AD | Acties bij Damen Shiprepair opgeschort

Staking Damen Shipyards | Antilliaans dagblad

Willemstad – De werknemers van Damen Shiprepair en Conversion legden gisterochtend het werk neer en blokkeerden de poorten.

Ze willen duidelijkheid van de directie van het bedrijf over de hun beloofde collectieve arbeidsovereenkomst (cao). Moederbedrijf van de Curaçaose onderneming, Damen Shipyards, nam twee jaar geleden de failliete Curaçaose Droogdok Maatschappij over, maar legde sindsdien de werknemers nog geen nieuwe cao voor.

De werknemers werden gesteund door de vakbond Petroleum Workers Federation of Curaçao (PWFC). Voorzitter Angelo Meyer kwam met de directie van Damen Shiprepair tot overeenstemming om vanaf maandag verder te praten, aangezien er dan twee topmensen van het moederbedrijf bij zouden kunnen zijn.

Dat was in eerste instantie niet genoeg voor de werknemers, maar in tweede instantie nam men er toch genoegen mee toen de directie verklaarde ‘een heel eind op weg te zijn in de besprekingen en nu in de afrondende fase te verkeren’.

De directie deed voorts een dringend beroep op de werknemers om weer aan de slag te gaan, aangezien ‘er veel werk op ons ligt te wachten’. De werknemers gingen vervolgens aan de slag, maar pas nadat een actievoerder had geroepen dat de acties hervat zullen worden indien er begin volgende week geen duidelijkheid is.

Bron: Antilliaans Dagblad

3 Reacties op “AD | Acties bij Damen Shiprepair opgeschort

 1. Joep Meloen

  hallo ik kan nu ook een reactie plaatsen met uw naam, will the real joep please stand up?

 2. @Meloen. Helemaal mee eens.
  Het woord rechten kennen ze maar al te goed. Het woord plichten hebben ze nog nooit van gehoord. Al spel je het langzaam en leg je het uit aan de hand van voorbeelden of waarschuwing geven. Ze blijven je aankijken met een gezicht van: Ik weet niet wat je bedoeld.
  Pas geleden heb ik iemand loon ingehouden voor elke minuut dat hij liep te lanterfanten, ondanks dat ik hem had gewaarschuwd dat bij de 2e x loon wordt ingehouden en bij 3e x ontslag volgt.

 3. Joep Meloen (of niet). Commentpolis

  Curacao ten voeten uit. Men kent alleen maar rechten en geen plichten.
  In plaats van blij en dankbaar te zijn dat ze uberhaupt een baan hebben gaan ze weer eisen stellen en willen meer hebben.
  Wil je een CAO ? Prima, dan komt daar ook in te staan dat je tijdens werkuren behoort te werken en niet moet rondhangen, zoals men daar graag doet. Kijken of ze dan alsnog een CAO willen hebben.

  @Joep Meloen: graag een bericht aan KKC of deze post door u verstuurd is. IP adres en mailadres zijn identiek aan de door u normaal gebruikte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *