34 C
Willemstad
• donderdag 28 september 2023

NOS | Rechter: Trump pleegde fraude door vermogen bedrijven enorm aan te dikken

Donald Trump heeft jarenlang fraude gepleegd door de waarde van zijn bedrijven te overdrijven. Dat heeft een rechter in de staat New York bepaald in een civiele...

Democracy now! | Wednesday, September 27, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Inhouden belasting op pensioen niet meer van kracht

De Belastingdienst houdt geen belasting meer in op het pensioen van gepensioneerden. Volgens het ministerie van Financiën inde de Ontvanger tot nu toe de belastingschuld via het...

DolfijnFM | Caribische gulden mogelijk pas vanaf 2025 in gebruik

De nieuwe lanceringsdatum van de Caribische gulden is uitgesteld naar 31 maart 2025. De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft dit besloten, na overleg met...

DolfijnFM | Man aangehouden voor mishandeling

Een 59-jarige man is zaterdagmiddag op Bonaire aangehouden, omdat hij een andere man met een betonblok tegen het hoofd had geslagen. De mannen hadden volgens de politie...
- Advertisement -spot_img

AD | Atrako-aanpak boekt succes

HomeMediaAD | Atrako-aanpak boekt succes
Atrako-aanpak boekt succes | Jeu Olimpio

Willemstad – Het verlagen van het aantal gewapende overvallen en het oplossen van de zaak heeft al enkele jaren de prioriteit van de politie, zowel voor wat betreft het handhaven van de openbare orde (preventie) als bij het doen van onderzoek. En het Korps Politie Curaçao (KPC) boekt succes.

Dat blijkt uit de gisteren gepresenteerde criminaliteitscijfers. In 2014 was er een piek in het aantal overvallen, namelijk 685. Vanaf dan is er elk jaar een daling. Er zijn op dit moment in 2018 199 overvallen geregistreerd en de politie verwacht dit jaar te eindigen met een totaal van 299. ,,Omdat er tegenwoordig veel gewapende overvallen zijn, is in 2016 de opsporing naar wapens geïntensiveerd. In 2017 werden er 152 wapen geconfisqueerd en op dit moment staat de teller op 86.

Een ander ‘hot topic’ is de vluchtelingenproblematiek, en dan vooral het binnenkomen van Venezolanen. Daarover meldt het KPC: ,,Het probleem van ongedocumenteerden blijft groot. Desondanks constateren we een piek in 2017 en stabiliseert dit aantal zich dit jaar. Tot en met augustus van dit jaar zijn 683 personen het land uitgezet, waarvan 542 met de Venezolaanse nationaliteit (80 procent). De verwachting is dat dit eind 2018 oploopt naar 1.025 personen, waarvan in totaal 813 Venezolanen. In 2017 stond de eindstand op 1.532, waarvan 1.203 Venezolanen het land werden uitgezet.

De politie meldt een daling in nagenoeg alle aandachtsgebieden. Zo is het aantal moorden lager dan vorig jaar. Op dit moment zijn er 14 geweldsdoden geregistreerd en de politie verwacht dat dit kan oplopen tot 21. Het jaar 2017 eindigde met 27 moorden.

Het aantal verkeersslachtoffers is op dit moment gelijk aan het eerste half jaar van 2017 (9 doden), maar de verwachting is dat 2018 eindigt met een totaal van 13 sterfgevallen (2017: 18). De autodiefstallen zijn afgenomen, maar laten elk jaar een grillig verloop zien. In 2017 waren er 417 autodiefstallen en voor dit jaar wordt een aantal verwacht van 191. Inbraak in huizen en bedrijven zal volgens de politie dit jaar licht toenemen ten opzichte van 2017 (495), namelijk 517 inbraken.

Bron: Antilliaans Dagblad

5 reacties

 1. @Henk.
  Ok. Jullie doen idd het nodige.
  En idd dit soort zaken haalt niet eens de pers. Zelfs als je alle cijfers bijelkaar optelt niet.
  Van de politie en justitie hier hoef/kan je ook niets te verwachten. Standaard antwoord is capaciteits probleem.
  Voor de buitenwacht is het voor hun belangrijk dat ze lagere cijfers produceren/vermelden en naar beneden gaan. Zelfde werkwijze als in Nederland

 2. @John
  Als bewoners doen we er heel veel aan. Aangesloten JT Security, veel verlichting om het huis, wij hebben zelfs rolluiken. Whatss app group, veel patrouilleren (om en om omdat we allemaal de volgende dag moeten werken).
  Penstraat, even een ander gebied, is het eveneens schering en inslag momenteel. Men houdt alles onder de pet om het toerisme te beschermen, ondertussen is het gewoon puur terreur.

 3. @Jan.
  Wat doen de bewoners zelf aan beveiliging? Bijv. Camera’s, alarm, abonnement security bedrijf, inbraak beveiliging (goed hang en sluitwerk, inbraakwerend glas enzz)

 4. Atrako wellicht wel, de terreur momenteel in CGrandi, Jan Sofat, Brakkeput en Jan Thiel loopt de spuigaten uit!!
  Brakkeput, dinsdagochtend 3 figuren ren huis binnengevallen pistool op het hoofd van de vrouw, autosleutel Jeep Cherokee, weg auto, pasjes laptops iPhones paspoorten etc weg.
  Het haalt de krant verdraaid niet eens meer. CGrandi in 2 weken tijd als volgt: K. Strauss 4x, Jan Sofat 15x.
  En zo gaan we door hier op het eiland. Nu zijn er ongetwijfeld weer mensen op dit forum die gniffelen als zij dit lezen, maar vergeet niet dat veel mensen een flinke bijdrage aan de belastingpot doen.
  In ieder geval als bewoner van CG zeg ik ingrijpen in het gebied!

 5. “Atrako-aanpak boekt succes”. De vraag is, wat is dat aanpak? Zes man om een simpel rapport te presenteren, als dat geen weggegooid geld is.

  In 2014 was er een piek in het aantal overvallen, namelijk 685. Dat is logisch het ging economisch zo slecht dat de buit bij een overval niet de moeite was dus overvallers moesten 2 á 3 overvallen plegen om iets aan over te houden.

  Het aantal moorden is logischer wijze gedaald, op een gegeven moment zijn ze uitgemoord, de jeugdige criminelen zijn nog niet zover dat ze kunnen schieten.

  Gek genoeg weet de politie dat er dit jaar nog inbraken en moorden bij komen maar ze kunnen dat niet voorkomen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties