32 C
Willemstad
• maandag 27 mei 2024

Extra | Journaal 24 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, May 23, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, May 22, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 21, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AD | ‘Aanbesteding is wassen neus’

HomeMediaAD | ‘Aanbesteding is wassen neus’
‘Aanbesteding is wassen neus’
Justitie minister Navarro: ‘Aanbesteding is wassen neus’

Willemstad – De ophef rond de openbare aanbesteding voor het plaatsen van cameratoezicht op het eiland is een wassen neus. Bovendien zal Curaçao bij het verbreken van het contract voor dit project te maken krijgen met een claim van 3 miljoen dollar.

Dat heeft minister Nelson Navarro van Justitie (PAIS) gisteren tijdens de wekelijkse persconferentie van de ministerraad bekendgemaakt.
De Justitieminister zegt versteld te staan van het feit dat dezelfde Statenleden die in juni vorig jaar – na de schietpartij op Hato – hebben aangegeven dat er cameratoezicht moet komen, nu degenen zijn die constant kritiek leveren op het uitblijven van een openbare aanbesteding.

,,Tijdens de Statenvergadering waarbij ik gesommeerd werd, werd er veel druk op mij als Justitieminister gelegd en gezegd dat ik ervoor moet zorgen dat er cameratoezicht komt op Curaçao. Dat geldt ook voor de Statenleden die nu zogenaamd tegen het uitvoeren van dit project zijn”,

aldus Navarro. In dit kader is de minister vorig jaar begonnen met het opzetten van het cameratoezichtproject en heeft hierover tijdens zijn reis naar China met het bedrijf Inspur gesproken.

Navarro gaf gisteren aan dat het tekenen van het contract met het Chinese bedrijf Inspur voor het leveren van camera’s, geheel conform de comptabiliteit-landsverordening is gegaan.

,,Deze wet is tot op de voet gevolgd. Dezelfde wet die aangeeft dat er een openbare aanbesteding moet komen, biedt in een artikel de mogelijkheid dat de minister van Financiën in het belang van het land afwijkt van een openbare aanbesteding. Gezien de golf van criminaliteit waarmee we te kampen hebben – en daar is iedereen het over eens – is het veilig aan te nemen dat dit project in het belang van het land dient”,

aldus Navarro die verder aangaf dat alle ministers – inclusief de ministers van Pueblo Soberano – hiermee hebben ingestemd.

De Justitieminister gaf aan dat het contract met Inspur getekend is en dat de containers nu naar Curaçao verscheept moeten worden. ,,Het gedoe omtrent het cameratoezicht is nu een gepasseerd station. De camera’s komen. Maar hierdoor moesten de containers wel naar een andere locatie, met als gevolg dat de uitvoering van het project ook de nodige vertraging heeft opgelopen.”

Als de Staten alsnog beslist dat de camera’s niet moeten komen, dan is het aan de regering om te beslissen of ze doorgaat met het project of niet. Maar, zo waarschuwde Navarro:

,,Indien dat gebeurt, betekent dat wel contractbreuk en dan lopen we het risico een claim van 3 miljoen dollar aan onze broek te krijgen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

7 reacties

 1. Wanneer moet Curaçao eigenlijk die boete betalen?
  Ingeval van wat?
  Het is toch gebruikelijk, en ik heb met grote deals te maken, dat de koper
  de leverancier een boeteclausule oplegt indien hij niet aan de verplichtingen voldoet.
  De leverancier die de besteller een boeteclausule oplegt? Nooit van gehoord en ongehoord.
  Worden we weer bij de neus genomen? (net zo als die boeteclausule bij NHO).

 2. Een boeteclausule van $ 3 miljoen op een opdrachtwaarde voor de Chinezen van ???. Als ik de lokale kosten die op het eiland moeten worden gemaakt voor infrastructuur, personeelskosten, kosten reservedelen etc. etc, aftrek van de totale kosten van het project ( € 4,3 mio?) dan krijgen de Chinezen altijd hun geld of ze de camera’s leveren of niet.
  En terwijl de Chinezen bereid waren de camera’s gratis te leveren, blijkt er
  ineens een gigantische boeteclausule te zijn overeengekomen.
  Ik vraag me af of dit project wel van alle smetten vrij is en of de wijze van opdrachtverstrekking (zonder uitschrijving) zuiver en economisch verantwoord was.
  Kortom: vraagtekens !

 3. Dat is nu net het grote probleem @Fran, als er groot geld te verdelen is dan komen de geld schieters van de éne politieke partij in dit geval de PS vrienden van Hangbuikzwijn Wilsoe in opstand omdat ze naast de pot pissen. Dit keer zijn de geld schieters van PAIS die kunnen delen.

 4. Wat maakt de PS zo nerveus? Wat is er te verbergen? Witgewaste centjes die door dealers, aanhangers en sponsors via Punda en Otrabanda in circus Palu Blanku gestort moeten worden?

 5. Compleet bestuursonbekwaam persoon. Recht praten wat krom is / machtswellust “in zogenaamd landsbelang” Bananenrepubliek. 🙁

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties