27.6 C
Willemstad
• woensdag 29 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

AD | 21 Moties op 1 dag door Staten

HomeMediaAD | 21 Moties op 1 dag door Staten
Met de eerste motie die is aangenomen wordt de regering verzocht een dividendbeleid te introduceren voor alle overheidsentiteiten om zo de inkomsten van dividend voor de regeringskas te garanderen | Extra

Willemstad – In de Staten zijn gisteren op de laatste dag van de behandeling van de begroting voor 2019 wel 21 moties ingediend, waarvan er uiteindelijk acht zijn aangenomen.

De dertien andere moties – afkomstig van de oppositie – hebben het niet gehaald. Met de eerste motie die is aangenomen wordt de regering verzocht een dividendbeleid te introduceren voor alle overheidsentiteiten om zo de inkomsten van dividend voor de regeringskas te garanderen.

In diezelfde motie wordt de regering verzocht om een zogenoemde ‘Balkenendenorm’ te introduceren bij dezelfde overheids-nv’s om zo te voorkomen dat aan directeuren astronomisch hoge salarissen worden uitbetaald.

Overige zes moties

Middels de tweede motie wordt de regering verzocht te ratificeren dat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) hét bureau is dat officiële data en statistieken van het land centraliseert, verzamelt, bewerkt en publiceert.

In een andere motie wordt de regering verzocht een inventarisatie te maken van de stichtingen die door de regering worden gesubsidieerd en om stichtingen die dezelfde diensten verlenen te clusteren.

In de vierde motie wordt de minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn verzocht om samen met andere ministeries onderzoek te verrichten om per januari 2020 een subsidiesysteem te implementeren voor woningen die niet van FKP zijn. Dit systeem moet ten behoeve zijn van alleenstaande ouders met een maandelijks inkomen van 2.500 gulden of minder.

De regering wordt in een andere motie verzocht te blijven onderhandelen voor de privatisering van UTS en in weer een andere motie stellen de Staten dat de regering in 2019 moet beginnen met het overstappen op het bepalen van de wegenbelasting op basis van het gewicht van een voertuig.

Met de zevende motie wordt de regering verzocht met een centraal instituut te komen dat alle opleidingen en trainingen voor het ambtenarenapparaat zal verzorgen.

En de laatste motie bepaalt dat alle ministeries de mogelijkheid moeten bestuderen om financiële middelen ter beschikking te stellen aan het ministerie van Onderwijs om de investeringen in onderhoud van de infrastructuur van scholen en ICT-faciliteiten voor het onderwijs te bekostigen.

Moties

Bron: Antilliaans Dagblad

2 reacties

  1. ‘In diezelfde motie wordt de regering verzocht om een zogenoemde ‘Balkenendenorm’ te introduceren bij dezelfde overheids-nv’s om zo te voorkomen dat aan directeuren astronomisch hoge salarissen worden uitbetaald.’

    Kan Frankin Sluis, salaris 65,000 florin per maand, van bureau Post & Telecom hier even op reageren?

  2. Wat een flauwekul, dividendbeleid voor overheidsbedrijven! Het enige dividendbeleid is 0 gulden, want als er geld (na investeringen) over is betekent dit dat de burger te veel heeft betaald voor de (doorgaans zonder vrije keuze) dienstverlening.
    Dit is een gemakkelijke inkomstenbron voor de regering in plaats van inning belastingen bij bedrijven en vermogenden, het volk betaalt wel!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties