32 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AD | ‘Al concrete afspraken met Port of Rotterdam’

HomeMediaAD | ‘Al concrete afspraken met Port of Rotterdam’
Groeistrategie Curacao-Nederland

Premier Eugene Rhuggenaath en minister Giselle Mc William van Economische Ontwikkeling (MEO) kregen gisteren een ‘inspirerende’ rondvaart langs de verschillende gebieden in de haven van Rotterdam.

Het tweetal is naar Nederland afgereisd om Port of Rotterdam namens Curaçao te bedanken voor de goede samenwerking. Tijdens een persoonlijk gesprek met Allard Castelein, ceo van Port of Rotterdam zijn de banden verder aangehaald.

,,De roadmap wordt nu verder uitgestippeld om tot integrale duurzame ontwikkelingen te komen in de havengebieden die vrijkomen. Curaçao zal goed gebruikmaken van de welwillendheid van Rotterdam om te helpen, en wij zijn al tot concrete afspraken gekomen.”

Premier positief over samenwerking

,,De samenwerking die recentelijk is opgestart tussen Port of Rotterdam (PoR) en Curaçao verloopt goed en de banden zijn verder aangehaald.” Dat zegt premier Eugene Rhuggenaath, die gisteren samen met minister Giselle Mc William van Economische ontwikkeling (MEO) de ceo van PoR, Allard Castelein, een bezoek bracht.

De nadruk van het bezoek aan de Rotterdamse haven ligt voornamelijk op de economische ontwikkeling in de Curaçaose haven. ,,We zijn nu in Nederland om de roadmap uit te stippelen om tot integrale duurzame ontwikkelingen te komen in de havengebieden die vrijkomen.”

Volgens de premier zijn er al concrete afspraken gemaakt. ,,Kabinet-Rhuggenaath wil, net als in Rotterdam, het concept van een ‘Port of Curaçao’ als katalysator gebruiken om verandering teweeg te brengen en zo de tegenslagen te overwinnen.”

Tijdens het laatste bezoek van burgemeester van Rotterdam Aboutaleb aan Curaçao gaf hij te kennen dat Rotterdam bereid is om met Curaçao samen te werken op het gebied van haven- en sociale ontwikkeling. ,,Curaçao zal goed gebruikmaken van de welwillendheid van Rotterdam – een haven van wereldniveau – om te helpen.”

De premier benadrukt dat zijn kabinet ook voor een ‘nieuwe horizon’ met duurzame ontwikkeling ten voordele van Curaçao gaat. Volgens hem betekent de Rotterdamse haven ‘werkgelegenheid, inkomsten, innovatie en een nieuwe generatie aan schone energie voor de gemeente van Rotterdam’. De stad Rotterdam werd in het verleden net als Curaçao geconfronteerd met uitdagende economische omstandigheden.

,,Toch hebben zij de middelen tot hun beschikking weten te gebruiken – met name de ‘Port of Rotterdam’ – als katalysator om algehele economische verandering te brengen.”

Rhuggenaath en Mc William kregen na het gesprek met de directie van PoR een rondvaart in de haven van Rotterdam, samen met de PMO-delegatie en de overheids- en privébedrijven die nu in Nederland zijn voor de kennismakingsconferentie over de toekomstige ontwikkelingen in de haven op Curaçao. Rotterdam heeft verreweg de grootste haven van Europa en weet marktleider in de maritieme industrie te blijven met verschillende innovatieve ontwikkelingen.

Om de positie als grootste logistiek en industrieel knooppunt van Europa te versterken, werkt de haven samen met diverse partners aan het verbeteren van de bereikbaarheid. Zowel over land en over het spoor als over het water.

,,De haven van Rotterdam heeft ook raffinage en petrochemische industrie, maar investeert al groots in grote duurzame energieprojecten, met gebruik van zon, water en hydro. Zeer zeker een zeer interessante en inspirerende rondvaart!”, aldus de premier.

Meer over dit onderwerp: https://antilliaansdagblad.com/abonnees

Bron: Antilliaans Dagblad

19 reacties

 1. Ruggenaath is weinig selectief in het kiezen van zijn snoepreisgezelschap.

  Maar dat wisten we al. Zijn keuze voor Stella van Rijn als coordinator van de commissie INTEGRITEIT slaat natuurlijk werkelijk alles.

 2. Het gezelschap van 20 man heeft vandaag vrij en gaat winkelen. Van hun riante daggeldvergoedingen.

  Anuschka Cova, de Patricia Paay van Curacao, is nu in de Bijenkorf op zoek naar sexy lingerie, voor haar professie dus nog een fiscale aftrekpost ook. Daarna laat ze voor de 846e keer nog even Botox inspuiten.

  Neysa Isenia gaat op zoek naar een sofa in Ikea. Omdat ze haar vorige bank helemaal de vernieling in heeft geholpen.

 3. What the fuck doet Neysa Isenia / Amnesia / Insania op deze mega snoepreis?!

  Door de Centrale Bank niet integer en niet geschikt voor een directiefunctie bevonden, maar wel op deze peperdure trip naar Europa? Shame on you, Ruggenaath!

  Gisel McWilliams en haar enge vriendinnenclubje Anuska Cova en Neysa Isenia, wegwezen Gisel – je bent niet meer dan een omhooggevallen verpleegster. Terug naar het ziekenhuis!

 4. Wat valt er nu ins hemelsnaam af te spreken met Rotterdam….
  Er vaart 1 keer per 2 weken of zo een container bootje heen en weer die doet ook surinamen etc. nog aan..
  Wat hebben wij nu aan Rotterdam ???? En wat heeft Rotterdam nu aan ons ?
  Oh we gaan met z.n allen emigreren. En gaan conainers shippen.
  Port authorities doet niks met vracht dat doen de reders.

  Laat die Rug nu eens publiceren wat er dan zoal is afgesproken over wat.
  Free shipping voor z.n kennissen ???

  Volslage nutteloze akties.

 5. Grappig, Neysa Isenia was niet integer genoeg om minister te worden, maar is blijkbaar wel integer genoeg om 2 weken met 2 ministers op snoep eh… dienstreis te gaan.

 6. IK bedoel natuurlijk met ajax hongerende oprichters, natuurlijk bijna alle mensen in de tijd van omtrent 1940/ 1945 in Europa

 7. Het is echt van de zotte deze monggolen voorstelling, dito foto. Die 7 miljoen per jaar aan Ajax reclame kan beter worden besteed aan de mensen ( ydk ) die kramperen van de honger op de Curacrim. IK zal een brief naar mijn vriend voorzitter van Ajax sturen om deze onzin te vernietigen, met het verhaal dat veel oprichters van Ajax ook honger haden??.

 8. Neysa Isenia heeft het snoepen uit de pot bij Giro geleerd, en gaat er nu vrolijk mee door bij de gobiernu.

  Deze dame kent werkelijk geen enkele schaamte.

  Zelfs Stefan Walroud, niet vies van een peperduur verkeersbeursje, zou zich schamen voor deze snoepreis.

  Eng vriendinnenclubje heeft Gisene McWilliam.

 9. Rekeningen indienen, ze zijn daar zakelijk kosten van de baas. Gaat nog gekker worden. Er is nu een sky box die kan toch ook niet ongebruikt worden? En voor vervoer/verblijf is een hele grote pot (ongeveer 150 000 belasting betalers)

 10. Dat reisje heeft de belastingbetaler weeeeeer eens een flinke schaamte loze duit geld gekost. Strategie, kennen ze dat woord op Curacao, haha.

 11. Kan iemand mij aub een prijs opgaven geven wat dit groeistrategie snoep reisje de curacrim de burger gaat kosten. 80% van de bevolking ligt aan de gallemiesches kraan, natuurlijk ook door eigen keuzen bij de verkiezingen op corrupte figuren, zie Gerrit de Raaf, Holle Bolle Gijs Tomba zangers, huis schilderttt,politie agent Pik Pisas, asziel zoeker Hakim etctra

 12. ‘Het tweetal is naar Nederland afgereisd’…

  Tweetal? Als je dat wil volhouden moet je geen foto’s maken Gisene. Al je dubieuze vriendinnetjes zijn mee!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties