Willemstad – Het Chinese bedrijf Baota Petrochemical Group heeft via Guangdong Zhenrong Energy (GZE) laten weten in principe interesse te hebben in het Isla-overname- en -upgradingproject.
Dat verneemt deze krant uit regeringskringen. De belangstelling is afgelopen week in een e-mail kenbaar gemaakt. De mail is afkomstig van GZE en niet rechtstreeks van Baota. De ministerraad vergadert vandaag in een speciale bijeenkomst de kwestie GZE. Daarbij zal ook het laatste bericht van Baota, via GZE, worden besproken.
Over het algemeen is de gedachte in politiek Willemstad dat er weinig waarde moet worden gehecht aan de technische en financiële capaciteiten van Guangdong Zhenrong. GZE werkte dan ook niet mee aan een volledig due diligence. Begin november kwam GZE met het voorstel om Baota, een private petrochemische onderneming in China, als partner te introduceren.
Dat gebeurde begin december. Baota heeft toen tijdens een bliksembezoek een goede indruk achtergelaten tijdens de vergadering van het Multidisciplinair Projectteam (MDPT), GZE en Refineria di Kòrsou (RdK). De interesse die Baota nu door tussenkomst van GZE laat weten, wordt bevestigd, maar dat betekent nog geen jubelstemming in Fòrti. De regering blijft uiterst voorzichtig en waakzaam. Zo verneemt deze krant.
Bron: Antilliaans Dagblad
Feestdagen biedt de gelegenheid om wat boeken te lezen.
De beëindigde saga met GZE heeft enige vergelijking met een boek van Roger Hobbs met als titel ‘De verdwijntruc’. Het boek beschrijft het ingenieuze plan om ergens op de Zuid-Chinese Zee een schip met gesmokkelde smaragden te kapen (Werner en zijn MDPT). Het plan valt in duigen omdat het schip een tweede lading, die nog veel meer waard is, vervoert (afglijden van Venezuela en de geo-politieke situatie). Daar het plan in ernstige problemen is geraakt moet er een manier verzonnen worden om, liefst mét beide schatten, te verdwijnen.
Dus, PAR’s MDPT zal het trucje van Werner dunnetjes overdoen. Vraag is hoeveel miljoenen dit maal zal verdwijnen?
Wie leest deze onzin nog.