27 C
Willemstad
• dinsdag 19 oktober 2021 09:06

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Aqualectra sluit weer af

Aqualectra | Jeu Olimpio

Willemstad – Nutsbedrijf Aqualectra gaat weer als vanouds optreden tegen wanbetalers.Wie niet op tijd heeft betaald, wordt eerst nog via een brief vriendelijk verzocht het openstaande bedrag te betalen, maar daarna volgt afsluiting van stroom.

Aqualectra was de afgelopen maanden coulant voor klanten met achterstallige betalingen, onder andere om mensen de tijd te geven gewend te raken aan het nieuwe format van de rekening. Bovendien liep het water- en elektriciteitsbedrijf begin dit jaar zelf achter met het versturen van de rekeningen nadat er problemen ontstonden met het uitschrijven van de facturen aan ongeveer 80.000 klanten na de overschakeling op een nieuw administratiesysteem.

Niet alle oude informatie – de geschiedenis van elke klant – was door het softwareprogramma SAP overgezet. Het proces werd gestopt en er moesten nieuwe facturen worden gemaakt. Begin april liet Aqualectra weten dat de laatste rekeningen over januari, februari en maart de deur uit waren gegaan.

- Advertentie -

Inmiddels zijn de kinderziektes opgelost, de achterstanden weggewerkt, en enkele maanden verstreken na de introductie van de nieuwe factuur. In een persbericht wijst Aqualectra erop dat zij er in de afgelopen periode bij haar klanten op heeft aangedrongen om ‘weer de goede gewoonte op te pakken en de rekening van water en stroom te betalen voordat de vervaldatum is verstreken’. In vervolg daarop zal het afsluitingsbeleid nu weer worden hervat.

Een van de dingen waar klanten nog aan moeten wennen is dat bij de betaling altijd en uitsluitend het rekeningnummer moet worden gebruikt. Door een ander nummer dan het rekeningnummer dat bovenaan de factuur staat te vermelden, kunnen vertragingen ontstaan bij de verwerking van de betaling, benadrukt Aqualectra in het persbericht.

Mocht het zo zijn dat terwijl wel netjes is betaald, toch een brief in de brievenbus ligt over een openstaand bedrag, dan kan daarover 24 uur per dag contact op worden genomen met Aqualectra via het gratis telefoonnummer 0800-0135, of door een bezoek aan een van de klantencentra tijdens kantooruren.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

4 reacties

 1. Sinds het “nieuwe systeem” is ingevoerd krijg ik zeer onregelmatig meldingen via email dat mijn rekening klaar is. Maar helaas vaker niet dan wel.
  Daarnaast als je het 0800 nummer belt krijg je een bandje van een “unassigned or disconnected number”. Dat nummer kan je alleen bellen als je UTS abonnee bent. Via FLOW lukt dat niet. Welk nummer moet je dan wel bellen? Verder als je kijkt naar de verval datum op de rekening dan is die altijd heel kort na de factuurdatum (minder dan 14 dagen) terwijl in het zakenverkeer 30 dagen de standaard is. Geen wonder dat je altijd te laat betaald, ik kijk echt niet iedere dag op de Aqualectra website om te kijken of er een rekening voor mij ligt. De “nieuwe” service is GEEN service.

 2. @Matie:
  Ik heb mijn laten vertellen dat de Koning van Hispanje homofiel, dan wel tenminste bi is en dt Birgitte Bardot gisteren met Elvis Presley is getrouwd.

 3. Ik woon naast een BC (Bekende Curacaoenaar) en krijg wel eens zijn Aqualectra en UTS rekeningen in mijn bus die ik dan, nieuwsgierig, ‘per ongeluk’ openmaak.

  Dan zie ik zowel bij UTS als Aqualectra betaligsachterstanden van duizenden guldens die in jaren moeten zijn opgebouwd.

  Denk dat een gewone burger al lang zou zijn afgesloten, maar blijkbaar gelden voor BC andere regels bij UTS en Aqualectra.

  Wordt tijd dat een klokkenluider ij Aqualectra of UTS daarover eens een boekje opendoet.Bijvoorbeeld over de achterstanden van onze politici.

  Van George Ramboloodin wisten we al dat hij van Aqualectra onbeperkt mocht verbruiken zonder een cent te betalen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Monday, October 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Medici Curaçao distantiëren zich van minister van Volksgezondheid

Persbureau Curacao Huisartsen en specialisten op Curaçao distantiëren zich van uitspraken van minister van Volksgezondheid Dorothy Pietersz-Janga. In een Tv-interview afgelopen donderdag zei zij geen bezwaar te zien...

PBC | Passagiers tussen Bonaire en Curaçao zijn honderden dollars extra kwijt aan coronatesten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Passagiers die reizen tussen Bonaire en Curaçao zijn vanaf vandaag honderden dollars kwijt, alleen al aan Covid-testen. De extra uitgaven zijn het gevolg van...

PBC | Bonaire heeft ruim meer besmettingen dan andere eilanden

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De besmettingscijfers op Bonaire zijn vier keer hoger dan op Curaçao. Vergeleken met Aruba is het zelfs zes keer. Dat concludeert het RIVM op...

PBC | Twee koninklijke onderscheidingen voor twee bijzonder vrouwen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Yvonne Christiaan heeft een koninklijke onderscheiding gekregen voor haar werk als oprichtster, secretaris en huidige voorzitter van de stichting Shimaruku. Daarnaast kreeg Greta Trapenberg...
- Advertentie -