30 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AD | Advent Damacor gewoon verder

HomeNieuwsAD | Advent Damacor gewoon verder
Taams Kliniek heet nu Advent Damacor en gaat gewoon verder
Taams Kliniek heet nu Advent Damacor en gaat gewoon verder

Willemstad – De gefaseerde opbouw van de nieuwe vestiging van het Advent Ziekenhuis gaat nog steeds volgens schema. Dat zegt advocaat Arndt van Hoof van het ziekenhuis. Berichten dat er problemen zouden zijn rond de ziekenhuisvergunning voor Advent Damacor (de voormalige Taams Kliniek) noemt hij ‘indianenverhalen’.

Wel voegt hij eraan toe hier zelf niet bij betrokken te zijn.

Van Hoof bevestigt dat de specialisten die in Taams hebben gewerkt hun ‘eigen’ apparatuur hebben moeten kopen. De Èxtra schreef deze week dat de voormalige directieleden Earl Esseboom (longarts) en Arthur Liqui Lung (cardioloog) 200.000 gulden hebben betaald voor de apparaten die ze hebben meegenomen naar hun nieuwe praktijk.

Advent, dat de gebouwen en de inventaris op twee veilingen kocht, zou daardoor extra uitgaven moeten doen. Van Hoof zegt daarover:

,,Er is een merkwaardig onderscheid gemaakt door de curator tussen de apparatuur en de inventaris waarvoor beslag geldt. Dat is een juridisch geschil, maar het is intussen opgelost.”

De apparatuur werd niet gezien als inventaris en behoorde daardoor niet tot de op de veiling gekochte spullen. De specialisten konden daarom de apparaten waarmee ze in Taams werkten volgens de curator kopen en meenemen.

Over de vergunningen voor de nieuwe vestiging van het Advent Ziekenhuis zijn er volgens Van Hoof, in tegenstelling tot de berichtgeving, geen problemen. Wel heeft een buurtbewoner een rechtszaak tegen de toenmalige Taams Kliniek gewonnen over de vestiging van de nieuwe polikliniek aan de Warawaraweg. Dat wordt bevestigd door Esseboom:

,,Daarom hebben we die toen aan de andere kant gebouwd, aan de Kinikiniweg.”

Dat heeft volgens van Hoof geen invloed op de plannen van Advent en hij is niet op de hoogte van eventuele andere probleemgevallen.

Directrice Cenaida Panneflek, die namens het Advent Ziekenhuis de enige woordvoerder is, heeft ondanks herhaaldelijk aandringen van deze krant niet gereageerd op vragen over de voortgang bij Advent Damacor.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties