27 C
Willemstad
• dinsdag 19 oktober 2021 08:25

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Ambtenaren staken massaal vandaag

Foto stakingen in 2017 | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De ruim 1.000 aanwezige ambtenaren zijn gisteren niet akkoord gegaan met het voorstel van minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD) Armin Konket (MAN).

Er zal vandaag daarom gestaakt worden, zo wordt aangekondigd door vakbondswoordvoerder Adrie Williams. Sterker nog, gisteravond is al opgeroepen het werk neer te leggen voor al diegenen die avonddiensten werken. Vandaag worden alle ambtenaren opgeroepen zich weer te begeven naar het Abvo-gebouw in Brievengat.

Konket werd door de aanwezige bonden Abvo, politiebonden NAPB en SAP en de vakbond voor douanepersoneel STrAF gisteren opgeroepen om naar het Abvo-gebouw te komen. Daar beloofde hij de loontrede in maart uit te betalen met terugwerkende kracht tot januari. Maar hij vroeg wat betreft de uitbetaling van indexering en de 3 procent-lumpsumregeling, te wachten tot de door het College financieel toezicht (Cft) gevraagde doorlichting en de daaropvolgende suppletoire begroting. Daar konden de bonden niet mee akkoord gaan.

- Advertentie -

,,Want ondanks het feit dat Konket heeft aangegeven dat de regering zeker zal uitbetalen omdat dit wettelijk verplicht is, kon de minister geen duidelijkheid geven over hoe en wanneer”, zo wordt nader uitgelegd. Williams: ,,We willen een datum voor uitbetaling binnen een redelijke termijn.”

Hij legt uit dat de druppel die de emmer deed overlopen de circulaire van Konket was aan alle ambtenaren waarin hij om geduld vroeg over de uitbetaling, maar wel verzekerde dat die er zou komen. Hoewel zijn doel was om hen gerust te stellen, viel dit in verkeerde aarde, temeer omdat dit een unilaterale actie was. ,,Er is duidelijk afgesproken dat alle beslissingen die de salarissen van ambtenaren aangaan binnen het Centraal Georganiseerd Overleg in Ambtenarenzaken (CGOA) besproken moeten worden. Hoewel de minister gisteren uiteindelijk ook uitleg is komen geven binnen het CGOA, heeft dit toch niet geholpen om de gemoederen te bedaren”, aldus Williams die woordvoerder is voor de vakbonden binnen het CGOA, de Centrale Commissie van Vakbonden (CCvV).

,,Begrijp me niet verkeerd, ik houd van dialoog, maar het feit dat de minister unilateraal een circulaire heeft doen uitgaan en beloofd heeft deze in te trekken, wat nog steeds niet gebeurd is, is de trigger geweest voor de staking van vandaag”, zo besluit Williams.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Naschrift KKC

Hermann Escarrá (Caracas, 8 april1952) is advocaat en een Venezolaanse professor en politiek analist. Hij heeft medegeschreven aan de  ‘Ley Orgánica de amparo sobre derechos y garantías constitucionales’.Momenteel is hij grondwetspecialist  van het nationaal parlement en wordt ferquent gezien op het Santa Barbara resort.

Er gaan geruchten rond dat bovenstaande aanhanger van premier Nicolas Maduro op het eiland zou verblijven om bepaalde vakbondsleeiders aan te sturen en te betalen. KKC zoekt e.e.a verder uit.

- Advertisement -

Artikel delen

10 reacties

 1. Heb begrepen dat ook vakantiegeld van de politie niet zou worden uitbetaald omdat er geen geld is, wat te gek voor woorden is omdat de wet aangeeft dat er een bepaald bedrag van het loon aan vakantiegeld moet worden betaald door de werkgever. Misschien moet dt zootje ongeregeld binnen de Staten eens hun werk gaan doen waar zij door de belasingbetaler veel te riant voor worden betaald.
  Shame on every subject there. Om over Cova en Meier niets te zeggen+die andere onbeschaamde zakkenvuller Sluis, Jonis en de rest van de overheids NV-clubjes. Echt een stel rukkers.

 2. Dus Venezuela mag wel in andere landen invloed hebben en onrust stoken maar als er buitenlandse machten in Venezuela zijn dan is de wereld te klein.

 3. Ik zie wat mannen hand in hand op de foto, vroeger was dat taboe want niemand wilt mariku genoemd worden. Weet niet of dit vooruitgang is, voor het zelfde geldt zijn het allemaal mariku’s.

 4. Er is al eerder gesuggereerd dat de zgn leiders van vakbonden betaald worden om het eiland te destabiliseren.
  Als idd de persoon Escarra hier is, zou ik zeggen van: telefoon verkeer afluisteren, huisarrest in het kader van nationale veiligheid.
  Het is toch te gek voor woorden dat er gestaakt wordt voor elke komma die verkeerd staat.

 5. Vergeet Suzy Romer en Alvin Daal niet, die heel Bureau Post hebben volgepropt met luie klaplopers van vriendjes – types Menki Rojer – zoals Terror Cova dat ooit met partijgenoten bij de ALM.

  Bureau Post betaalt waanzinnige salarissen (directeur/fraudeur Franklin Sluis 50,000 per maand!) en geeft een godsvermogen uit aan snoepreizen.

  Allemaal geld dat niet als dividend aan de overheid kan worden uitgekeerd.

 6. @Maurice. Aan de andere kant. Ik denk dat 85 procent van de ambtenaren ook dat baantje te danken hebben aan politieke connecties. En deze lui zullen ook niet echt productief zijn. Dus kan daar niet echt medelijden mee hebben.

 7. Terror Cova strikes again.

  Maar heb wel enig begrip voor de ambtenaren. Ondanks de grote tekorten reizen statenleden en ministers meer dan ooit, met als dieptepunt de 8 statenleden naar de verkeersbeurs in Europa.

  De ene MAN minister neemt zijn eigen dochter in dienst, de andere PAR minister helpt haar hele familie aan overheidsbaantjes.

  Ik dacht dat ik op integriteit gestemd had. Maar de beste graadmeter daarvoor, het aanblijven van Stella van Rijn, toont aan dat ik het helemaal mis had.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Monday, October 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Medici Curaçao distantiëren zich van minister van Volksgezondheid

Persbureau Curacao Huisartsen en specialisten op Curaçao distantiëren zich van uitspraken van minister van Volksgezondheid Dorothy Pietersz-Janga. In een Tv-interview afgelopen donderdag zei zij geen bezwaar te zien...

PBC | Passagiers tussen Bonaire en Curaçao zijn honderden dollars extra kwijt aan coronatesten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Passagiers die reizen tussen Bonaire en Curaçao zijn vanaf vandaag honderden dollars kwijt, alleen al aan Covid-testen. De extra uitgaven zijn het gevolg van...

PBC | Bonaire heeft ruim meer besmettingen dan andere eilanden

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De besmettingscijfers op Bonaire zijn vier keer hoger dan op Curaçao. Vergeleken met Aruba is het zelfs zes keer. Dat concludeert het RIVM op...

PBC | Twee koninklijke onderscheidingen voor twee bijzonder vrouwen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Yvonne Christiaan heeft een koninklijke onderscheiding gekregen voor haar werk als oprichtster, secretaris en huidige voorzitter van de stichting Shimaruku. Daarnaast kreeg Greta Trapenberg...
- Advertentie -