34 C
Willemstad
• donderdag 28 september 2023

NOS | Rechter: Trump pleegde fraude door vermogen bedrijven enorm aan te dikken

Donald Trump heeft jarenlang fraude gepleegd door de waarde van zijn bedrijven te overdrijven. Dat heeft een rechter in de staat New York bepaald in een civiele...

Democracy now! | Wednesday, September 27, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Inhouden belasting op pensioen niet meer van kracht

De Belastingdienst houdt geen belasting meer in op het pensioen van gepensioneerden. Volgens het ministerie van Financiën inde de Ontvanger tot nu toe de belastingschuld via het...

DolfijnFM | Caribische gulden mogelijk pas vanaf 2025 in gebruik

De nieuwe lanceringsdatum van de Caribische gulden is uitgesteld naar 31 maart 2025. De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft dit besloten, na overleg met...

DolfijnFM | Man aangehouden voor mishandeling

Een 59-jarige man is zaterdagmiddag op Bonaire aangehouden, omdat hij een andere man met een betonblok tegen het hoofd had geslagen. De mannen hadden volgens de politie...
- Advertisement -spot_img

AD | ‘Ambtelijk misbruik Huurman ‘

HomeMediaAD | ‘Ambtelijk misbruik Huurman ‘
Advent ziekenhuisdirecteur Cenaida Panneflek | Jeu Olimpio

Willemstad – Inspecteur voor de Volksgezondheid Jan Huurman maakt zich schuldig aan ambtelijk misbruik. Dat stelt het Advent Ziekenhuis in reactie op het bericht dat de inspecteur aangifte heeft gedaan tegen het ziekenhuis bij het Openbaar Ministerie (OM).

De zorginstelling schrijft dat patiënten en specialisten zich met onderbouwde klachten tegen de inspecteur bij de ombudsman hebben aangemeld en dat het ziekenhuis op 5 juli bij minister Suzy Camelia-Römer (PIN) van Gezondheid, Milieu en Natuur een klacht heeft ingediend over ‘het wangedrag van Huurman’.

Het Advent schrijft Huurman te hebben benaderd om in afwachting van het klachtenonderzoek het overleg tussen de zorginstelling en de inspecteur te hervatten. Daarbij heeft Huurman aangegeven dat hij ondanks de voortzetting van het overleg aangifte bij het OM zal doen omdat hij anders in zijn werk gehinderd zou zijn. Volgens het ziekenhuis is de mededeling van de inspecteur op audio opgenomen voor het geval hij zijn verklaring later zou ontkennen.

Een aangifte bij het OM tegen een zorginstituut is niet mals, en zeker als de inspecteur niet in zijn werk is belemmerd, zo oordeelt het ziekenhuis. De zorginstelling ontkent dat er van belemmering sprake was. ,,Er is vanuit het ziekenhuis op een transparante, onderbouwde manier om uitstel van contact gevraagd vanwege een zware klacht bij het ministerie van GMN.”

Het Advent: ,,Huurman brengt onnodige schade toe aan het vertrouwen van patiënten. Hij wordt door represailles en zijn ego gedreven en bewijst zo dat hij onbekwaam is, het ziekenhuis overweegt aangifte tegen hem bij het OM te doen voor het doen van valse aangifte.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

 1. Wat een BS trouwens dat het Advent getarged wordt door IGZ en GMN. Een paar maanden geleden werd hier juist andersom geconspiracy theories na de aanwijzing SEHOS.

 2. Een klacht omdat/ nadat je een waarschuwing krijgt zou inderdaad niet stuitend moeten werken. Stel je voor zeg! Dan kan je gewoon nog langer doormodderen onder het mom dat het niet lief gebracht is.
  Het advent kan beroep aantekenen als ze het niet eens zijn met. Een klacht over die man zijn houding kan daarnaast doorlopen, maar neemt niet weg dat wat het Advent inhoudelijk fout doet, moet worden aangepakt

 3. Beste @Mossel, 4 ton Euro is veel geld en dat allemaal voor je kinderen en kleinkinderen? Nog geen 600 km hier vandaan zijn er ook kinderen en kleinkinderen die hebben niets te eten en als ze ziek zijn hebben ze ook geen medicijnen. Het is triest maar die kinderen weten niet wat het is om met een volle buik naar bed te gaan. Wat zou het mooi zijn om een glimlach op het gezicht van die kinderen te zien. Jouw kinderen en kleinkinderen zullen dat zeer waarderen.

 4. @Lisa het krampen zieken huis sehos waar je in gaat op oudere leeftijt en noooooooit meer uit komt ( ja in een kist?) kl heb een wedden schap gemaakt hoe lang het zou duren die nieowbouw , heeft mij nu al meer dan 4 ton Euro op ge bracht en het word nog vele male meer, alles voor mijn kinderen en klein kinderen.

 5. Kan aan mij liggen, maar de standaard wordt bepaald door de overheid en de inspectie is er voor om te controleren of men zich aan die bepalingen houdt.
  Een ziekenhuis is immer verplicht de inspectie toegang te geven, of ze dat nu leuk vinden of niet.
  Maar, de inspectie moet wel eerlijk zijn en niet met 2 maten meten oftewel niet 1 standaard voor het advent en een 2e standaard voor het Sehos. Gelijke monniken, gelijke kappen zullen we maar zeggen.

 6. Meneer Huurman, gewoon doorgaan zoals u bezig bent, wordt tijd dat alle misstanden een keer aan de kaak gesteld worden. Maar dan niet alleen in het advent, ook in het sehos zijn er dingen die niet kloppen.

 7. Ik ben benieuwd naar de structuur van het advent ziekenhuis, volgens mij moet daar toch een raad van toezicht zijn? Als helft van de dingen waarvan Huurman het advent beschuldigd waar zijn, had deze mevrouw allang achter de tralies moeten zijn. Het blijft wel raar dat Huurman elke keer weer als het om advent gaat, de publiciteit zoekt. Huurman is wat we hier op Curacao noemen, “Marikoe na smoel” (Beste KKC, dit is een algemene Curacaosche uitdrukking).

 8. Mvr Pannekoek, moet eens alle plafons vernieuwen in de ex Taams kliniek, de ratten en muizen vieren daar dag en nacht feest!!!!!!!!!!?in de operatie kamers.

 9. De door Huurman naar huis gestuurde collega Gershi Pereira zit daar inmiddels al 2 jaar met behoud van salaris soap series te kijken.
  Waste of tax payers’ money.

  En de minister van gezondheid, Suzy Romer – o zo opgewonden over de onrechtvaardige minister Blok, laat het allemaal toe.

  Kan ze hem niet plaatsen bij Bureao Post & Telecom, wat haar modus operandi is, of is Gershi Pereira daarvoor te goed en te mondig? Hij zou eens een mondje open kunnen doen over de schaamteloze verkwistingen bij Bureau Post & Telecom.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties