31 C
Willemstad
• vrijdag 19 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AD | Asiento krijgt grote opknapbeurt

HomeNieuwsAD | Asiento krijgt grote opknapbeurt
Na het zwembad krijgen de kleedkamers een opknapbeurt
Na het zwembad krijgen de kleedkamers een opknapbeurt

Willemstad – De sportfaciliteiten van SOV Asiento bij Rustenburg in Emmastad zullen een voor een opgeknapt worden met gelden van de Refineria Isla uit het fonds ‘Ku Kurason pa Komunidat’.

Op dit moment wordt het zwembad onder handen genomen, en het zal over twee maanden zo goed als nieuw opgeleverd zal worden. Dat stelt Alberto Levinston, voorzitter van een commissie van vijf personen die de renovatiewerkzaamheden coördineert.

,,Na het zwembad krijgen de kleedkamers een opknapbeurt”,

aldus Levinston. Hij bevestigt ook dat op 14 september de ‘groundbreaking’ zal plaatsvinden van de aanleg van een kunstgrasmat op het voetbalveld van het sportcomplex. Het veld zal volgens de Fifa-normen aan alle zijden omheind zijn. Het gras wordt gelegd door het Nederlandse bedrijf Edel Grass. Op de website van het bedrijf staat:

,,Als pionier van het eerste uur en als een van de grootste aanbieders van kunstgrassystemen vervult Edel Grass ook bij voetbal een voortrekkersrol. Kunstgras is er in alle soorten en maten, Edel Grass ontwikkelt en levert systemen voor het topsegment alsook voor amateurniveau.”

Behalve het voetbalveld wordt bovendien, speciaal voor de beoefening van atletiek, een 100-meter-renbaan aangelegd. Op dit moment traint onder andere de atletiekclub Trupial Autocity op het veld van Asiento. Levinston:

,,Het veld wordt nu uitgezet, er wordt gepast en gemeten. Als alles naar wens verloopt, dan zal het veld in de eerste week van december gereed zijn.”

De tennisbanen laten nog even op zich wachten. Nadat deze net opgeknapt waren, raasde in 2010 tropische storm Tomas over het eiland en werden de banen zwaar beschadigd.

,,Het is om deze reden dat dit deelproject nog op zich laat wachten. We willen ervan verzekerd zijn dat ook de afwatering hier eerst goed onder handen genomen wordt. Daar is geld of sponsoring voor nodig”,

zo legt Levinston uit. Verder zal de gymzaal mogelijk opgeknapt worden. Daar is volgens de commissievoorzitter nog geen geld voor, maar er wordt ten westen van de gymzaal in elk geval een zogenoemde ‘dome’ gebouwd.

Dit is momenteel erg populair als sportzaal. Het gaat om een rond gebouw, ‘tent’ of loods, vaak wit, vervaardigd van een kunststof die de binnenkant vrijwaart van alle weersomstandigheden buiten.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. slaap kindje slaap daar buiten loopt een schaap, een schaap met zwarte voetjes, die spuugt bla bla bla zo zoetjes . C . Cooper, het vol gevoerde evers zwijn ( al 20 jaar op de loonlijst bij dit schorromudie ) is de dirigent van het orkest .

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties