AD | ‘Avior-verdachte op vrije voeten”

meer dan 1 miljoen gulden aan cash geld in beslag genomen

Willemstad – De verdachte in de zaak Avior, de Chinese man W.S.C. (1981) die verdacht wordt van ondergronds bankieren, is vrijdag vrijgelaten.

Dat is door het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt. De officier van justitie is akkoord gegaan met zijn vrijlating, maar onder strikte voorwaarden.

Zo heeft W.S.C. zijn paspoort moeten inleveren en heeft hij 100.000 gulden borg moeten betalen. Hij mag niet van het eiland af en moet beschikbaar blijven voor justitie. ,,Als hij niet aan deze voorwaarden voldoet, wordt hij weer gevangen genomen”, aldus het OM. Zijn zaak zal op 8 juni 2018 behandeld worden.

,,Dat het zo lang duurt, heeft ermee te maken dat het een gecompliceerde financiële zaak is waarvan verwacht wordt dat het onderzoek, dat op 15 augustus 2017 startte, lang gaat duren”, zo legt het OM uit.

Er zijn invallen geweest en er is beslag gelegd op verschillende gebouwen. Er is meer dan 1 miljoen gulden aan cash geld in beslag genomen.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “AD | ‘Avior-verdachte op vrije voeten”

  1. @Rene. Je raakt een gevoelige snaar, maar je hebt gelijk. We hebben het over hierarchische systemen en structuren die onbewust de basis vormen van nieuwe instituten en manieren van zaken doen.

  2. Als ik lees van eeen jaarsalaris van Tromp van 1,800,000 florin, zijn benoemingen van Taco Asjes en Zus de Lannoy en zijn zonnekoninggedrag heb ik alle begrip voor ondergronds bankieren.

    Omdat bovengronds bankieren smerige corruptie is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *