33 C
Willemstad
• zondag 14 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AD | 61% wil einde Koninkrijk

HomeNieuwsAD | 61% wil einde Koninkrijk

Door René Zwart

 Vier autonome landen in één koninkrijk: het lijkt niet ideaal
Peiling PVV: 61% wil einde Koninkrijk

Den Haag – Meer dan zes van de tien Europese Nederlanders ziet in financieel wanbeheer, corruptie en fraude in het Caribisch deel van het Koninkrijk reden om de banden met Curaçao, Aruba en Sint Maarten te verbreken.
Dat blijkt uit een enquête die in opdracht van de PVV is uitgevoerd door de bekende opiniepeiler Maurice de Hond. Uit zijn onderzoek komt tevens naar voren dat 55 procent van de Europese Nederlanders van mening is dat het koloniale verleden geen zorgplicht rechtvaardigt. Iets minder dan de helft van de Nederlandse bevolking acht het bovendien onterecht dat Nederland niet eenzijdig de koninkrijksbanden kan verbreken.

PVV-Tweede Kamerlid Sietse Fritsma zal de uitkomsten van de peiling vandaag tijdens het debat over de begroting Koninkrijksrelaties voorhouden aan minister Ronald Plasterk (PvdA) van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij zal de bewindsman per motie vragen om de Nederlandse burger zeggenschap te geven over de vraag of de band met de eilanden gecontinueerd moet worden.

Sinds de PVV in Kamer vertegenwoordigd is (2006), hebben de achtereenvolgende partijwoordvoerders in navolging van leider Geert Wilders consequent gepleit voor het beëindigen van de koninkrijksbanden met de Caribische landen en bij de Verenigde Naties de mogelijkheden daartoe te onderzoeken.

Gesterkt door de uitkomst van de enquête zegt Fritsma:

,,Het is onhoudbaar en ondemocratisch dat het kabinet en de Kamer het normaal vinden dat Nederlanders niets te vertellen hebben over het wel of niet verbreken van de banden met de eilanden. De burger moet hier zo snel mogelijk een stem in krijgen waarna we definitief afscheid kunnen nemen van de voormalige Antillen. Want het is niet alleen de PVV die dat wil, maar ook een ruime meerderheid van de Nederlanders.”

Voor het onderzoek zijn ruim 2.000 Europese Nederlanders via Peil.nl geënquêteerd. Dat gebeurde afgelopen vrijdag en zaterdag, precies een week na het spectaculaire slotfeest van de viering van 200 jaar Koninkrijk.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Dit percentage is nog aan de lage kant.

    Nederland wordt geteisterd door Antilliaanse criminelen. De overlast van bolletjesslikkers op Schiphol is enorm en zorgt in Duitsland voor een geweldige Curacaopromotie met meer dan 200 slikkers in de gevangenis van Dusseldorf. Eindhoven weigert om die redden vluchten van en naar Curacao, een klap voor het toerisme op Curacao.

    De Curacaose regering laat zich in Nederland vertegenworodigen door de doorgedraaide Fraudelyne Wiels en naar ieder flutcongres wordt de draaideurcrimineel Schotte afgevaardigd. Toppunt was natuurlijk het naar Nederland sturen van de vadsige laffe dos Santos marionet Elmer Wilsoe naar nota bene een commissie Integriteit!

    Nee, Curacao presenteert zich in Nederland als een bananenrepubliek en laten we eerlijk zijn, dat is het ook.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties