30 C
Willemstad
• woensdag 27 september 2023

NOS | Rechter: Trump pleegde fraude door vermogen bedrijven enorm aan te dikken

Donald Trump heeft jarenlang fraude gepleegd door de waarde van zijn bedrijven te overdrijven. Dat heeft een rechter in de staat New York bepaald in een civiele...

Democracy now! | Wednesday, September 27, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Inhouden belasting op pensioen niet meer van kracht

De Belastingdienst houdt geen belasting meer in op het pensioen van gepensioneerden. Volgens het ministerie van Financiën inde de Ontvanger tot nu toe de belastingschuld via het...

DolfijnFM | Caribische gulden mogelijk pas vanaf 2025 in gebruik

De nieuwe lanceringsdatum van de Caribische gulden is uitgesteld naar 31 maart 2025. De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft dit besloten, na overleg met...

DolfijnFM | Man aangehouden voor mishandeling

Een 59-jarige man is zaterdagmiddag op Bonaire aangehouden, omdat hij een andere man met een betonblok tegen het hoofd had geslagen. De mannen hadden volgens de politie...
- Advertisement -spot_img

AD | André Bosman: Het moet anders

HomeLandenArubaAD | André Bosman: Het moet anders
VVD-Tweede Kamerlid André Bosman I Foto Rene Zwart

Oranjestad – Parlementariër André Bosman (VVD) is een notoire criticaster van het financiële beleid van de regeringen van Aruba, Curaçao en Sint Maarten. In niet mis te verstane bewoordingen reageert hij op de verzoeken om financiële steun van de landen.

,,Na tien jaar aandringen van mijn kant op het hervormen van de overheidsfinanciën, het diversifiëren van de economie en het aanpakken van het financieel beheer moet ik helaas constateren dat daar weinig tot niks van terecht is gekomen. Het op orde hebben van je eigen financiën binnen het Koninkrijk is ook tonen van solidariteit. Kennelijk is die solidariteit van mindere orde. Nu moet de Nederlandse belastingbetaler, die de afgelopen tien jaar wel hard heeft gewerkt om de staatsschuld terug te werken en het begrotingstekort om te buigen, weer betalen voor de landen die geen stappen hebben gezet om hun financiën op orde te brengen.”

,,En als ik dit zeg zie ik de commentaren alweer komen. Dat ik hardvochtig ben, geen begrip voor de eilanden, op een machtsovername uit ben en geen respect heb voor het bestuur van de landen. Dat laatste klopt trouwens. Ik zie namelijk nog geen of te weinig beweging om stappen te zetten om de financiën de goede weg op te helpen. “

,,En dan de claim dat alle schuld boven de 40 procent bbp maar als gift gedaan moet worden. Hoe werkt dat op Aruba? Die zaten de afgelopen jaren al op 80 procent en schieten nu door naar de 130 procent. En maar beloven dat ze de financiën op orde hebben of gaan krijgen. Dat was al een belofte onder Eman I en II. Nu kabinet Wever-Croes aan het roer staat wordt het echt niet beter. En of de Nederlandse belastingbetaler maar even wil betalen, zonder voorwaarden en als gift.”

,,Wil ik helpen? Jazeker! Ga ik helpen? Jazeker. Maar niet zonder voorwaarden en niet zonder nieuwe afspraken. Maar wat mij betreft is dit het einde van het Statuut. Bij crises kunnen de landen hun autonomie niet waarmaken en stort alles in. We zullen dus nieuwe en harde afspraken moeten maken voor de toekomst. Afspraken waarbij het duidelijk is wat de verantwoordelijkheid is van de landen. Maar dat het Statuut anders moet, is voor mij glashelder.”

Bron: Antilliaans Dagblad

15 reacties

 1. @Antonio voelt zich duidelijk aangesproken.
  De VVD is mijn club niet maar gelijk heeft hij, Bosman!
  De corruptie op de eilanden rijzen al jaren de pan uit, uitermate schaamteloze mensen, iedereen net een beetje verstand ziet wT er gebeurt dag in dag uit
  Handje ophouden bij de NL belastingbetaler hoort er schijnbaar bij. Ik zou me als regering kapot schamen, maar deze clowns zijn de schaamte allang voorbij.
  Nu krijgen we een renteloze lening. Kijken in wiens zakken dit weer vloeit, want geloof me dementen die het hard nodig hebben zien er niet van.

 2. Stelletjes wannabe elitaire betweters in de comments weer. Als je geen onderdeel bent van de oplossing blijf je onderdeel van het probleem.
  We weten allemaal dat het eiland verre van een paradijs is, gaan we het met zn allen zitten zeiken of gaan we er iets van maken?

 3. Geachte Heer Bosman u moet ook een keer kijken naar jou Partij genoten want VVD is in nederland het meest corrupte partij dat er is Ta Basta!!

 4. Ik heb begrepen dat de salarissen bij Aqualectra recent zijn verhoogd.
  Water en energie is voor de gewone burger niet te betalen.
  Water en energie op Curacao is veel duurder dan op Aruba, SXM en Bonaire.
  En wat krijg de burger voor terug ? Blackouts, rekeningen die niet op tijd worden verstuurd etc.

  Dan vraag je jezelf af, wat voor mensen het daar voor het zeggen hebben ? Zijn het beesten ? Animals ? Kunnen zij niet denken ?
  Aqualectra is veel te duur, maar men durft alsnog om de salarissen te verhogen.
  Ik zou de directie en raad van bestuur maar naar huis sturen. Meteen.

  Tot de dag vandaag kunnen wij onze airport niet tot categorie 1 upgraden.

  Ja, laat Ned maar ingrijpen. Stuur al die clowns mar naar huis.

  I give up.

 5. …..”Kijk naar CBCS: directie kwam weg met miljoenen vergoedingen omdat de lagen daaronder werden zoetgehouden met niet markt conforme salarissen, congressen etc”……

  Meester – BOMBA – Slavenmentaliteit

  Iedereen een aai over de bol, zodat de president en de directeuren EN onderdirecteuren hun full body massage kregen.

  Kruimels uitstrooien voor de laag eronder en wat kersen en room voor de hoofden, en de pact is gemaakt…iedereen knikt weer braaf mee..

  En degene die uit de toon valt…wordt afgevallen door de groep

 6. Ook het niet mondi volk (kijk naar al die ambtenaren) vinden het prima als er een corrupte top bestaat, zolang zij maar verzorgd worden.

  Meerderheid is ook ambtenaar omdat ze via een politieke partij binnen de overheid werden geplaatst. Zonder enige kennis en ervaring en vaak tegen een te hoog salaris.

 7. “Ik ben er al langere tijd voorstander van om de mondi het kiesrecht af te nemen, maar beste reageerders, hoe zien jullie dat?”
  dat zal tot weinig verbeteringen leiden. Ook het niet mondi volk (kijk naar al die ambtenaren) vinden het prima als er een corrupte top bestaat, zolang zij maar verzorgd worden. Kijk eens naar CBCS: directie kwam weg met miljoenen vergoedingen omdat de lager daaronder werden zoetgehouden met niet markt conforme salarissen, congressen etc.

 8. Bosman heeft 100% gelijk.

  De reageerders vergeten echter dat de regeringen en parlementen door het volk gekozen zijn, dat niet gehinderd door enige integriteit en enige intelligentie koos voor de mafia van MFK in de regering, corrupte ministers als Charles Cooper en Suzy Romer en dansleraren en dj’s in de Staten.

  Ik ben er al langere tijd voorstander van om de mondi het kiesrecht af te nemen, maar beste reageerders, hoe zien jullie dat?

 9. Als je dit doortrekt naar Nederland en Italie en Spanje dan denk ik dat Curacao beter een onderdeel van Italie en/of Spanje moet worden, We hebben precies dezelfde mentaliteit.. We maken er een rommeltje van maar bepaalde mensen krijgen heel veel geld en de arme drommels niet. en we eisen geld van Nederland maar als die dat niet willen geven dan gaan we schreeuwen om solidariteit en haten we de makambas!

 10. …..”of de Nederlandse belastingbetaler maar even wil betalen, zonder voorwaarden en als gift.”…..

  Hoe “entitled” kun je zijn.
  Weinig zelfreinigend vermogen bij onze “leaders”, die maar in één kwaliteit exceleren!

  Vragen om even financieel over de brug te komen, zonder voorwaarden, por nada, gratuito, gratis , pro Deo! Anders ben je een racist of wil je de boel overnemen.

  Namen ze de boel maar over, dan reden we een keer op gatenloze wegen, en krijgen we eens een x adequate afwateringsystemen, en hebben we net als Bonaire en Nederland een keer wél een surplus op de begroting, en een miliieu

  Ironisch eigenlijk, want de directeuren en dure adviseurs met dikke fees en vriendjes salarissen willen niets Pro Deo doen.

 11. …..:Het op orde hebben van je eigen financiën binnen het Koninkrijk is ook tonen van solidariteit”……

  Mooi gezegd!
  Begrotings Solidariteit die bij al deze ministers, directeuren en parlementariers ver te zoeken is.
  Kijk meer nssr de budgetdisciplinr

  Men gaat liever naar een dure snoepreis bestemmingen, waar ze eigenlijk niets zinvols te zoeken hebben,

  Niet omdat het nodig is, maar omdat er “budget “was. Budget die er op heleboel andere plekken niet is.

  De duurste consultsnts bureaus en adviesksntoren worden ingezet. Het product van hun inspanning lezen we vandaag de dag af in heel veel zaken waar ze zich mee bemoeid hebben.

 12. Het is zeker niet ongebruikelijk dat Curacao harde, onvriendelijke woorden te horen krijgen en soms zelfs onaangenaam wordt behandeld. Wat er met en op Curacao gebeurt is geen stof voor schreeuwende krantekoppen en sensationele tv-programma’s. Maar de schade aan het eiland is wél zichtbaar én voelbaar voor het volk. Als Nederland nu niet ingrijpt, zullen de gevolgen desastreus, vernietigend, funest zijn voor Corsow en zelfs levenslang aanhouden. Nederland ziet heel duidelijk dat de Curacaose regering zelfs het verschil niet weet tussen haar linker en haar rechterhand. Het is een complete puinhoop dat die mensen daar verrichten en met een toren hoge salaris zoals iedere lezer vernam in een “ingezonden brief” van 7 April jl. en zelfs met naam en toenaam. Deze geuite woorden van André Bosman brengen de wanhoop tot uitdrukking die zo velen van de Curacaose regering voelen wanneer zij proberen de frustraties die hen van een voldoening schenkend leven beroven, de baas te blijven. Nederland ziet dat wat de Curacaose regering ook doet, het wordt met de dag van kwaad tot erger. Er ís geen beterschap te bespeuren. Het volk zucht en kreunt onder de zware last(en) die zij moeten dragen. Deze regering zal ons eiland tot zinken brengen, stellig. Macamba’s moeten zo spoedig mogelijk terugkomen en het heft in handen nemen om het eiland het ontspoorde trein (Curacao) weer op de rails te krijgen. Tja, 51 (éénenvijftig jaar geleden hè!) 51 jaar in een modderpoel leven is ook niet niks, en logisch dat alle jiunan di Corsow hun geliefde eiland voor altijd vaarwel zeggen, en tot nooit meer……………………..adiós islita querida……….adiós para siempre………………………..adiós…………………

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties