit het feit dat de SVB momenteel zorgdraagt voor de inkoop van alle noodzakelijke medische middelen en materialen tot aan de verhuizing van patiënten op 15 november naar het Curaçao Medical Center (CMC).

,,Daarnaast is de Inspectie voor de Volksgezondheid als onafhankelijk orgaan de taak toebedeeld om te waken voor het belang van patiënten op Curaçao. Het is niet aan Sehos als zorginstelling om eenzijdig – als het haar uitkomt – uit hoofde van financiële motieven vast te stellen dat het belang van patiënten in gevaar is”, aldus het Land. Die ‘objectieve vaststelling’ is het prerogatief van de Inspectie voor de Volksgezondheid die het optreden van zorginstellingen toetst, zo vervolgt het Land. ,,Mocht er sprake zijn van gevaar voor het belang van patiënten, dan zal de Inspectie actie moeten ondernemen.”

- Advertentie -

Het Land geeft aan dat Franke Scheper, directeur Medische Zaken van Sehos, op 8 oktober 2019 via WhatsApp de Inspecteur Gezondheidszorg nog heeft bericht dat er geen sprake is van een acute situatie binnen het ziekenhuis. Ook is er volgens het Land momenteel geen sprake van materiaalschaarste binnen Sehos, waardoor urgente operaties gewoon kunnen plaatsvinden.

,,De door Sehos geleverde zorg die afhankelijk is van het Cathlab is veiliggesteld. Er is simpelweg geen sprake van een acute situatie binnen Sehos die noopt tot (toewijzing van) de verzochte voorzieningen”, aldus het Land tot slot.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

6 reacties

 1. @Brian : precies zoals je het zegt!
  Zelf zitten onze “honorabel (lees eigenlijk: horrorabel) dignitarios” en hun “famia” als eerste op het vliegtuig naar Nederland voor zowel educatieve, sociale als medische zorg.

  En de zogenaamde makamba hatende “independiente” roeperts vooraan!

  En deze duale moraal manifesteert zich op allerlei vlakken.

  Ze had je een aantal prominente “Papiamentu ta bai skol” voorstanders waarvan de kinderen allemaal het nederlands als voertaal hanteerden thuis!

  Ook veel independiente roeperts waarvan 3 kwart van de “famia” in Nederland zit om van de zogenaamd door “kolonialismo” verworven “rekursos”te genieten.

  Bijzonder dat de independiente roeperts altijd familie naar dat gehate brute slavendrijvende kolonialistische en supremacistische Nederland sturen, en nooit naar een land als Liberia, Mali, of Sierra Leone of veel dichterbij: het autonoom bestuurde en onafhankelijke “Pueblo Soberano”: Haïti.

  Je vraagt je af waarom prominente voorstanders van het papiamentu hun boeken eerst en vooral in het verfoeide en verachte Nederlands schreven en niet in het papiaments.

  Zou het te maken kunnen hebben dat de kassa van de Nederlandstalige boekenmarkt vele malen harder rinkelt dan de kassa van de papiamentstalige boekenmarkt?

  Zo zie je maar dat het er niet altijd zo principieel aan toe gaat als het om.patriotische keuzes maken aankomt, maar eerder met: Wat het financieel schuift en oplevert.

  En dat geldt ook voor onze aller Minister Suzie die als eerste aan haar achterzakken denkt, dan aan haar voorzakken, dan de zakken van haar familie, daarna die van haar vrienden, en als er dan niets meer over is voor de verpauperde “pueblo” gaat ze gewoon een peperdure lening aan.

  Maar laten we het er maar op houden dat we gewoon “Dushi hende” zijn!

 2. Deze “Min-sister” – ( met de nadruk op min want ze bekleedt deze ministerrol op een minderwaardige wijze) – van Gezondheid is goed in het geven van de “vershon asukará” van de realiteit.

  Niet in de laatste plaats omdat ze waarschijnlijk een zeer lage intellectuele achting heeft voor het volk dat ze dient, die ze makkelijk denkt te kunnen manipuleren met haar “kuanta di hada”.

  Net als met politici zoals bv Schotte, die nu steen en been klaagt ( maar waar je hem toen hij minpres was nooit over hoorde) over de situatie in onze zelfbestuurde famoso “prison”.

  Voor Suzy geldt dat ook: Zolang ze zélf niet in het SEHOS hoeft te liggen is er niets aan de hand en is de service prima.

 3. Geen gevaar? Laboratorium heeft steeds meer geen materialen voor acute metingen en dat wordt steeds erger de laatste weken. Het bestuur heeft gelijk

 4. De medische service die het SEHOS momenteel levert is nou niet bepaald “up to par”. Maar volgens de Minister is er niets aan de hand.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Telegraaf | Nieuwe premier Curaçao Gilmar Pisas zet relatie op scherp: ’Minder Koninkrijk’

’Nederlandse belastingbetaler draait niet op voor onze bekostiging’ | Edwin Timmer Willemstad - Duwt de nieuwe MFK-regering, die maandag wordt beëdigd, Curaçao opnieuw in politieke chaos en wrevel met...

Column Youp | Ruig van de richel

Begrijp ik nou dat de nieuwe dierenwet in eerste instantie voorschreef dat geen enkel beest de mogelijkheid mag worden ontnomen om natuurlijk gedrag te vertonen? Inmiddels is...

Column Hessels | Haleluja!

Door Armand Hessels In verschillende gelegenheden gaven zowel de regering als de beoogde nieuwe beheerder (Quanten) van het immense industrieterrein te San Nicolaas te kennen dat er halverwege...

PBC | Wie graaft in de grond van Sint-Eustatius vindt geschiedenis

Persbureau Curacao “Als je graaft in de grond van Sint-Eustatius, graaf je geschiedenis”. Sherees Timber is enthousiast over de ontdekking van een 17e eeuwse begraafplaats op het terrein...

NU | Curaçao begint tweede ronde WK-kwalificatie met kleine nederlaag

Curaçao is de play-offs in de tweede ronde van de WK-kwalificatie zaterdag (lokale tijd) begonnen met een 2-1-nederlaag tegen Panama. Dinsdag is de return in Willemstad. De ploeg...

NOS | 17e-eeuwse begraafplaats ontdekt op de voormalige Golden Rock Plantation op Sint- Eustatius

NOS correspondent Dick Drayer Op Sint-Eustatius hebben archeologen een begraafplaats van tot slaaf gemaakte mensen ontdekt op een voormalige suikerplantage. Zij denken de grootste tot nu toe in...
- Advertentie -