27.1 C
Willemstad
• woensdag 28 juli 2021 21:26

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Asjes en Navarro: ‘VDC geniet vertrouwen regering’

‘VDC geniet vertrouwen regering’
‘VDC geniet vertrouwen regering’

Willemstad – De Veiligheidsdienst Curaçao (VDC) geniet het vertrouwen van de Curaçaose regering, zo heeft premier Ivar Asjes (PS) in antwoord op vragen van PARStatenlid Armin Konket laten weten.

,,Ik moet onderstrepen dat het ontzettend belangrijk is dat de VDC in alle rust kan functioneren opdat de dienst zijn werk effectief kan uitvoeren”, aldus Asjes in de brief die is medeondertekend door minister van Justitie Nelson Navarro (PAIS).

Konket had vragen gesteld over het vonnis in de zaak tegen oudhoofd Edsel Gumbs van de VDC, die zijn ontslag met succes aanvocht maar wegens een vertrouwensbreuk niet kon terugkeren. Veel meer kan Asjes niet zeggen over het functioneren van de Veiligheidsdienst:

,,De VDC werkt samen met gelijkwaardige diensten binnen het Koninkrijk en in het buitenland. Vanwege het belang van onze nationale veiligheid kiezen we ervoor om niet verder in detail te treden.”

- Advertentie -

Dat er vertrouwelijke documenten zijn gelekt, betreurt de premier.

,,Het gaat hier om documenten die voor 31 december 2012 zijn gepubliceerd. We treden hierover niet in detail maar wat we wel kunnen aangeven is dat we het eens zijn met de commissie van toezicht van de VDC, zoals deze een standpunt heeft ingenomen op 21 februari 2011.”

Tot slot laat Asjes in reactie op de vragen van Konket weten dat de commissie van toezicht op de geheime diensten van Nederland niet de aangewezen instantie is om onderzoek naar de VDC te doen, zoals Konket had verzocht.

,,Curaçao heeft haar eigen commissie van toezicht om de handelingen van de VDC te toetsen. Dit is dan ook de instantie, voorgezeten door een rechter of vertegenwoordiger van het Hof van Justitie, om onderzoek te doen naar handelingen van de VDC.”

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Veiligheidsdienst Curaçao (VDC)

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. Sterker nog, er is ongeloof in het buitenland. Hoe kan je vertrouwen hebben in een dienst, die met alle gegevens van jouw land te koop gaat. Het feit dat u de hoofd van dienst onrechtmatig naar huis heeft gestuurd zegt al veel. Uw regering heeft het in deze dienst geschonden. Reorganisatie is op zijn plaats, met de hoop enig geloofwaardigheid terug te verdienen. En dat gaat lang duren.

 2. had gedacht dat Navarro wijzer was.
  van Asjes kun je dit soort uitspraken verwachten.
  hij zat tenslotte in de regering met Schotte en Wiels.
  hij was erbij en liet het gebeuren.
  Asjes was degene die maar vergaderingen bleef uitschrijven toen het kabinet Schotte allang gevallen was.
  Asjes is een dikke draaikont, als hij maar voor schoonpapa de zaken in de regering kan regelen.
  hoe bedoel je maffia?

 3. En waar was de commissie van toezicht toen de veiligheidsdienst opzij werd gezet omdat er dubieuze figuren de regering in moesten? Waar was de commissie van toezicht toen er een mavo 3 figuur deze hele dienst aan de kant schoof? Waar was de commissie van toezicht toen de destijdse regeringsleider daar zijn eigen vazal als hoofd neerzette. Waar was de commissie van toezicht toen alle gegevens werden overgeheveld naar buitenlandse diensten? Enzovoort enzovoort.
  Verwijzen naar een standpunt wat ergens in februari 2011 werd ingenomen is een zwaktebod, aangezien er na die tijd toch wel iets meer boven tafel is gekomen, kijk alleen maar naar de affaire Gumbs en de rechterlijke uitsparen daaromtrent. Het was een zooitje, maar de commissie, waar was de commissie ?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Stroomstoring Bonaire

Bonaire heeft sinds vanochtend 08.00 uur te kampen met een grote stroomuitval. Elektriciteitsbedrijf WEB bevestigt de storing. Het hele eiland ligt plat. Precies een jaar geleden, op 31...

Democracy now! | Wednesday, July 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curadoet pakt 300 projecten aan

Curadoet zal, na twee keer uitgesteld te zijn geweest, aanstaande zaterdag plaatsvinden. De grootste vrijwilligersactie van het eiland heeft dit jaar 300 projecten beschikbaar gesteld. Voor ruim...

ParadiseFM | Truks in brand bij Rodricon Transport

Verschillende truks van Rodricon Transport zijn vannacht volledig uitgebrand. Iets na drie uur ‘s nachts kreeg de politie een brandmelding binnen en rukten zij samen met de...

PBC | Vrouw die pcr-test vervalste was medewerker RCN

Persbureau Curacao De vrouw die haar PCR-test vervalste om Curaçao toch binnen te kunnen komen is een medewerker van Rijksdienst Caribisch Nederland op Bonaire. De vrouw met de...
- Advertentie -